Gisseldramaet<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 3 (2i1-serien)
Original tittel: The Prime-Time Crime
Originalnr: 109
Utgitt i USA: 1991
Utgitt på norsk: 1994
Sider: 135
Skrevet av: Chris Lampton
Synopsis: Chris Lampton
Oversatt av: Else Larsen
Forsideillustrasjon: Paul Bachem

Les boka online her!

2i1-serien:
«Gisseldramaet» ble i Norge utgitt som nummer 3 i 2i1-serien. Den andre «boka i boka» er «På livet løs».

Handling:
Frank Hardy er en av representantene når Bayports skolelag deltar i et quizprogram hos den lokale tv-stasjonen. Men når programlederen ikke dukker opp til direktesendingen, vikles Frank og Joe inn i et nytt, farlig mysterium.

Programlederen virker å være kidnappet, men mye tyder på at han fortsatt befinner seg i tv-kanalens lokaler. Dermed starter en intens jakt for å finne den forsvunne mannen, og kjeltringene som står bak kidnappingen.

Saken blir ikke enklere av at Hardy-guttene får selskap av to andre ungdommer som ønsker å leke detektiver, men som ofte står i veien for etterforskningen. Samtidig havner alle fire i livsfare - noen forsøker åpenbart å holde dem unna løsningen på mysteriet.

Er det virkelig noen av tv-stasjonens ansatte som har kidnappet en av sine egne kollegaer, eller er det programlederen selv som har satt i scene en smakløs spøk? Hardy-guttene risikerer livet i sin jakt på svaret på gåten.

   – Heia, Bayport! ropte de fra Bayports halvdel av stolsetene. – Heia, Frank!
   – Dette er så spennende, sa Callie. – Jeg visste at Frank kunne klare det.
   – Hei, se! sa Iola og pekte på en studio-skjerm. – Vi er på TV.
   Joe snudde seg og så på scenen. Og det stemte. Kameraet pekte rett på dem, og de strålende ansiktene deres fylte skjermen.
   «Hallo, mams,» formet Joe med leppene og vinket til kameraet. «Hei, paps!»
   «Send penger,» la Chet til. «Og mat!»

Trivia:
// Forfatteren Chris Lampton legger ofte inn henvisninger til tidligere bøker, og dette er en direkte oppfølger til bok nummer 95 i USA, «Danger on the Air», som vi imidlertid aldri fikk servert på norsk. I tillegg kommer nok en referanse i form av at Bayports quiz-lag konkurrerer mot Littonville Høyere Skole, den samme skolen som Derek Hannon går på i «Hardyguttene i fangehullet».

// Den norske tittelen er egentlig ganske dårlig. Det er for så vidt en liten gisselsituasjon helt mot slutten av boken, men ikke noen som forsvarer tittelen «Gisseldramaet».

The Prime-Time CrimeHovedkarakterer:
Frank Hardy
Joe Hardy

Andre faste karakterer:
Chet Morton | Iola Morton | Callie Shaw

Gjestekarakterer:
Steve Burke | Debbie Hertzberg | Marcy Simons | Clarence Kellerman | Matt Freeman | Ted Whalen | Fred Dunlap | Al Dunlap | Victoria | Bill Amberson (omtales)

Locations:
Bayport

Liams vurdering:
Jeg vet ikke helt hva jeg skal synes om denne. Mysteriet er interessant, men samtidig blir miljøet litt for ensformig - så å si alt foregår inne i lokalene til tv-stasjonen. Steve og Debbie, de to ungdommene som leker detektiver, er smått irriterende, men også litt morsomme - en slags parodi på Frank og Joe. Løsningen på mysteriet ligger litt i kortene, og er ikke spesielt original, og dermed lander jeg på en treer. Det blir aldri helt forløsende, dette.

Har du lest 'Gisseldramaet'? Legg igjen en kommentar under!