The Prime-Time Crime<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 109
Utgitt: 1991
Sider: 150
Skrevet av: Chris Lampton
Synopsis: Chris Lampton
Forsideillustrasjon: Paul Bachem
Norsk tittel: Gisseldramaet

Tagline:
A tv quiz show puts the Hardys' lives in jeopardy!

Handling:
Frank Hardy er en av representantene når Bayports skolelag deltar i et quizprogram hos den lokale tv-stasjonen. Men når programlederen ikke dukker opp til direktesendingen, vikles Frank og Joe inn i et nytt, farlig mysterium.

Programlederen virker å være kidnappet, men mye tyder på at han fortsatt befinner seg i tv-kanalens lokaler. Dermed starter en intens jakt for å finne den forsvunne mannen, og kjeltringene som står bak kidnappingen.

Saken blir ikke enklere av at Hardy-guttene får selskap av to andre ungdommer som ønsker å leke detektiver, men som ofte står i veien for etterforskningen. Samtidig havner alle fire i livsfare - noen forsøker åpenbart å holde dem unna løsningen på mysteriet.

Er det virkelig noen av tv-stasjonens ansatte som har kidnappet en av sine egne kollegaer, eller er det programlederen selv som har satt i scene en smakløs spøk? Hardy-guttene risikerer livet i sin jakt på svaret på gåten.

   "Yay, Bayport!" came the cheers from the others in the Bayport half of the bleachers. "Yay, Frank!"
   "This is so exciting," Callie said. "I knew Frank could do it."
   "Hey, look," Iola said, pointing at a studio monitor. "We're on TV."
   Joe turned and looked at the screen. Sure enough, the camera was aimed directly at them, and their beaming faces were filling the screen.
   "Hi, Mom," Joe said, waving at the camera. "Hi, Dad."
   "Send money," Chet added. "And food."

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Vurdering:
Jeg vet ikke helt hva jeg skal synes om denne. Mysteriet er interessant, men samtidig blir miljøet litt for ensformig - så å si alt foregår inne i lokalene til tv-stasjonen. Steve og Debbie, de to ungdommene som leker detektiver, er smått irriterende, men også litt morsomme - en slags parodi på Frank og Joe. Løsningen på mysteriet ligger litt i kortene, og er ikke spesielt original, og dermed lander jeg på en treer. Det blir aldri helt forløsende, dette.

Forsider:

USA, 1991.
Paul Bachem.


Har du lest 'The Prime-Time Crime' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!