Iola Morton


Iola MortonFullt navn: Iola Morton
Alder: 15-17
Sivil status: Kjæreste med Joe Hardy
Bosted: Bayport
Yrke: Skoleelev
Beskrivelse:
Første opptreden: «Hardyguttene og skatten i tårnet»

Foreldre: Herr Morton og fru Morton
Søsken: Chet Morton
Annen familie: Ezekiel Morton (avdød oldefar), Tyler Morton (onkel), James «Jim» Kenyon (onkel), Emma Morton (tante), William «Bill» Morton (fetter), Vern Nelson (fetter), Sean O'Malley (fetter)

Søsteren til Chet Morton, Iola, er en fyldig og mørk pike - i starten av serien(1). Hun er bestevenninne med Callie Shaw, og går i parallellklassen til Hardy-guttene(8). Allerede fra starten av serien har Joe et godt øye til henne, selv om han i utgangspunktet ikke er glad i jenter. Iola, mener han, er imidlertid «ålreit til å være jente»(1).

De to utvikler et nært forhold, og etter hvert er det tydelig at de er kjærester. Etter hvert som tiden går, ser det likevel ut til at det er trøbbel i forholdet. Iola blir faktisk så lei av Joe at hun går ut med en annen gutt i Joes klasse, som hun vet er interessert i henne(110), rett og slett fordi hun er lei av at Joe ikke prioriterer henne. Hun flørter og dater med andre, noe som ved en anledning fører til at hun blir kidnappet(2i1, 2a).

Det er tydelig at Iola legger av seg noen kilo i ungdomsårene, for etter hvert beskrives hun som like velskapt og slank som broren er lubben og klumpet(29). Hun kan da også vise til en andreplass i den årlige missekonkurransen i Bayport(110). Selv om hun kjører bil er hun tydeligvis ingen durkdreven sjåfør, for hun presterer å kjøre brorens bil i grøfta(82).

Iola er like glad i å holde leven som det broren er(7). Hun og Chet erter hverandre ofte, men på tross av dette går de i virkeligheten godt sammen(7). De to kan gjerne stå på kjøkkenet sammen, der Iola steker vafler under Chets ivrige veiledning(32). Det er såpass mye godt i henne at hun ikke vil drepe et levende vesen, ikke engang en sommerfugl, om hun kan la det være(95). Samtidig er Iola en meget sjarmerende, ung pike, som blant annet utenlandske studenter lett kan falle for(58).

Iola spiller dessuten fiolin, og holder framvisning for hele skolen samt foreldre ved avgangsseremonien etter endt gymnasium(9). Hun har også god greie på sport(30), og spiller gjerne tennis sammen med venninnen Callie(38). Hun er svært flink på å lage små kunstverk av drivved, og som sommerbeskjeftigelse selger hun kunsten – blant annet til et berømt pop-band(79). Iola jobber dessuten som frivillig pleiemedhjelper når det er mye sykdom blant de ansatte på Bayport sykehus(85).

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons