Frank Hardy


Frank HardyFullt navn: Frank Hardy
Alder: 16-18
Sivil status: Kjæreste med Callie Shaw
Bosted: Bayport
Yrke: Skoleelev/amatørdetektiv
Beskrivelse: Høy og mørk, svart hår, brune øyne
Første opptreden: «Hardyguttene og skatten i tårnet»

Foreldre: Fenton Hardy og Laura Hardy
Søsken: Joe Hardy
Annen familie: Gertrude Hardy (tante), Abner (avdød oldefar)

Frank Hardy er storebroren til Joe, som han utgjør den berømte detektivduoen med, og en av de to hovedkarakterene i serien. Han er sønn av Fenton Hardy, den kjente detektiven som tidligere har utmerket seg under sin praksis i New York-politiet, men som nå har trukket seg tilbake som privatdetektiv i byen Bayport(1).

Frank er en høy og mørk gutt, med svart hår og brune øyne og med et godlynt drag om munnen(1). Han har et vennlig og klokt ansikt(2), og er litt høyere og slankere enn sin bror(3). Første gang vi møter Frank er han 16 år gammel(1), mens han er 17 når guttene drar til utlandet første gang(13). Senere i serien er Frank blitt 18 år gammel(31). Han har bursdag om høsten, mellom 23. oktober og 22. november, og er født i Skorpionens tegn(59).

   «Etter at vi hjalp far med å oppklare forfalskningssaken, har jeg inntrykk av at han begynner å mene at vi kanskje kan bli oppdagere likevel når vi blir voksne.»
   «Ja, hvorfor skulle vi ikke kunne det? Er kanskje ikke han en av de mest kjente detektivene i hele landet? Og er ikke vi sønnene hans? Hvis yrket er bra nok for ham, så kan det vel være bra nok for oss også.

–– Hardyguttene og skatten i tårnet

Bibellærd
Han går på Bayport Høyere Skole sammen med broren, og senere på realskolen i Bayport(38). Han mistet et halvt år på skolen på grunn av sykdom, og går derfor i samme klasse som den et år yngre Joe(9). Som resten av familien går han i kirken på søndager(2)(39), også når ikke foreldrene krever det av ham(44). Frank kan da også sin bibelhistorie, selv om tante Gertrude kan finne på å korrektere ham(74). Både han og broren er morgenfugler, men en sjelden gang kan de sove til klokka ni(81).

Selv om foreldrene - og da spesielt moren(2) - ønsker at Frank skal bli sakfører, drømmer han om å følge i farens fotspor og bli detektiv(1). Frank er nemlig «mer glad i mysterier enn hva han er i mat», som han selv sier(2), og det er som regel han som tar ledelsen av de to brødrene når noe er på ferde(4). Han prøver å løse konflikter med dialog, men dersom det ikke fører fram er han ikke fremmed for å slå ned folk(55). Etter avsluttet gymnasium er planen at Frank skal begynne på høyskole sammen med broren, men det virker ikke som om dette blir noe av(9).

Frank HardySjalu
Allerede i starten av serien har Frank et godt øye til Callie Shaw(1). Hver gang han kaster et blikk mot Callie i klasserommet, sender hun ham et smil som gjør det skyggefulle klasserommet lysere og vennligere. Om hun er borte fra skolen er dagen ødelagt for ham(3), og han blir fort sjalu dersom hun snakker med andre gutter(35). Forholdet mellom de to utvikler seg, men Frank kan la seg friste av jenter, som Suzanne(108).

Dyktig sjåfør
Frank eier en motorsykkel, som han har fått av faren, som blir flittig brukt i starten av serien(1). Senere viser han seg også som en svært god racerkjører på motorsykkelen(72). Brødrene kjøper også motorbåten «Sporhund» for belønningene de har mottatt for de to første mysteriene de løser, og Frank viser seg raskt som en dyktig båtfører(3). Båten blir utsatt for mange påkjenninger, som når skroget ødelegges av en bombe(86), men guttene får den reparert.

Han er dessuten den som kommer med idéen om å kjøpe guttenes første bil, et gammelt vrak som riktignok ser godt ut, men hvis motor er i elendig forfatning. Det er gamle dommer Keene som tidligere eide bilen, som guttene bruker som en slags trojansk hest for å avsløre en bande med biltyver som ved et tidspunkt herjer i Bayport(6). Bilen blir senere ødelagt i en verkstedbrann, men Frank og broren får en ny, flott, grønn sportsmodell av faren etter tapet av det gamle vraket(29). Senere eier guttene en gul sportsbil(39) som til slutt blir totalvraket av en bombe(86), men guttene får en likedan modell som belønning for å ha oppklart en sak(86). Guttene ender til slutt opp med en gammel politivan, som en takk fra Bayport-politiet etter at de ga penger til et veldedig formål(98)(110).

Fotballspiller
Han er også en ivrig og dyktig fotballspiller, og trives best i spissposisjon(3)(32). Han er sågar lagkaptein på Bayport realskoles fotballag, og scorer et av målene i Bayports legendariske 2-1-seier over Hopkinsville(32). Likevel er han langt mer begeistret for turer og friluftsliv enn fotball(3), og han vet ikke om noe som er morsommere enn å ri på hest(28). Dessuten er han svært dyktig på å kaste lasso fra hesteryggen(94). Han kan mestre en vilter okse som den reneste tyrefekteren(73), men er imidlertid allergisk mot katter(60).

For øvrig spiller Frank også biljard(45), og han er en meget habil golfspiller(56). Han driver også med fekting(61), baseball(75), har vunnet en doubleturnering i tennis sammen med broren(91) og er dyktig i elvepadling(91). Lillebroren er nok familiens beste musikalske alibi, men Frank spiller likevel elektrisk gitar i bandet Ekvator(57) og akkustisk gitar(83), og er dessuten glad i countrymusikk(66).

Etter å ha vist at de kan følge i farens fotspor som detektiver, er Frank og broren i ferd med å bli både velkjent og velsett i byen(3). Ja, etter hvert er brødrenes bedrifter faktisk på vei til å gjøre dem landskjente(17), og brødrene er et yndet intervjuobjekt i en av New Yorks største aviser, Daily Star(71). Detektivfaget skaffer dem æresmedlemskap blant Ramapan-stammen(32).

Tar flytimer
Verken han eller broren er spesielt bereist i sin barndom; før Frank har fylt 16 år, har han aldri vært mer enn 30 mil hjemmefra(5). Guttene har imidlertid vært på flere teltturer som barn(102). Den første flyturen får han når han og broren gjemmer seg som blindpassasjerer i et postfly for å avsløre noen forbrytere som opererer i luften(9), mens Franks første tur bak roret i et fly foregår under et oppdrag i Midtvesten(20). Senere får han opplæring som flyger av Jack Wayne(37), også som sjøflypilot(42). Senere viser han en ekstrem flyinteresse som hans bror ikke deler i like stor grad(2i1, 3a). Han har også prøvd seg som akrobat på et sirkus(21).
Frank Hardy
Frank er kanskje den mest snarrådige av de to brødrene, noe som har reddet dem ut av flere tilsynelatende uunngåelige ulykker. Som takk for innsatsen i en spionasjeetterforskning, blir Frank juniormedlem i antispionasjeorganisasjonen SKOOL(46)

Tidlig dektektivkarriere
Frank og Joes første sjanse til å løse et skikkelig mysterium kom da det ble begått innbrudd i Bayports karakteristiske tårnhus, der verdipapirer og juveler tilhørende Hurd Applegate - på en verdi av 40.000 dollar - ble stjålet. Henry Robinson, faren til en av guttenes beste venner, var mistenkt for å stå bak forbrytelsen, men Frank og Joes etterforskning var med på å finne den virkelige skurken og frikjenne Robinson(1).

Allerede før det hadde guttene hjulpet til med et annet mysterium, da Fenton Hardy etterforsket en forfalskningssak der 50.000 dollar hadde forsvunnet rett foran nesen på myndighetene. Verken revisorer, politimenn eller detektiver skjønte hva som hadde hendt. Da Fenton Hardy tok saken, ble den imidlertid løst på tre dager. Han fikk mistanke til en bokholder, og da Frank og Joe tipset faren om å lete etter en falsk signatur i kvitteringene for byskatten ble saken snart oppklart(1).

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons