Om denne siden


Jeg var kanskje sju år gammel, og hadde akkurat lært meg å lese, da jeg leste ferdig min første Hardy-bok.

Og jeg var egentlig solgt fra første stund.

Fortellingene om de to unge detektivene fra Bayport bergtok meg, og jeg hadde knapt rukket å lese ferdig siste side før jeg kastet meg over neste bok. For det var jo så mange av dem. Jeg kunne lese flere bøker om dagen, men samlingen med Hardy-bøker som lå i kjelleren – som storebrødrene mine hadde lest før meg, og faren min før dem – gikk aldri tom.

Eller, til slutt gjorde den jo det. Gleden var stor når jeg kjøpte en ny bok, enten i bokhandleren eller i en gammel bruktbokbutikk, men ettersom årene gikk og jeg selv ble eldre, forsvant Hardy-guttene sakte, men sikkert fra bevisstheten.

Så, da jeg mange år senere bodde for meg selv i storbyen, kom jeg over bøkene igjen hjemme på besøk hos mor og far, og begynte å bla i dem. Det var kanskje ikke helt som før, men ingen kan si at det ikke var gøy å lese de gamle fortellingene som hadde satt så dype spor. Nerdete som jeg er satte jeg opp et Excel-skjema over Hardy-bøker, for å se hvor mange jeg egentlig hadde lest, og dermed var jeg i gang.

Excel-skjemaet ble erstattet med en bloggside, mest for å gjøre det enklere å notere ned. 25. mai 2011 ble det første innlegget, «Hardyguttene og skatten i tårnet», skrevet, og tre dager senere noterte jeg ned den komplette listen over bøkene utgitt i Norge. Derfra gikk det bare en vei.

Jeg fikk lyst til å skrive mer utfyllende informasjon om hver bok, og tenkte lite på hvor tidkrevende dette ville være. Legg til full jobb, og et (tro det eller ei) nokså oppegående sosialt liv, og det er ikke vanskelig å forstå at sidene fortsatt ikke er ferdige. Informasjonen om hver bok ble lagt til i en usammenhengende rekkefølge, inntil jeg innså at jeg ikke var fornøyd før jeg noterte ned hvert eneste navn og hvert eneste sted som er nevnt i en Hardy-bok. Da valgte jeg å starte forfra igjen. Og jeg er altså fortsatt ikke ferdig.

31. oktober 2016, over fem år etter at prosjektet begynte, ble domenet hardyguttene.com registrert. Jeg hadde oppdaget at det til stadighet dukket andre inn på sidene som jeg trodde kun ble sjekket av meg selv, og e-posten som jeg hadde registrert siden på - som jeg aldri noen gang hadde sjekket - var full av spørsmål og henvendelser fra både gamle og nye Hardy-lesere. (Jeg beklager at jeg aldri svarte dere, men har herved skjerpet meg.) Dermed var det på tide å trappe opp.

Fortsatt blir fakta om bøkene, og etter hvert større deler av Hardy-universet, lagt ut fortløpende. Om, og eventuelt når, sidene noen gang blir ferdige, er et åpent spørsmål. I 2027 feirer Hardy-guttene 100 år i USA. Kanskje det er et passende jubileum.

Inntil da kan jeg ikke be om annet enn at lesere koser seg videre.

Franklin W. Dixon

3 kommentarer:

Lars Petter Kristoffersen sa...

Takk for en fin side�� Hardy guttene vekker gode barndomsminner. Er i helga på ei hytte med kone og barn. Fant en hardy guttene bok i bokhylla her første kvelden og leste den etter ungene var i seng. Har en eske med rundt 30 Hardy guttene bøker som det hender jeg tar ned en og leser i blant når det er noe annet jeg skal finne på loftet.

Mvh Lars.

liamfuglset sa...

Takk for hyggelig kommentar! Lett å falle for fristelsen når man kommer over de gamle bøkene, ja :) Udødelig lesning!

Anonym sa...

Veldig kjekk side! Eg har alle de 110 Hardy-guttene som kom ut. Nå er det jo ein god del år siden eg har lest desse bøkene, og de siste har eg ikkje lest i det heile tatt, berre kjøpt for å få komplett samling. Men nå er eg jo nesten fristet til å ta frem igjen bøkene og begynne å lese igjen! :-)
Håper du blir ferdig med prosjektet ditt! Veldig imponerende!

Legg inn en kommentar

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons