Callie Shaw


Callie ShawFullt navn: Callie Shaw
Alder: 15-17
Sivil status: Kjæreste med Frank Hardy
Bosted: Bayport
Yrke: Skoleelev
Beskrivelse: Brunt hår, brune øyne
Første opptreden: «Hardyguttene og skatten i tårnet»

Foreldre: Fru Shaw
Annen familie: Pollie Shaw (tante?), Emilie (kusine)

Callie Shaw er en av skolevenninnene til Frank og Joe, som hun går i parallellklasse med(8), og er den jenta som Frank i starten av serien har et spesielt godt øye til. Hun er en vakker pike med brunt hår og brune øyne. Hun er alltid pent kledd, er ualminnelig munter og vennlig av vesen(1), og er på typisk kvinnevis opptatt av utseendet(4). Hun er antakelig 15 år når serien begynner, ettersom hun går på samme trinn som Frank og Joe(1), men har snart fylt 16 år(11). Hun har bursdag om våren, mellom 21. mars og 20. april, og er født i Værens tegn(59).

Callies beste venninne er Iola Morton, som hun gjerne overnatter hos ute på Morton-gården(24). Etter hvert utvikler forholdet til Frank Hardy seg, og Callie beskrives etter hvert som Franks spesielle venninne(29).

Hun bor i Bayport hos en av sine slektinger, Pollie Shaw(3), i et hus som ligger bare noen kvartaler bortenfor Hardyenes hjem(30). Det virker imidlertid som om foreldrene kun er bortreist i en midlertidig periode, for senere bor hun hjemme hos familien sin der hun kan finne på å invitere til kostymefest(63). Bestemoren bor imidlertid et stykke unna, for et besøk dit krever en helgereise for hele familien(97).

Callie er god med mat, og er da også sjefskokk når vennegjengen er ute på landtur(9). Familien hennes har en sommerhytte oppe i fjellene, en to timers kjøretur fra Bayport(19), og her pleier faren hennes å være med i et teater om sommeren(19). Selv viser Callie store talenter som amatørskuespiller(US 97). Callie liker også å spille tennis sammen med venninnen Iola(38), og når hun har fødselsdag kan hun finne på å feire sammen med vennene i Bayports nye meksikanske restaurant(96). Hun passer imidlertid på at kjæresten Frank er til stede, for tidligere har han stukket unna fra fødselsdagen hennes for å leke detektiv(96).

Callie er ikke fremmed for å hjelpe Hardy-guttene i å løse deres mysterier. Blant annet tar hun jobb som ekstrahjelp hos en rørlegger, bare for å fungere som spion hos arbeidsgiveren som er under guttenes mistanke(27). Hun eier dessuten en bil som hun velvillig lar Hardy-guttene låne dersom de trenger den(59).

Senere viser Callie seg som en journalistspire, som både får en deltidsjobb i en Bayport-avis(US 105) og sommervikariat i en avis i et ferieparadis i Massachusetts(109).

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons