Danger on the Air


Danger on the Air<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 95
Utgitt: 1989
Sider: 151
Skrevet av: Chris Lampton
Forsideillustrasjon: Paul Bachem
Norsk tittel: Ikke utgitt på norsk

Tagline:
Frank and Joe tune in to terror in a television studio.

Handling:
Bayports lokale tv-stasjon opplever synkende seertall, og situasjonen blir ikke bedre av at noen har sendt inn trusler mot redaksjonslokalene. Det viser seg å være mer enn tomme trusler, for mens Hardy-guttene er gjester under en direktesending rammes studioet av en eksplosjon.

Redningen for tv-stasjonen kan være oppdagelsen av noen gamle filmruller som inneholder et svært populært tv-show fra 1950-tallet. Men den ukjente gjerningsmannen er ute etter filmrullene også, og en ny eksplosjon sørger for å ødelegge dem fullstendig. Hvem er det som vil at Bayports tv-stasjon skal gå til grunne?

For å kunne etterforske saken tar Frank og Joe på seg rollen som tv-verter for et innslag i et av de faste tv-programmene, uten at det umiddelbart fører dem til noen løsning på saken.

Et stort tv-nettverk ønsker å kjøpe opp stasjonen. Er det dem som står bak bråket, for å få stasjonen til en billligst mulig penge? Eller ligger det noe annet bak sabotasjen av tv-stasjonen?

   Both Frank and Joe gaped at Mona in astonishment. "Our own television show?" asked Frank.
   "Wow!" exclaimed Joe. "I didn't think we were that good!"
   "Well," said Mona, "I'm exaggerating a little. It wouldn't exactly be your own show. Actually, it would be a daily five-minute spot on 'Faces and Places.' You could give tips to the viewers, tell them how to protect themselves from burglars, muggers, that sort of thing. We could call your segment 'Crimestoppers, Inc.'"
   "I'll have to talk to my agent first," joked Frank. "I'll also have to apologize to my brother. He told me that our interview was going to make him a star, and I didn't believe him."
   Mona laughed. "I don't know if this is going to make you into stars, exactly. But you will be better known around Bayport than ever before. And," – Mona laced her hands together under her chin – "it'll give you a good excuse for hanging around the studios, watching for our friend the Masked Marauder."

Trivia:
// I starten av boken blir guttene spurt om hva som har vært deres mest spennende mysterium å løse så langt. Frank rekker ikke å fullføre svaret før tv-studioet blir rammet av en eksplosjon, men nevner at det «kanskje var den gangen vi oppdaget en smuglerring som...» Jeg velger å tro at han snakker om smuglerbanden til Ganny Snackley i «Hardyguttene på nye eventyr», etter manges mening den beste boken i serien.

Hovedkarakterer:
Frank Hardy
Joe Hardy

Andre faste karakterer:
Chet Morton | Iola Morton | Callie Shaw | Tante Gertrude | Con Riley | Fenton Hardy (omtales)

Sentrale gjestekarakterer:
Mona D'Angelo | Tom Langford | Matt Freeman | Bill Amberson | Wayne Clintock | Johnny Berridge | Warren Ettinger | Angus McParton (omtales)

Locations:
Bayport | New York City, New York

Vurdering:
Dette er ikke så verst, det. Det fungerer ok med omgivelsene i et tv-selskap, og et begrenset antall med involverte personer gjør at man hele tiden har oversikt over hvem som er mistenkte. Hele denne «en av disse er forbryteren»-vinklingen driver også historien godt fremover. Historien er ikke i nærheten av å måle seg med klassikerne i serien, men spesielt sammenlignet med øvrige utgivelser på dette stadiet i serien er dette godkjente saker. «The Masked Marauder», eller «den maskerte plynderen», blir litt påtatt, det hadde vært bedre om det simpelthen var en navnløs forbryter som kom med truslene. Men jeg gir godkjent pluss på denne.

Forsider:

USA, 1989.
Paul Bachem.


Har du lest 'Danger on the Air' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons