Barmet-bukten: Bukten som skiller Bayport fra Atlanterhavet. Den ble oppdaget av den nederlandske oppdageren Henrik Shuusten i 1574, som sa at vannet her var like vakkert som den uforanderlige Nilen, selv om Shuusten selv aldri hadde sett Nilen. Shuusten kalte bukten for Baarmuter-bukten, etter en kjent person i Nederland, og siden ga den navnet til byen Barmet, som ligger flere mil unna Bayport. Det er omtrent tre mil fra Bayport til havkysten, noe som indikerer at bukten går tre mil inn i landet. Det har alltid foregått en del smugling i bukten, og fra gammelt av var det også et arnested for pirater, som blant andre den beryktede Henry Dafoe i det syttende århundret. Det er også mye skute- og fergetrafikk her. På begge sider av innløpet til bukten finnes det blinkende fyrlykt som viser vei for skipene på vei inn, og det ligger en rekke småøyer i fjordgapet - som Venus-øya. Det går også en strand langs Barmet-bukten, som er fin å jogge på.
Original serie: 02 OT / 03 OT / 04 OT / 04 RT / 06 OT / 07 OT / 08 OT / 10 OT / 12 RT / 13 OT / 15 OT / 16 RT / 17 OT / 17 RT / 18 OT / 19 RT / 20 OT / 20 RT / 21 OT / 22 OT / 22 RT / 24 OT / 25 OT / 26 OT / 27 OT / 30 OT / 33 OT / 34 OT / 36 OT / 39 / 53 / 58 / 62 / 69 / 74 / 82 / 100 / 110 / 116 / 133 / 139
Casefiles: 11

Barmet-skogen: Et skogområde utenfor bygrensen.
Original serie: 24 OT

Barren-stranden: En strand i nærheten av Cobblewave fyr. Fin plass for leting etter skjell.
Original serie: 12 RT

Bayport-badet: Et badeanlegg i Bayport.
Original serie: 53

Bayport-sletta: En slette utenfor byen. Det er et stort, åpent område med tørt, brunt gress. Det ligger noen gårder i nærheten av sletta.
Original serie: 57

Bayport flyplass: En ny flyplass som ligger noen kilometer utenfor byen, ved Pile-elvens bredder et stykke lenger ned i fjorden. Den ble bygget et år før hendelsene i «Mysteriet på flyplassen». Et relativt nyoppstartet foretagende, «Kysttransporten Flyselskap», har nylig etablert seg ved flyplassen, som for øvrig kan nås både med båt og med bil. Også flyveren Jack Wayne driver et charterflyselskap med hovedkvarter på flyplassen. I de senere år får flyplassen konkurranse fra Quinns Lufthavn, som ligger like nord for byen. Men selv om flyplassens avganger utsettes for kapringer, ser ikke det ut til å gjøre noe med populariteten til Bayport flyplass. Senere får vi vite at flyplassen er en internasjonal lufthavn, selv om man rett nok ofte flyr via New York på langdistanse-flyvninger. I nærheten av flyplassen finnes også en privatflyplass, som brukes til å arrangere flystevner og -konkurranser.
Original serie: 09 OT / 09 RT / 10 OT / 12 RT / 13 OT / 15 OT / 15 RT / 16 RT / 17 OT / 18 OT / 19 RT / 20 OT / 21 OT / 21 RT / 22 RT / 30 OT / 31 OT / 34 OT / 35 OT / 37 OT / 38 OT / 42 / 43 / 46 / 47 / 49 / 52 / 53 / 54 / 57 / 58 / 60 / 62 / 66 / 69 / 82 / 83 / 107 / 135 / 136 / 139
Casefiles: 79

Bayport togstasjon: Ligger ved storgaten i Bayport. Stasjonen fascinerer guttene, og det hender at de drar ned på perrongen og drømmer om å hoppe på toget for å reise langt vekk til merkelige land langt borte. Første gang guttene drar på langtur med tog, drar de helt til Lucky Bottom i Montana, via Chicago.
Original serie: 03 OT / 05 OT / 10 OT / 16 OT / 18 OT / 19 OT / 20 OT / 23 OT / 35 OT

Bayridge atomkraftverk: Et atomkraftverk som ligger litt utenfor Bayport. Kraftverket holder på å bli ødelagt av et mindre jordskjelv, som imidlertid er forårsaket av en terroristbande, men anlegget klarer seg.
Original serie: 70

Bayview-stranden: En populær strand i Bayport, der det imidlertid er fare for å bli angrepet av ondsinnede froskemenn.
Original serie: 74

Beach Grove: Et strandområde som ligger like ved Strandveien, og som strekker seg ned til en av sandstrendene langs Barmet-bukten. Ligger nært til Bayport flyplass. I området ligger en gresslette som egner seg ypperlig for baseball og kappløp, samt en bygning som inneholder ovn og kjøkkenutstyr.
Original serie: 09 OT

Bitlow Island: En privat øy som ligger omtrent 40 miles nord for Barmet-bukten. Eieren er en eksentrisk millionær som driver med jakt, og som har samlet en rekke sjeldne dyr på øya. Når Hardy-guttene avslører at han står bak tyveriet av en sjelden snøleopard, setter han i gang en dødelig jakt på guttene på øya, i ren Hunger Games-stil.
Original serie: 139

Blackwing-huset: Et gammelt hus på Indian Road i Bayport, med en svartvinget figur over porten. En gang i tiden tilhørte det kapteinen på et slaveskip, og figuren over porten var gallionsfiguren på dette skipet. Huset ble bygd før den amerikanske borgerkrigen, ironisk nok av folk som motarbeidet slaveriet, og ligger i den eldste delen av Bayport med så vidt utsikt til Barmet-bukten. Nå tilhører huset et ungt ektepar, og med guttenes hjelp finner de en gammel skatt her etterlatt av den gamle slavedriveren.
Original serie: 82

Bomannsbekken: En liten elv i nærheten av Morton-gården, i et område som er fint for turgåing og sportsfiske. Joe får ørret her. Frank og Chet gjør det ikke.
Original serie: 26 OT

Blåtjern: En liten innsjø som ligger ved Pile-elven. Det er en malerisk innsjø, som dekkes helt og holdent av is om vinteren.
Original serie: 05 OT

Bradford-huset: En storslått eiendom som ligger på høyde over parken i Bayport der byens vinterfestival arrangeres. Huset er imidlertid forfallent, ettersom ingen har tatt vare på det etter at Louis R. Bradford døde for mange år siden.
Original serie: 136

Cobblewave fyr: Ligger ved kysten, sør for Bayport. Cobblewave har i alle år utgjort en fare for skipstrafikken, og skipet «Atlantis» gikk ned her under en voldsom storm. Vraket er blitt liggende både som et minne om mannskapet og som en advarsel til andre sjøfarende.
Original serie: 09 RT

Dauingfjell: Et høyt fjell ved Tarnack-dammen, omtrent tre mil utenfor Bayport. Det bodde en hel liten koloni med nybrottsfolk her før det ble satt i gang arbeid med å bygge en demning, og de fleste flyttet da arbeidet begynte. Men noen, som skipper Hawkins og Potet-Anne, nektet å dra. På den ene siden av fjellet finnes det en gammel, indiansk gravplass, med flere hodeskaller. I fjellområdet bor det et Det er mistanker om at det finnes forekomster av bauxitt inne i fjellet, men resultatet av undersøkelsene viser at dette ikke stemmer.
Original serie: 27 OT

Eremittøya: En øy langs kysten i nærheten av Bayport, ikke langt fra Shantytown. Den gamle mannen som eier øya har bodd helt alene der, men døde for noen måneder siden. Øya er full av hvite sandstrender, tette busker og digre klippeblokker. Den er høyere enn øyene rundt, og brukes som tilholdssted for en bande med bankrøvere. Chet og Biff blir holdt fanget på øya.
Original serie: 04 RT

Granitt-revet: En øy ute i Barmet-bukten, ved munningen av Atlanterhavet, som i sin tid ble eid av major Applegate, Hurd og Adelia Applegates far. Mens Tårnhuset restaureres finner søsknene et kart som indikerer at det er en skatt gravd ned på øya, og sender Frank, Joe og Chet med på en ekspedisjon for å lete etter skatten. Skatten blir funnet, og beviser at sjørøveren Henry Dafoe opererte på øya i det syttende århundre.
Original serie: 100

Gremlin-stranden: Et hyggelig piknikområde nord for Barmet-bukten. Det er et populært sted for surfing på grunn av de høye bølgene, og stranden er kritthvit.
Original serie: 16 RT

Havneområdet: Ligger i Bayport ved Barmet-bukten, en halvtimes gåtur unna Hardyenes hjem, og er stedet der fergetrafikken i Bayport drives. Det er også her Bayports dampskipsekspedisjon holder til. Kystruta kommer innom stedet, som blant annet hyppig besøkes av kinesere og der det kan oppstå enorme slagsmål som nesten tar livet av folk. Det går en hydrofoilbåt fra havnen og til Providence, 100 kilometer lenger sør for Bayport. Også kystbåten «Resolute» trafikkerte havnen i Bayport, til Larchmont, en by i en av de sørlige statene på østkysten, fram til forliset som tok mange menneskeliv. Havnen er rikelig forsynt med stygge, gamle og falleferdige rønner. Den er malerisk, men ganske skummel. Gatene er mørke og kronglete, med små sjapper, tvilsomme hoteller og stinkende restauranter, som «Mikes kaffestue» og Als tobakksbutikk. Gatene er alltid fylt av lukten av sterkt krydret mat. Det finnes tatoveringssjapper her, men ingen som de lokale sjømennene vil anbefale.
Original serie: 01 OT / 12 OT / 16 RT / #18 OT / 20 RT / 23 OT / 25 OT / 26 OT / 28 OT / 34 OT / 49 / 133

Helsesenteret: Et luksuriøst kursted som ligger på en høyde med utsikt over Barmet-bukten. Doktor Woods Helsesenter holder til her på stedet, der eldre herrer søker ro og hvile i fredelige omgivelser, men det er uvisst hva som skjer med eiendommen når det viser seg at helsesenteret er et forbryterreir der kriminelle opererer seg til en ny identitet.
Original serie: 16 RT

Howard-museumet: Howard-museumet, også kalt Bayport museum, er det nye museumet i Bayport med en rekke historiske samlinger. Direktøren for museumet heter Scath. På museumet er det også flere ansatte som er eksperter innenfor ulike, historiske felt.
Original serie: 35 OT / 53 / 62

Hvalbenøya: En øy like utenfor kysten, tvers overfor Seaview, et stykke sør for Bayport. I kolonitiden var øya skjulested for en hensynsløs sjørøver ved navn Røde Roger, og det sies at sjørøveren går igjen på øya. Den er formet som en månesigd. På nordsiden kneiser en høy fjellskrent, og øverst på den ligger Hvalbenfyret. Guttene overnatter flere døgn på øya, i forbindelse med hevingen av et vrak i farvannet utenfor den. Det ligger også en tysk ubåt fra krigens dager sunket utenfor øya.
Original serie: 17 RT

Klippeøya: En øy som ligger en halv mils vei ute i Barmet-bukten. Den nordlige delen av øya er klippefull og vanskelig tilgjengelig. Øverst oppe står et fyrtårn som lyser hvitt i solskinnet. Det eneste huset på øya tilhører en fyrvokter ved navn Dave Roberts. Øya dukker senere opp under sitt engelske navn, Rocky Isle.
Original serie: 19 RT / 39

Lion Mountain: Et nesten utilgjengelig fjell, drøyt tre mil fra Bayport. Det blir sagt at fjellet en gang har vært tilholdssted for en stor flokk fjelløver. Hardy-guttene har klatret opp fjellet tidligere, og vet at det er en besværlig tur.
Original serie: 34 OT

Lookout Hill: Et utsiktspunkt overfor Strandveien, med bratte bakker som fører ned mot vannet. Det finnes en plattform på toppen av stedet, med trapper ned mot stranden nedenfor, og det kan være så mye som 400 fot ned til de knusende klippene nedenfor. Stedet kalles også Lookout Point.
Original serie: 16 RT / 133

Lyngholmen: En øy som ligger langt ute i en liten vik av Barmet-bukten, som for det meste består av høye fjell som stiger ende opp fra vannet. Et øde sted som spesielt om vinteren er ødslig og forlatt. Det finnes en stor tømmerhytte på øya som eies av Elroy Jefferson. Han bygde den til sin kone og sønn, som nå er døde. Etter å ha funnet en gammel, stjålen frimerkesamling i hytta, får Hardyguttene bruke den fritt til sin disposisjon.
Original serie: 08 OT / 09 OT

Merriam Island: En lav, værbitt holme på den vestre siden av Barmet-bukten. Det er et fyr på øya, drevet av en fyrvokter, og en smal sandstrand. Gjennom årenes løp har det vært mange forlis utenfor den lille øya.
Original serie: 27 OT / 32 OT

Mine Hill: Et skogområde like utenfor Bayport, der det ferdes få folk om kvelden.
Original serie: 20 OT

North Wood: Et skogsområde nord for Bayport, der det visstnok befinner seg mange villhunder. Sammen med Chet, Tony og Biff drar Hardy-guttene på telttur hit, for å spore opp noen kjeltringer som har stjålet våpen fra Chets lastebil. Det går en elv gjennom skogen, som renner ut i Barmet-bukten, og den er full av idylliske tjern, men de angripes også både av de beryktede villhundene og ulver.
Original serie: 30 OT

Perth-huset: Et hus i skogen utenfor Bayport, bygget av den tvilsomme forretningsmannen Jerome Perth. Både Perth og hans nevø døde i det merkverdige huset, som er fullt av snåle innretninger. Tomten utenfor huset er nå fylt med kunstige dyr som har strøm i seg, og benyttes som hovedkvarter av en smykkebande som opererer i området.
Original serie: 19 RT

Pile-elven: En meget vakker elv som flyter gjennom det nydelige landskapet i lavlandet øst for Bayport, og forbi Strandveien og Purdys hus oppover mot nord. Pile-elven er ideell for skøytegåing når vannet fryser til is om vinteren. Elven er ikke særlig bred. Den kommer fra fjellene, og bukter seg gjennom lavlandet der den munner ut i Barmet-bukten. Bayport flyplass ligger også ved elvens bredder; det gjør også en pikeskole. Den har flere sideelver; én av dem renner forbi Sam Lees skjulested. Blir også kalt Willow-elven i flere bøker.
Original serie: 03 OT / 05 OT / 11 OT / 12 OT / 15 OT / 16 OT / 16 RT / 20 OT / 24 OT / 33 OT

Pileskogen: En skog et par kilometer utenfor Bayport. Den ligger ved siden av et parkområde, mens skogen byr på tette trær der det er ideelt for eksempel å gjemme en stjålen bil. Det er da også der guttene kommer over Chet Mortons stjålne toseter. På engelsk kalles skogen Willow Grove.
Original serie: 01 OT / 01 RT

Pine Cove: Et populært utfartssted ved sjøen nord for Bayport, et stykke langs Riksvei 10. Det er både en campingplass og en strand der.
Original serie: 37 OT

Pineview Lake: Et idyllisk lite vann like utenfor Bayport. På vinterstid ser stedet ut som et postkort, med en frossen innsjø som er perfekt både for skøyter, ishockey og isfiske. De siste årene har imidlertid husene rundt sjøen vært utsatt for en serie med innbrudd.
Original serie: 148

Poluccas sted: Et steinhus på toppen av klippene helt ytterst ved Barmet-bukten på nordsiden, nærmere syv kilometer fra Bayport. Bygningen er svær og flott, og ligger helt ute på skrenten av den bratte og uhyggelige fjellveggen. Huset ligger et stykke fra veien, og andre hus er ikke å se på lang avstand. Ble i sin tid bebodd av Felix Polucca. Siden Poluccas død har ingen bodd i huset, ikke minst fordi noen mener at det spøker der. Folk har sett underlige lysninger om natten, særlig i uværsnetter. En bilist som en gang hadde et uhell i nærheten gikk opp til huset for å få hjelp, ettersom han ikke kjente til alle historiene om stedet. Han fikk ikke svar, og skulle til å gå sin vei da han så en gammel mann som sto og stirret på ham i et vindu. Da bilisten gikk inn for å lete etter mannen, fikk han imidlertid ikke øye på ham. Også Hardyguttene og vennene deres blir skremt når de besøker huset, når de først hører et umenneskelig skrik før taket raser sammen over dem. Det viser seg at stedet brukes som base for Ganny Snackleys smugleroperasjon i Barmet-bukten.
Original serie: 02 OT

Purdys hus: Et hus som ligger ved Strandveien. Taket er så vidt synlig over tretoppene, men hagen og resten av eiendommen er skjult bak et høyt stengjerde. Det var Jason Purdy som bodde her, men etter hans død har det store murhuset forfalt. Hagen er forsømt, og graset og buskene gror høyt og tett. Huset inneholder et hemmelig rom som Raymond Dalrymple, den nye eieren, oppdager etter at han har kjøpt det. Rommet kan minne om et bankhvelv, og er låst med en tidsinnstilt låsemekanisme. Det viser seg at noen smuglere gjemmer smuglervarene sine i huset, men mysteriet er ikke oppklart med det. Den nåværende eieren mottar nemlig trusler i det hemmelige rommet, som ingen egentlig verken skal kjenne til eller ha tilgang til. Det viser seg at det er en gal oppfinner som har klart å styre et fjernstyrt redskap inn i rommet.
Original serie: 11 OT

Quinns Lufthavn: Quinns Lufthavn virker å være en privateid, internasjonal lufthavn, og dermed et alternativ til Bayport flyplass. Quinns Lufthavn ligger like nord for Bayport og er spesielt kjent for sin satsing på luftskip, men byr også på vanlig, internasjonal flytrafikk.
Original serie: 58

Raven Roadhouse: Et gjestgiveri som ligger ved Claymore Road, cirka åtte kilometer fra Bayport og tre kilometer fra landsbyen Greenfield.
Original serie: 09 OT

Rocky Point: Et fjell ved Barmet-bukten.
Original serie: 33 OT

Sandy Point: Et nokså øde sted ute ved kysten, sør for Barmet-bukten, en times båttur fra guttenes båthus i Bayport.
Original serie: 58

Sayer-huset: Et enormt hus som ligger på eiendommen ved siden av Morton-gården, noen kilometer utenfor byen. Eiendommen har stått tom i årevis, det er kun oppsynsmannen som har våket over eiendommen. Selv bor han i en hytte utenfor hovedhuset. Huset har tilhørt den avdøde Abby Sayer og er både gammelt og skummelt, der det ligger på kanten av en høy klippe. Ved sterk vind føles det ut som om hele huset kan rase i sjøen nedenfor. Det var den gamle damen, Abby Sayer, som fikk huset bygget, og senere oppgraderte hun det noe voldsomt. I dag består det av over 300 værelser, som ifølge den gamle damen har blitt okkupert av spøkelser. En bande med kriminelle har den siste tiden oppholdt seg i huset, men når de jages bestemmer oppsynsmannen seg for å gjøre huset om til museum.
Original serie: 69

Seaview Bluff: Utsiktspunkt over Barmet-bukten, et par timers gange fra togstasjonen i Bayport.
Original serie: 20 OT

Shantytown: En brakkeby i enden av Barmet-bukten, ved stranden nord for Bayport. Det er et merkelig samfunn som hovedsakelig består av menn som har sesongjobber eller midlertidige jobber, og noen som ikke arbeider i det hele tatt. Den siste tiden har det vært voldsomheter og slåssing om kvelden og natten, og Hardy-guttene blir bedt om å snuse rundt i hva som foregår.
Original serie: 04 RT

Silver Cove: Et utfluktssted utenfor Bayport. Det er en strand der, hvor det er populært å dra på piknik. I vannet er det gode fiskemuligheter, og ettersom Phil Cohen drar i land en abbor kan vi konstatere at det er ferskvann.
Original serie: 82

Sjørøverodden: Et sted utenfor Bayport, oppover langs Barmet-bukten. Det er en treløs og sanddekket fjellrygg som stikker langt ut i sjøen. En gammel skute sank her en gang, og guttene finner den verdifulle skatten som sank til havets bunn.
Original serie: 36 OT

Slangeøya: En øy sørover langs kysten. Øya kryr av giftslanger, og har derfor fått sitt særpregede navn. Den ligger nokså nær kystlinjen, og er en lav og usunn sumpstrekning som hever seg svakt mot en liten fjellrygg ut mot havet. Plantevekstene og trærne på øya er tunge og vannsyke. Den er imidlertid større enn det kan virke som ved første øyekast; øya er nesten to kilometer lang, og like bred. Det er på Slangeøya at Chet og Biff blir holdt fanget, mens de er kidnappet av ganstere.
Original serie: 04 OT

Statens forsøksfarm: Et forskningssenter like utenfor Bayport. Man følger elven innover i landet for å komme hit. Blant de lokale omtales den enkelt og greit som S.F.
Original serie: 22 OT

Strandveien: En vei som løper langs Barmet-bukten utenfor Bayport. Storgaten i Bayport sentrum leder ut mot Strandveien. En del av veien ligger utenfor Bayport-distriktet. Denne veien har vært scene for flere forbrytelser; blant annet en rekke frekke biltyverier. Det er på Strandveien at Frank og Joe gjemmer seg som en trojansk hest i bagasjerommet på en nyinnkjøpt bil, i det risikable forsøket på å fakke de skruppelløse biltyvene. Strandveien er dessuten veien som fører opp mot Poluccas sted, der Fenton Hardy blir kidnappet og nær drept. Også et annet merkelig sted, Purdys hus, ligger ved Strandveien. Langs veien ligger det flere spisesteder, blant annet en pølsebod, og det går også an å stoppe på rasteplasser langs veien og skue ut over bukten. Det finnes en kjærlighetssti ved veien som stort sett bare lokalkjente ungdommer vet om. Den gamle veien kan være farlig å kjøre på, spesielt når det har regnet mye.
Original serie: 02 OT / 06 OT / 09 OT / 10 OT / 11 OT / 15 RT / 19 RT / 54 / 82 / 117 / 133
Casefiles: 01

Tannrevet: Et rev i nærheten av Eremittøya. De farlige undervannsskjærene kan bite seg tvers gjennom bunnen av en båt.
Original serie: 04 RT

Tarnack-dammen: Dam utenfor Bayport, omtrent tre mil ifra byen, der byens drikkevann blir lagret. Dammen ligger ved Dauingfjell, og det renner en undersjøisk elv ut i Barmetbukten herfra.
Original serie: 27 OT

Tigerkjeften: En stille bukt som ligger nede ved kysten, et stykke sør for Barmet-bukten. Den har fått navnet sitt etter et par tilfeller av haiangrep fra tigerhaier for noen år siden. Det vokser trær rundt hele bukten, og langs stranden er det en sandstripe på noen hundre meter.
Original serie: 19 RT

Turner-møllen: En gammel, nedlagt mølle nede på et avsides sted ved Pile-elven. Den lå ved veien en gang, men veien ble flyttet. Det går likevel an å komme seg til møllen via strandveien og en sidevei. Var ute av drift i mange år før noen falskmyntere flyttet inn i møllen for å drive sin virksomhet der.
Original serie: 03 OT

Tårnhuset: En av Bayports virkelige severdigheter, på toppen av en lav ås på nordsiden av Barmet-bukten. Det første en fremmed i byen vil spørre om, er gjerne: «Hvem eier det slottet oppe i åsen?» Bygget vekker nemlig alminnelig oppmerksomhet på grunn av den imponerende fassaden. Det er en stor steinbygning som ligger oppe på en bakketopp med utsikt over bukten. Ligger som en gammel, middelaldersk borg, og er synlig i mange mils omkrets. Likheten med et slott kommer først og fremst på grunn av at bygget har et høyt tårn på hver ende. Det ene tårnet ble reist av major Applegate, som bygget huset. Majoren var en underlig skrue av en gammel offiser, som hadde tjent flere millioner på aksjespekulasjon som hadde vært både vågal og heldig. Slottet hadde vært en begivenhet da det ble bygget, og hadde i sin tid sett mangt av fester og stas. Major Applegates slekt ble imidlertid spredd, og kun Hurd Applegate og søsteren Adelia – hans barn som fortsatt var små da han døde – er blitt værende i Tårnhuset. Det er Hurd Applegate som har bygget det andre tårnet, for ikke lenger tid siden enn at Frank og Joe godt kan huske det. Applegate-søsknene velger til slutt å selge Tårnhuset, som gjøres om til leiligheter.
Original serie: 01 OT / 01 RT / 100

Utsiktsklippen: Et utsiktspunkt i utkanten av Bayport, med en bratt fjellknaus som øverste punkt.
Original serie: 60

Venus-øya: En øy nordøst i Barmet-bukten. Vindsiden av øya kalles Windward. Mens lesiden er grønn, pen og riktig koselig, er vindsiden i nord forrevet, kald og barsk. Lesiden er bebodd av en liten landsby, mens Windward er okkupert av noen menneskesmuglere.
Original serie: 34 OT

Ville Verden: En ny dyrepark med ville, afrikanske dyr, drevet av den tidligere sirkusdirektøren Pop Carter. Dyreparken ligger ved kysten av Barmet-bukten, mellom byen Bayport og Quinns Lufthavn. I tillegg til dyreparken byr Ville Verden på en egen, adskilt tivolidel, der man finner alle mulige slags karuseller og berg-og-dal-baner. I dyreparken kommer man tett på afrikanske dyr som løver, elefanter, sjiraffer, sebraer, antiloper, gnuer, strutser og gaseller.
Original serie: 58 / 59

Vokskake-klippene: Et huleområde noe sør for landsbyen Glencove, noen timer unna Bayport. Landsbyboerne holder seg unna stedet, fordi det er blitt sett merkelige lys og hørt skyting derfra. Det ryktes også å foregå brennevinssmugling i området.
Original serie: 07 OT

Woodson-skolen: En skole langs Pile-elven som har tilhørt Woodson-familien i nesten 100 år. Hovedbygningen er et gammelt mursteinshus sin er overgrodd med villvin. I overgangen mellom hovedbygningen og den ene sidefløyen er et rundt klokketårn. Lenger borte ligger en rekke nyere og mer moderne skolebygninger.
Original serie: 33 OT