Rock 'n' Roll Renegades<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 116
Utgitt: 1992
Sider: 160
Skrevet av: Chris Lamton
Synopsis: Chris Lamton
Forsideillustrasjon: Daniel Horne
Norsk tittel: Ikke utgitt på norsk

Tagline:
Don't touch that dial! The shock-radio wars are about to rage out of control!

Handling:
Joe Hardy er i sitt ess der han befinner seg bak mikrofonen som programvert i en av Bayports kuleste radiokanaler, WBBX. Men moroa blir spolert når sendingene på mystisk vis blir kapret av den ukjente radiokanalen Skull and Bones.

Skull and Bones lover lytterne at WBBX skal rennes i senk, og at radiokanalen i løpet av kort tid vil være konkurs. Om Joe vil beholde jobben sin, må han og Frank finne ut av hvem som står bak piratkanalen.

Etterforskningen fører dem ut til et skip som ligger ankret i Atlanterhavet utenfor Barmet-bukten. Det er herfra Skull and Bones-sendingene spilles inn, men selv om guttene får innpass som programverter her, har de fortsatt til gode å finne ut av hvem det er som står bak. Og det er tydelig at noen gjør hva som helst for at det skal forbli en hemmelighet.

Er det noen i WBBX som vil sin egen radiokanal til livs, eller er det personer med en brokete fortid som står bak?

Guttene må i ilden, både til lands og til havs, for å vinne radiokrigen mot de ukjente «piratene».

   "Yeah, Joe," Chet said. "Remember the time you went on that TV talk show and got so scared you couldn't speak?"
   Joe frowned. "That was a long time ago. I'm more experienced now."
   "That's what you think," Frank teased.
   "That's what I know," Joe said. "By the way," he added, turning to Crandall, "this wise guy is my brother, Frank. I told him he could hang out in the studio today, but I think from now on I'll let him listen at home."
   "Glad to meet you, Frank," Crandall said. "If I have any more slots open in the future, maybe I'll give you a call. I wouldn't mind having another Hardy brother at the station."
   "What about me?" Chet asked. "I think I'd make a great deejay."
   "Sure," Joe said. "On the planet Spazzo."

Trivia:
// Chris Lampton er svært dyktig på å inkludere små henvisninger til tidligere historier. Her lar han Chet Morton minne Joe Hardy på at han har stivnet fullstendig foran tv-kameraene, noe som skjer i «Danger on the Air».

// «Sporhund» synes å være glemt. Guttene ferdes mye frem og tilbake til et lasteskip ute i Barmet-bukten, men er hele tiden avhengig av skyss og til og med båtleie – den gamle båten deres holder tydeligvis ikke standarden lenger.

Hovedkarakterer:
Frank Hardy
Joe Hardy

Andre faste karakterer:
Chet Morton | Iola Morton | Callie Shaw | Tante Gertrude

Sentrale gjestekarakterer:
Bill Crandall | Jack Ruiz | Charles Horwitz | Keith Wyatt | Jimmy Collins | Captain Steelhart | John Kitchener | Benjamin Harness | Pete

Locations:
Bayport (Barmet-bukten)

Vurdering:
En gledelig overraskelse, dette her. Joe virker å være i sitt rette element som radiovert, mysteriet er åpent, og virkelig underholdende blir det når scenen forflyttes til et lasteskip ute forbi Barmet-buktens grense til det åpne havet. Det gir en ekstra dimensjon til handlingen, på tross av at jeg hadde likt å se «Sporhund» i aksjon. Guttene drar faktisk også rundt på flere småøyer i bukten, og dermed får vi beskrivelser som det er lenge siden har dukket opp i Hardy-bøkene. Oppløftende!

Forsider:

USA, 1992.
Daniel Horne.


Har du lest 'Rock 'n' Roll Renegades' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!