The Secret of Sigma Seven<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 110
Utgitt: 1991
Sider: 160
Skrevet av: Chris Lampton
Synopsis: Chris Lampton
Forsideillustrasjon: Paul Bachem
Norsk tittel: Ikke utgitt på norsk

Tagline:
The Hardys take a leap toward the future – and plunge into disaster!

Handling:
For første gang arrangeres den store tegneseriekonferansen BayCon i Bayport, og Chet Morton er fra seg i begeistring over begivenhetene som skal finne sted. Konferansens største trekkplaster er premieren på den nye filmen «The Secret of Sigma Seven», og Chet har fått Frank og Joe med seg på moroa.

Også filmens regissør, Simon Devoreaux, er til stede på konferansen og skal personlig presentere den nye filmen. Men når kinogjengerne har funnet setene sine og er klare for premiere, slår bomben ned; filmrullene er blitt stjålet, og filmpremieren må derfor avlyses.

Det er dårlig reklame for BayCon, og konferansens leder ber Hardy-guttene om å etterforske tyveriet.

Når originalrullene også blir stjålet fra Hollywood, er det tydelig at det er noen som ikke vil at den nye storfilmen skal sees av noen. Men hvorfor? Er det for egen vinnings skyld, eller er det noen som har et horn i siden til filmskaperne?

Blant futuristiske omgivelser må Frank og Joe benytte seg av fremtidens teknologi for å få bukt med gjerningsmennene, før ulykkene som rammer de involverte får et dødelig utfall.

   "It's too bad about that film being stolen, Mr. Feinbetter," Joe said casually.
   "Too bad?" Feinbetter said, looking Joe up and down. "It's the best thing that could have happened. Devoreaux got what was coming to him."
   Frank studied Feinbetter closely. "What do you mean by that? Sounds as if you don't like Simon Devoreaux very much."
   Feinbetter started to reply, then seemed to think better of it. "Never mind," he said. "I shouldn't have said what I just did about Devoreaux. I don't want to give anybody the idea that I approve of stealing property."
   "Do you approve of stealing property?" Joe pressed.
   "And what kind of question is that, young man?" Feinbetter said sharply. "We taught better manners to young people in my day."
   "If you think my brother's manners are bad here, you should see him at the dinner table," Frank said with a grin.

Hovedkarakterer:
Frank Hardy
Joe Hardy

Andre faste karakterer:
Chet Morton

Sentrale gjestekarakterer:
Brian Amchick | Pete Amchick | Simon Devoreaux | Jack Gillis | Linda Klein | Arlen Hennessy | Richard Feinbetter | Fred Johnson | George Morwood

Locations:
Bayport (Barmet-bukten)

Vurdering:
Det er en del usannsynlige elementer i denne halvt futuristiske historien, men det er greit; det var det i de tidligste Hardy-bøkene også. Den dataanimerte presentasjonen av jordens plass i verdensrommet treffer bedre, sett i ettertid, og minner mest om en Google Earth-animasjon i dag. Uansett er det en smått underholdende bok å lese, selv om engasjementet for min del aldri tar helt fyr. Men jeg liker avslutningen, der guttene må ut på Barmet-bukten for å fakke skurken. Det minner litt om de eldre bøkene, og det kan man alltid sette pris på.

Forsider:

USA, 1991.
Paul Bachem.


Har du lest 'The Secret of Sigma Seven' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!