The Search for the Snow Leopard<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 139
Utgitt: 1996
Sider: 160
Skrevet av: Ukjent
Forsideillustrasjon: Lee MacLeod
Norsk tittel: Ikke utgitt på norsk

Tagline:
The Hardys come face-to-face with a kidnapper, and they're hanging on for dear life!

Handling:
Den sjeldne og vakre snøleoparden var en gave fra prinsesse Salamaji av Rashipah til dyrehagen i Bayport. Nå er den imidlertid forsvunnet, og Hardy-guttene tar saken.

Det er ikke tvil om at kjeltringer har stukket av gårde med det sjeldne dyret. Dyreparken har dessuten vært rammet av flere andre kjedelige episoder, der noen har sluppet dyr ut av innhegningene sine. Men er det de samme skurkene som står bak, eller er dette et mysterium med flere dimensjoner?

Snart er det ikke bare dyrenes liv som står på spill, for prinsesse Salamaji selv forsvinner også, åpenbart kidnappet. Chet Morton er fra seg, for de to har kommet hverandre svært nær gjennom tiden hun har vært i Bayport.

Mysteriet leder Hardy-guttene inn i en dødelig lek, med forbrytere mer ondskapsfulle enn de noen gang har truffet på tidligere. Skal de overleve, må de følge jungelens lov: Overvinn jegeren med hans eget våpen!

   By ten o'clock the next morning, the Hardys were back at the zoo and ready for action.
   The first stop was the snow leopard enclosure, where they saw Chet sitting on a bench with Salamaji. Chet was being very attentive to the princess, who was wearing blue jeans and a T-shirt instead of a sari.
   "Look at that." Joe laughed. "They're starting to look like a pair of lovebirds."
   "Hi, Chet, Salamaji," Frank called out. When the princess looked up, Frank could see she had been crying.
   "Uh - oh," Joe murmured. "Don't tell me Chet's broken her heart already."

Hovedkarakterer:
Frank Hardy
Joe Hardy
Chet Morton

Andre faste karakterer:
Tante Gertrude | Con Riley | Callie Shaw | Iola Morton

Sentrale gjestekarakterer:
Prinsesse Salamaji | Randy Chase | Theodore K. Anglethorpe | Jeff Kellerman | Janet Kellerman | Dr. Sara Godfrey | Tim Peters | Ashi-Sur

Locations:
Bayport (Bayport flyplass, Barmet-bukten, Bitlow Island)

Liams vurdering:
Etter en litt treg start, fikk jeg raskt følelsen av å lese en god, gammel Hardy-bok her, med tanker som gikk tilbake til en klassiker som «Skorpionmysteriet». Boken var i hvert fall noe helt annet enn de andre bøkene i denne æraen av serien, og det var faktisk underholdende å lese. Så kom slutten av boken, og den skiftet helt karakter - jeg var sikker på at jeg leste en Casefiles-bok. Her var skurkene noen av de mest ondsinnede som Hardyene har møtt i løpet av serien, og det var direkte skummelt å lese - faktisk på det nivået at det var vanskelig å legge fra seg boken! En vanvittig opptur, og ingen tvil om at denne fortjener en femmer på terningen. Dette er den, så langt i serien, klart beste av bøkene som aldri ble oversatt til norsk.

Forsider:

USA, 1996.
Lee MacLeod.


Har du lest 'The Search for the Snow Leopard' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!