The Baseball Card Conspiracy<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 117
Utgitt: 1992
Sider: 160
Skrevet av: Ukjent
Forsideillustrasjon: Daniel Horne
Norsk tittel: Ikke utgitt på norsk

Tagline:
When crime takes the lead, Frank and Joe come out swinging!

Handling:
Hardy-guttene har med seg vennen Biff Hooper på en sportsmesse i New York City når de oppdager at noen baseball-kort som Biff har skaffet seg er falske. Ikke bare det; det kryr faktisk av falske kort i omløp, og det er tydelig at noen forsøker å tjene penger på forfalskningene.

Og allerede før guttene er i gang med etterforskningen, forsøker noen å rydde dem av veien. Personene som står bak er åpenbart ikke interessert i å la seg avsløre.

Hardy-guttene mistenker at svindelen kan ha sammenheng med en sak som faren etterforsker. Et Bayport-firma er blitt frastjålet en verdifull HD-printer, og det er nettopp en slik printer som kan være i stand til å produsere de falske kortene.

Mysteriet fører dem til et gammelt herskapshus utenfor Bayport der en rik samler holder til. Men hvis det er denne mannen som står bak forfalskningene, hvorfor er han da så vennlig mot dem?

Guttene setter livet på spill for å løse saken. Selv en gruppe med intetanende politivakter kan utgjøre en livsfarlig trussel.

   Glancing at his watch, Frank told Joe and Biff they should be leaving. "We've got to be in Southport at noon," he said, "and it's a good hour's drive."
   "Especially if we take Shore Road," Biff added.
   "That old road can be dangerous," Baird said, showing them to the door. "Especially after all the rain we've been having. I think it's even washed out in places, so be careful."
   After thanking Baird for the information and the tour, Joe took the wheel again. Within minutes the three friends were driving south of Bayport. Out the passenger window Frank watched the waves crash against the rocky coast a hundred or more feet below road level.
   "I'm not sure it was such a good idea to tell Baird which route we were planning to take," Joe said, his eyes on the rear-view mirror.

Trivia:
// Guttene returnerer til en gammel naboby, Southport, som nevnes for første gang på 39 år. Sist gang Southport ble besøkt var i bok nummer 32, «Hardyguttene og den hemmelige skrift».

// Enda mer nostalgisk blir det av at guttene kjører den gode, gamle Strandveien på vei til Southport.

// Joe virker å ha glemt Iola Morton; han flørter nemlig aldri så lite med en annen jente, Erin, og gir henne sågar nummeret sitt.

Hovedkarakterer:
Frank Hardy
Joe Hardy
Biff Hooper

Andre faste karakterer:
Fenton Hardy | Laura Hardy | Tante Gertrude | Ezra Collig | Con Riley

Sentrale gjestekarakterer:
Victor Newton | Forest Rader | Elliot Sanford Baird | Nora Shadwick | Cecil Corbin | Mark Wormley | Gina Lynd | Murphy | Erin

Locations:
Bayport (Strandveien) | Southport | New York City, New York

Vurdering:
Sjeldent har jeg hatt lavere forventninger til en Hardy-bok, men aldri har jeg blitt så positivt overrasket. Ok, det er forfalskninger av baseball-kort som er den store forbrytelsen her, og det er lamt – uansett hvordan du vrir og vender på det. Men selve handlingen leverer omtrent fra første side. Det er intenst og spennende, guttene (og ikke minst faren deres) havner i livsfarlige situasjoner, og det er beskrivelser som minner mye om de klassiske Hardy-bøkene. Her er Strandveien tilbake, og her besøker guttene til og med en naboby som ikke er besøkt siden bok nummer 32! Av og til får jeg dessuten følelsen av å lese en moderne utgave av «Falskmynterjakt», når guttene bryter seg inn i et hus på jakt etter forbrytere som kopierer falske kort. Enkelt og greit en vanvittig opptur i serien!

Forsider:

USA, 1992.
Daniel Horne.


Har du lest 'The Baseball Card Conspiracy' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!