Danger in the Fourth Dimension<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 118
Utgitt: 1993
Sider: 160
Skrevet av: Ukjent
Forsideillustrasjon: Daniel Horne
Norsk tittel: Ikke utgitt på norsk

Tagline:
Frank and Joe have a close encounter of the most sinister kind!

Handling:
Fenton Hardy ber sønnene om hjelp til en sak han etterforsker ved fornøyelsesparken The Fourth Dimension i South Carolina. Men når guttene ankommer stedet, er det alt annet enn fornøyelse de møter.

Det viser seg nemlig at faren deres er blitt kidnappet like etter guttenes ankomst, og alt tyder på at han blir holdt skjult inne i selve fornøyelsesparken. Men hvor skal guttene begynne å lete? Det er ikke godt å vite.

Det er tydelig at noen vil ha dem vekk fra parken, for guttene blir utsatt for både trusler og drapsforsøk mens de leter etter faren. De blir angrepet av både futuristiske våpen og svevende luftputebiler, og må konstant kikke seg over skulderen mens de er inne i parken.

Samtidig renner tiden ut; guttene må finne faren sin før kidnapperne gjør det slutt med ham - for godt!

   The Hardys and Brody sat down at one of the tables and picked up menus.
   "'Vegetarian Space Flight Special - Corn, Carrot, Bean, and Zucchini Paste - Served in Individual Silver Tubes,'" Joe read aloud. "Is this menu some sort of joke?"
   "You'll find regular food on the menu, too," Brody said, chuckling. "But I've had that vegetarian dish here before, and it's really quite tasty. I'm going to order it again."
   "I think I'll stick to a burger and fries," Joe said.
   When they had given their order to a waiter in a spacesuit, Brody leaned toward the Hardys. "When I got your message on my answering machine," he said, "I thought I'd better catch the next flight down here. I was worried that something might have gone wrong with the investigation."

Hovedkarakterer:
Frank Hardy
Joe Hardy
Fenton Hardy

Andre faste karakterer:
Laura Hardy (omtales) | Tante Gertrude (omtales) | Con Riley (omtales)

Sentrale gjestekarakterer:
Andrew Taylor | Justin Maceda | Mike Strauss | Laurel Kramer | Steve Willis | Ernest Brody | Mark Hoffman | Alan Dexter

Locations:
Bayport | The Fourth Dimension, South Carolina

Vurdering:
Det er så mye galt med denne boken at jeg ikke helt vet hvor jeg skal begynne, men ok: Jeg husker The House on the Cliff, og kidnappingen av Fenton Hardy der, og jeg husker fortvilelsen som leseren fikk føle på kroppen mens guttene lette etter faren. Her er Fenton Hardy igjen kidnappet, og hva gjør sønnene hans? Jo, de leker seg i en fornøyelsespark mens de av og til minner hverandre på hvor engstelige de er for faren. Som forresten, av en eller annen grunn, være gjemt inne i denne fornøyelsesparken de etterforsker i. Nei, for det er jo umulig for noen relativt durkdrevne kidnappere å smugle ham ut, spesielt når de tross alt er ansatte i parken selv. I tillegg er resten av plottet så blottet for realisme som det går an å være. Den mest klare stryken så langt i serien.

Forsider:

USA, 1993.
Daniel Horne.


Har du lest 'Danger in the Fourth Dimension' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!