Fear on Wheels<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 108
Utgitt: 1991
Sider: 153
Skrevet av: Ukjent
Forsideillustrasjon: Paul Bachem
Norsk tittel: Ikke utgitt på norsk

Tagline:
Monster trucks out of control!

Handling:
Grant Tucker er mannen bak et suksessrikt bilshow som byr på blant annet veteranbiler, motorsykkelstunts og monstertrucker. Men når showet ankommer Bayport, blir det rammet av flere uhell.

Når Tucker så mottar et krav på 250.000 dollar for at uhellene skal stanses, engasjerer han Frank og Joe Hardy til å forsøke å finne ut av hvem som står bak sabotasjen av bilshowet.

Det betyr at guttene må gå undercover inn i bilmiljøet for å finne ut av hvem som har motiv for å ramme mannen bak så hardt. En motorsykkelgjeng ligger allerede i konflikt med Tucker, og peker seg tidlig ut som mistenkelige. Men hvorfor oppholder den pene showsyklisten Jessica Derey seg sammen med den uflidde gjengen?

Guttene vikles raskt inn i kompliserte konflikter, for det er flere som bærer på hemmeligheter i dette bilmiljøet. Når uhellene øker i alvorlighetsgrad må de avsløre utpresseren før noen blir skadet - eller drept.

   Bob Morgan, the reporter, appeared from somewhere and came over to the Hardys. "I hear you guys are helping with the press," he said.
   "That's right," Frank said cautiously. "We're trainees."
   "Oh? Lucky you," Morgan replied. "You'll get a lot of valuable experience here. You take this feud between Keith and Bruce, for instance. It seems to me it's been getting more serious, and these so-called accidents are getting more dangerous. What if somebody gets hurt? How do you plan on handling that?"
   Frank looked at the small man and thought that the reporter seemed to have more on his mind than he was revealing.
   Morgan grinned. "No comment?" he said slyly. "You'd better start working on one. I suspect you're going to need it. It's funny - Bruce and Keith were such close friends until about a month ago. I wonder what happened?"

Hovedkarakterer:
Frank Hardy
Joe Hardy

Andre faste karakterer:
Fenton Hardy | Chet Morton

Sentrale gjestekarakterer:
Grant Tucker | Keith Helm | Bruce Sears | Jessica Derey | Matt Nazer | Fat Dave | Bob Morgan

Locations:
Bayport

Vurdering:
Egentlig er dette et litt friskt pust i serien, med en handling som kan minne litt mer om de tidligere bøkene. Guttene blir engasjert av en plaget mann, og blir heldigvis ikke helt tilfeldig innblandet i et mysterium. Problemet mitt er at engasjementet i handlingen er totalt fraværende. Jeg vet ikke helt hva som er grunnen; om det blir for mye motorprat, eller om jeg selv bare har en dårlig dag. Men jeg slet i hvert fall veldig med å komme gjennom boka, fordi det rett og slett var kjedelig å lese. Men det er mulig motorentusiaster vil se annerledes på det. Jeg gir den en toer, i hvert fall.

Forsider:

USA, 1991.
Paul Bachem.


Har du lest 'Fear on Wheels' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!