Spark of Suspicion<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 98
Utgitt: 1989
Sider: 160
Skrevet av: Ukjent
Forsideillustrasjon: Paul Bachem
Norsk tittel: Ikke utgitt på norsk

Tagline:
The heat is on as the Hardy boys face their most explosive case yet!

Handling:
Bayport feirer 300-årsjubileum, og Hardy-guttene har fått i oppdrag av den lokale tv-stasjonen å dokumentere det massive fyrverkerishowet som skal markere feiringen av jubileet. Men en advarsel i postkassen antyder at noen har til hensikt å bytte ut fyrverkeri med bomber, og sende hele byen i luften!

Dermed går guttene i gang med å etterforske saken. Gjennom tv-jobben får de tilgang til fabrikken som gjør i stand fyrverkeriet, og det kan virke som om det er flere som har horn i siden til firmaet og har motiv for å gjennomføre forbrytelsen.

Også den fungerende sjefen for firmaet oppfører seg mistenksomt, og liker ikke at Hardy-guttene snuser omkring på stedet. Men er det fordi han er redd for det lettantennelige fyrverkeriet, eller har han noe mer å skjule?

Trådene er vanskelige å løse, og guttene sliter med å finne ut av mysteriet. Det eneste de vet er at noen vil ødelegge feiringen. Ikke hvem, eller hvordan.

Og når svaret åpenbarer seg, står både Hardy-guttene og Bayport overfor en av sine største farer noensinne.

   "Hey, guys," Chet said while he poured a glass of milk, "tell me what you need. If your buddy Chet can't help, then nobody can."
   "Okay, Chet," Joe said, laughing. "Help us out. Why does Clinton Lamont seem to hate us?"
   "Where does Anna Siegel fit in?" Frank asked, joining in the game.
   "Can Don Munder give us any more help than he already has?" Joe said.
   "And finally," Frank added, "what about this Kevin Bailey?"
   Chet grinned. He took a long slug of milk and sat down at the table.
   "Now listen up, friends," he said. "I can't help you with Clinton Lamont. I've never heard of Anna Siegel. And I wouldn't give you any advice about a man whose last name rhymes with blunder. But if you're looking for Kevin Bailey, you've come to the right man."

Trivia:
// Vi får litt informasjon om Bayport i denne boken. Byen feirer sitt 300-årsjubileum, og med 1989 som utgivelsesår bør det kunne bety at byen ble grunnlagt i 1689. En gammel, amerikansk by, med andre ord, men ikke eldre enn at det er fullt realistisk. Boston, en av de eldste byene i USA, ble grunnlagt så tidlig som 1630.

// I «The Secret of the Island Treasure», eller «Hardyguttene og sjørøverskatten» på norsk, får vi vite at det krydde av sjørøvere i Barmet-bukten i det 17. århundre. I denne boken opplyser imidlertid guttenes mor at sjørøverne inntok Bayport først i 1728, altså i det 18. århundre. Det tyder i så fall på at piratene trakterte Barmet-bukten uten at Bayport var noe viktig sted i en god stund.

// Frank og Joe jobber for tv-stasjonen WBPT, som var sentral i handlingen i «Danger on the Air» noen bøker tidligere. En av produsentene i tv-kanalen refereres til, dog kun med fornavn. Og innslaget «Crimestoppers», som Hardy-guttene startet i forbindelse med den saken, er åpenbart fortsatt populært i Bayport, ettersom programmet omtales av flere.

Hovedkarakterer:
Frank Hardy
Joe Hardy

Andre faste karakterer:
Con Riley | Ezra Collig | Phil Cohen | Chet Morton | Iola Morton | Callie Shaw | Fenton Hardy | Laura Hardy | Tante Gertrude (omtales) | Tony Prito (omtales)

Sentrale gjestekarakterer:
Clinton Lamont | Lew Collins | Don Munder | Anna Siegel | Kevin Bailey | Bert Sawyer | Mona D'Angelo (omtales)

Locations:
Bayport

Vurdering:
Den føles ganske treg, denne boken, ganske lenge. Guttene kommer ingen vei i mysteriet, og det er vanskelig å la seg rive helt med i handlingen. Men det er flere ting jeg liker ved den likevel. Når det først smeller, står guttene overfor svært skumle hensikter som er skremmende aktuelle også den dag i dag, med trusler om vilkårlige drap av store folkemengder. Samtidig blir jeg glad for Chet Morton i denne boken, som ikke har noen stor rolle, men som med sine senkede skuldre og sitt lune humør er akkurat den vennen guttene trenger. Boken tar seg altså opp, og føles på mange måter som en god, gammeldags Hardy-bok.

Forsider:

USA, 1989.
Paul Bachem.


Har du lest 'Spark of Suspicion' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!