Dungeon of Doom<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 99
Utgitt: 1989
Sider: 160
Skrevet av: Chris Lampton
Forsideillustrasjon: Paul Bachem
Norsk tittel: Hardyguttene i fangehullet

Tagline:
Frank and Joe are drawn into a war of wits and wizardry!

Handling:
Spillet «Heksemester og Krigere» er helt topp, synes Hardy-guttenes gode venn, Chet. Han går med liv og lyst inn for sin nye hobby, og han får Frank og Joe med seg i spillet. Det skal foregå i en nedlagt gruve. Men plutselig er det ikke et spill lenger, men blodig alvor.

Vel nede i gruven går det et ras som stenger utgangen av stein. Gode råd er dyre. Det er flere gruvesjakter, men de er låst.

Så forsvinner Chet gjennom et hull i gulvet, veggene raser sammen, og gulvet forsvinner under dem. Dette kan ikke være tilfeldig. Men hvem er det som vil dem til livs?

Løsningen på mysteriet er både uhyggelig og overraskende. Kan det være Heksemesteren selv som vil bli kvitt Hardy-guttene fordi de er kommet på sporet av ulovligheter?

Og hvor er Chet blitt av?

   "Those must be the keys to the doors," said Joe. "Which one should we use?"
   "We'd better read the scroll first," said Frank. "What does it say, Derek?"
   Derek scanned the scroll. "It says that one of the doors is safe to open, but that there's a canister of poison gas behind the other, rigged to flood the dungeon with deadly fumes when the door is opened."
   "Terrific," said Win. "How do we know which door is which?"
   "There's a poem," said Derek. "Listen to this:
   'ONE KEY BLACK AS NIGHT. ONE KEY WHITE AS SNOW. BING CROSBY AND SIR LANCELOT WOULD KNOW WHICH WAY TO GO.'"

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Vurdering:
For en historie! Jeg er henrykt! Seks karakterer fanget i en underjordisk gruve, spekket med gåter og utfordringer hentet fra fantasiens verden, og der en av dem er en livsfarlig forbryter - kan det bli bedre? Muligens, men det skal godt gjøres. Det at handlingen bare strekker seg over noen få timer, gjør det hele enda mer kompakt og bra. Det var faktisk gjennom denne boken at jeg først hørte om personer som J.R.R. Tolkien og Bing Crosby, og - sukk, minnene strømmer på. Fantastisk.

Forsider:

USA, 1989.
Paul Bachem.


Har du lest 'Dungeon of Doom' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!