The Sinister Signpost


The Sinister Signpost<< Forrige bok
      Neste bok >>

ORIGINAL UTGAVE:
Nummer: 15
Utgitt: 1936
Sider: 215
Skrevet av: Leslie McFarlane
Forsideillustrasjon: J. Clemens Gretta
Norsk tittel: Hardyguttene går i dekning

Handling:
En veddeløpshest blir stjålet like før en konkurranse i nærheten av Bayport, og ettersom Fenton Hardy er opptatt med en vanskelig sak er det Frank og Joe som må forsøke å spore opp dyret.

På jakt etter hesten blir guttene ledet til et mystisk skogsområde der de kommer over merkelige skilt og advarsler, og de møter stadig på en utlending som virker å være involvert i både guttenes og farens sak.

Samtidig er jockeyen som skulle ha ridd den forsvunne hesten meget hemmelighetsfull.

Etter hvert som Hardyguttene setter puslespillet sammen, går det opp for dem at de står overfor en usedvanlig ondskapsfull og farlig forbrytelse.

   As he took a step forward, a strange expression came over his face. He suddenly became rigid, then fell to the floor!
   Frank was horrified.
   Had his brother been electrocuted? Had he stepped on some diabolical killing device in this underground chamber?
   For a moment Frank Hardy was panic-stricken. His first impulse was to shout for help. Then his better judgment prevailed, and he knelt beside Joe, his finger on his brother's pulse.

Vurdering:
Jeg har lest at McFarlane selv ikke likte outlinen han ble servert til denne boken, og jeg kan ikke klandre ham. Plottet virker forsåvidt spennende nok; mystiske oppfinnelser og innretninger som hindrer guttene i å løse en gåte kunne fort fungert. Men handlingen blir rett og slett for rotete, og man blir aldri helt fascinert av historien. Denne går rett i glemmeboken.


The Sinister Signpost, revidert utgaveREVIDERT UTGAVE:
Utgitt: 1968
Sider: 175
Skrevet av: Tom Mulvey
Forsideillustrasjon: Rudy Nappi
Norsk tittel: Hardyguttene og de mystiske strålene

Handling:
Fenton Hardy ber sønnene om hjelp til et nytt oppdrag: Et firma som eksperimenterer med hurtiggående biler mistenker at noen spionerer på fabrikken med planer om å stjele tegningene til en ny motor.

Frank og Joe må derfor ta jobb ved fabrikken, og forsøke å finne ut av hvem som kan mistenkes for spionasjen.

Samtidig opplever firmaet trøbbel med sine hurtiggående biler, når flere av dem kjører av veien og bilførerne nesten blir drept etter at vinduet har knust på mystisk vis. Felles for alle utforkjøringene er at førerne har sett et skilt som er merket med «FARE» like før frontvinduet har sprukket.

Saken blir dessuten fort langt mer innviklet når eieren av fabrikken, Keith Alden, blir frastjålet en verdifull veddeløpshest.

Er det den samme banden som står bak både hestetyveriet og industrispionasjen? Og hvilken rolle spiller Aldens grinete sønn oppi det hele?

Guttene innser snart at de står overfor en skruppelløs gjeng med kompliserte våpen - og støter selv på våpenet, ombord i flyet til Jack Wayne.

   "What happened?" Joe shouted.
   "It must have been a bomb!" Frank cried out.
   The Hardys held their breaths and groped their way through the choking smoke. There was no sign of fire. Frank, Joe, and their father soaked handkerchiefs with water, held them over their faces, then began flinging open all the windows on the second floor. Gradually the smoke cleared.
   "Eek!" they heard a woman scream. The boys turned to see the tall, angular form of their Aunt Gertrude rushing up the stairs, followed closely by Mrs. Hardy.
   "Everything's all right!" Frank announced, in an effort to calm the women.
   "Smoke!" Aunt Gertrude cried. "Call the fire department! Call the police! Do something!"

Vurdering:
Denne er bedre enn originalen, heldigvis. Men det er ingen stor bok, dette heller. Den driver for så vidt godt framover, det bare mangler det lille, store ekstra. Jeg har alltid syntes at fabrikkmysterier og industrihemmeligheter er et litt kjedelig tema, og dette blir helt på det jevne. Det utvikler seg i riktig retning, mens slutten blir en tanke for brå. En helt ok bok, intet mer.

Forsider:

USA original tekst, 1936.
J. Clemens Gretta.
USA original tekst, 1950.
Bill Gillies.
USA revidert tekst, 1968.
Rudy Nappi.
UK revidert tekst, 1972.
Peter Archer.
UK revidert tekst, 1984.
Ukjent.
UK revidert tekst, 1989.
Ukjent.


Har du lest 'The Sinister Signpost' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons