A Figure in Hiding


A Figure in Hiding<< Forrige bok
      Neste bok >>

ORIGINAL UTGAVE:
Nummer: 16
Utgitt: 1937
Sider: 212
Skrevet av: Leslie McFarlane
Forsideillustrasjon: Paul Laune
Norsk tittel: Hardyguttene og den falske legen

Handling:
En falsk lege opererer i Bayport-traktene, og Fenton Hardy er ute etter å avsløre ham. Doktor Grafton lover nemlig å helbrede blinde og svaksynte, men stikker av med pengene uten at pasientene merker noen som helst forbedring.

Hardy senior ber Frank og Joe om å hjelpe ham i saken, mens guttene på sin side har et annet mysterium å etterforske etter at en kino blir ranet den samme kvelden som de er der med vennene for å se en krimfilm.

Som om ikke det er nok blir Chet anklaget for å ha stjålet kinopengene, og når kameraten senere blir frifunnet, forsvinner han sporløst fra byen.

Mens guttene forsøker å løse de to mysteriene treffer de på en ung jente som på merkelig vis binder de to sakene sammen - men som leder Hardyene ut i store vanskeligheter mot det såkalte øyesyndikatet.

   "What has happened?" asked the boys.
   "Chet Morton has been arrested."
   The lads were dumbfounded. After a few seconds Frank found his voice.
   "Arrested!"
   "What for?" demanded Joe.
   "For stealing the Rialto Theatre receipts last night," Fenton Hardy declared.
   This piece of news was so absurd that for a moment the boys thought their father was joking.
   "You don't mean it, Dad," said Frank.
   "I do. It's serious. Chet was arrested early this morning."

Vurdering:
Det føles som en litt streng karakter å gi, for til tider er boken meget spennende å lese. Men likevel føles den litt grå. Plottet er litt uengasjerende, og det blir mye gjentakelser - ungjenta Virginia Sinder er spesielt en plage. Kanskje bærer «Den falske legen» litt preg av at Leslie McFarlane på dette tidspunktet betraktet Hardy-bøkene nærmest som en forbannelse over forfatterskapet sitt. Verdt å lese, men langt unna topp McFarlane-klasse.


A Figure in Hiding, revidert utgaveREVIDERT UTGAVE:
Utgitt: 1965
Sider: 192
Skrevet av: James D. Lawrence
Forsideillustrasjon: John Leone
Norsk tittel: Hardyguttene og de onde øyne

Handling:
Etter en fotballkamp får Frank og Joe en merkelig «gave» av det som viser seg å være en av farens informanter, nemlig et kort med en tegning av et øye.

Når guttene senere finner et kunstig øye som blir gjenglemt av en mistenkelig person etter en båttur, aner de at de er på sporet av «Brillebanden», som opererer med kunstige øyne og briller.

Sporene peker i retning av en forretningsmann ved navn Malcolm Izir, og videre mot Doktor Graftons Helsesenter - der Chet har fått jobben som gymnastikkveileder.

Men kameratens hjelp kan Hardyguttene finne ut av hva som foregår på rekreasjonssenteret.

For det må vel være noe som foregår bak de lukkede dørene i helsesenteret? Og hvilken sammenheng har det med herr Eizers mistenkelige oppførsel?

Ikke minst - kan dette kobles sammen med den verdifulle gudefiguren som noen har stjålet fra en fattig enke?

   As Frank hastily brought a glass, the man began to revive. With one of his bony hands he fumbled in a pocket of his shorts and plucked out a bottle of pills.
   "Sh-sh-shake me out t-two, son."
   Frank obeyed and the old man gulped them down. Presently his color returned and he struggled to sit up. Aunt Gertrude attempted to make him comfortable, but the old man yanked the sofa cushion from her hand.
   "Leave me alone, woman!" He added in a mutter, "Confounded females! Just like my daughter! I wouldn't be in this fix if she hadn't shanghaied me to that blasted farm!"
   "You're very independent," Laura Hardy said with a smile.
   The elderly man glared at her. Then, as she continued to smile, a twinkle came into his waterly blue eyes and he cackled, "Yes, I am. But I can see that doesn't impress you."

Vurdering:
Denne historien er rotete og vanskelig å holde oversikt over, og tendenserer til tider til kjedelig. Men slutten er imidlertid forrykende, og derfor får den dermed en litt høyere karakter enn opprinnelig tiltenkt. Likevel ikke noen kjempebok, og skuffer omtrent like mye som originalversjonen.

Forsider:

USA original tekst, 1937.
Paul Laune.
USA revidert tekst, 1965.
John Leone.
UK revidert tekst, 1989.
Ukjent.


Har du lest 'A Figure in Hiding' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons