The Voodoo Plot<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 72
Utgitt: 1982
Sider: 189
Skrevet av: Karl Harr III
Synopsis: Karl Harr III
Forsideillustrasjon: Steven Assel
Norsk tittel: Hardyguttene og voodookomplottet

Tagline:
A death curse spells danger for Frank and Joe.

Handling:
En kamerat av guttene har havnet i trøbbel. Han har nemlig mottatt en voodoo-trussel i posten, og mistenker at den ekle advarselen kan ha noe å gjøre med bestefaren i New Orleans å gjøre. Frank og Joe bestemmer seg for å hjelpe kompisen, men før de kan dra til New Orleans må de nøste opp i et annet mysterium.

Et kunstgalleri i Bayport er nemlig blitt ranet, og det mens Frank og Joe selv holdt vakt på utsiden. Alle spor peker på en snodig fyr med en tresnutet hatt som er blitt observert utenfor museet, og guttene drar av sted til Sørstatene for å oppsøke den merkelige mannen. Det blir en farlig tur, for Frank, Joe og Chet ankommer midt i klapperslangesesongen, og de tre unge detektivene får nærgående møter med de buktende dyrene.

De sporer opp mannen med den merkelige hatten, som på sin side babler om at landet fortsatt er i krig med kong George den III. Men Uavhengighetskrigen sluttet da visselig for over 200 år siden?

Sporene fører dem til New Orleans, der de plutselig har to saker å jobbe med. Men midt i Mardi Gras-feiringen i byen dukker plutselig en gammel, engelsk konge opp.

   "By the way," the detective said before hanging up, "your friend Peter Walker phoned. He wanted to know whether you were going to New Orleans."
   "We're planning on it, Dad, but we can't promise him when we'll be able to go. First, we have to get to the bottom of this mystery here."
   "Right. And good luck!"
   Frank hung up and turned his attention to Chet. "How're you doing, old buddy?"
   "I've been reading this book Sadie gave me," Chet said. "It has a chapter in it about voodoo. Voodoo!" Chet repeated in a ghostly tone. "Just the sound of it gives me the creeps!"

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Vurdering:
Denne synes jeg fungerer veldig godt. Både oppholdet i sumpene i Georgia og karnevalsstemningen i New Orleans er spennende lesning, og leseren blir nærmest sugd inn i det litt skremmende mysteriet. Voodoo er skumle saker, og det klarer forfatteren å formidle på en spennende måte. Litt trekk for en litt opplagt løsning på mysteriet er det eneste som trekker litt ned, men denne kan lett anbefales likevel.

Forsider:

USA, 1982.
Steven Assel.
UK, 1983.
Peter Archer.
UK, 1983.
Ukjent.
USA, 1987.
Mark Skolsky.
USA, 1992.
Paul Bachem.


Har du lest 'The Voodoo Plot' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!