Track of the Zombie<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 71
Utgitt: 1982
Sider: 185
Skrevet av: Vincent Buranelli
Synopsis: Vincent Buranelli
Forsideillustrasjon: Steven Assel
Norsk tittel: Hardyguttene møter gjenferdet

Tagline:
It's come back from the dead to cause trouble...

Handling:
I Hunters Hollow i Vermont fortelles en legende om et gammelt hessisk gjenferd som hjemsøker området. Samtidig har en kraftig skogbrann herjet området, og eierne av et gammelt hus mistenker at brannen var påsatt i et forsøk på å få dem til å selge huset.

Den unge gutten Rolf Allen, sønnen til ekteparet som eier huset, engasjerer Hardy-guttene i et forsøk på å spore opp brannstifteren, som han mistenker er nettopp gjenferdet som har hjemsøkt stedet. Og selv om guttene selv ikke tror på spøkelser, finner de fort spor av gjenferdet som ganske riktig synes å stå bak skogbrannen.

At gjenferdet fortsatt har onde hensikter viser seg når nok en skogbrann truer det gamle huset i Hunters Hollow. Men hvem er det som skjuler seg under den spøkelsesaktige forkledningen?

En hemmelig familiekrypt i husets kjeller bærer på hemmeligheter, men det viser seg at gjenferdet kjenner godt til krypten. Én av gravene står imidlertid tom. Og guttene må forhindre at gjenferdets neste offer finner hvile der for evig tid.

   He was interrupted as a gust of wind blew out their candles. Then they heard a scuffle of feet on the stairs.
   "Somebody's there!" Frank cried. "Grab him before he gets away!"
   The Hardys rushed across the cellar and bounded up the stairs. At the top, they noticed that the kitchen door was open. Apparently the draft from there had blown out their candles.
   Joe raced across the kitchen and looked out. A figure in a blue and red Hessian uniform was just disappearing into the woods! The figure peered back across its shoulder, and Joe saw a face glaringly white and expressionless!
   "There goes the zombie!" the boy exploded as Frank joined him at the door. "Come on, let's chase him!"

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Vurdering:
Jeg synes denne boken er god. Buranelli lykkes med å skape en, i hvert fall til tider, mørk stemning, og man kan føle på frykten både i kjelleren i det gamle huset i Hunters Hollow og i skogene rundt. Dessuten er jeg alltid glad i en Hardy-bok der forbryterbanden består av personer guttene har blitt kjent med gjennom handlingen, og akkurat i denne boken lykkes forfatteren veldig godt også med overraskelsesmomentet. Etterforskningen ved Tariskis sirkus er kanskje ikke like spennende, men handlingen fra gamle Hunters Hollow står ikke tilbake for mye i serien, og jeg lander på en god femmer.

Forsider:

USA, 1982.
Steven Assel.
UK, 1983.
Peter Archer.
UK, 1983.
Ukjent.
USA, 1986.
Gary Lang.
USA, 1991.
Paul Bachem.


Har du lest 'Track of the Zombie' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!