The Billion Dollar Ransom<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 73
Utgitt: 1982
Sider: 189
Skrevet av: Laurence Swinburne
Synopsis: Laurence Swinburne
Forsideillustrasjon: Derek James
Norsk tittel: Hardyguttene og presidenten som ble kidnappet

Tagline:
Frank and Joe's biggest case yet: Save the President of the United States!

Handling:
Frank og Joe får i oppdrag å holde øye med en tryllekunstnerturnering som arrangeres i Bayport. Turneringen er nemlig rammet av flere uhell, og arrangøren - en gammel venn av Fenton Hardy - er sikker på at noen ikke ønsker den gjennomført.

Samtidig holder guttenes far på med en topphemmelig sak, og i den forbindelse får Hardy-familien besøk av to agenter fra Washington.

Frank og Joe er frustrerte over ikke å få vite hva farens sak handler om, men har i realiteten nok av trøbbel å hanskes med rundt trylleturneringen.

Tony Prito overraskes av det som ser ut som et spøkelse, og knekker benet.

Guttene mottar trusselbrev, og det virker også som om noen er ute etter den store favoritten i trylleturneringen.

Og når guttene til slutt får vite hva det hemmelighetsfulle oppdraget fra Washington handler om, vikles de inn i en av deres største saker noen gang.

   "As you know, I've been to Washington today. I have been given a secret assignment, so secret that I have been sworn to tell no one." He paused. "Not even my own family."
   His listeners looked at one another. It was a rare occasion when the famous detective could not talk about a case.
   "We understand," Mrs. Hardy said calmly.
   "I have to tell you about some things, though," he continued. "Mr. Smith and Mr. Jones will arrive from Washington tomorrow and will be our guests for a few days."
   "Mr. Smith and Mr. Jones, indeed." Aunt Gertrude sniffed. "Couldn't they think of better aliases than those?"
   "They're convenient and easy," Mr. Hardy replied. "The men may seem, well, quiet to you, but please don't get the impression they are unfriendly. It's just that they have a lot on their minds and much to do."

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Vurdering:
Litt ambivalent forhold til denne boken, som jeg heller ikke leste før i voksen alder. På den ene siden blir delen med tryllekunstnershowet i Bayport til tider litt langtekkelig. På den annen side er det i utgangspunktet vanskelig å gjette seg til hemmeligheten til Fenton Hardy og Washington-agenene - om man i hvert fall ser bort ifra den norske tittelen. Om sant skal sies, røpes jo også alt for mye på forsiden av den amerikanske andreutgaven fra 1988. Når hemmeligheten til slutt blir røpet, skuffes i utgangspunktet ikke leserne, i hvert fall ikke de som har klart å unngå spoilerne. Hvordan de to handlingene smeltes sammen er også godt utført, og om vi ser bort ifra oversettelsestabben er dette på grensen til en 5'er. Men bare nesten.

Forsider:

USA, 1982.
Derek James.
UK, 1983.
Peter Archer.
UK, 1984.
Ukjent.
USA, 1988.
Paul Bachem.


Har du lest 'The Billion Dollar Ransom' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!