The Swamp Monster<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 83
Utgitt: 1985
Sider: 192
Skrevet av: Neal Barrett jr.
Synopsis: Neal Barrett jr.
Forsideillustrasjon: Richard Williams
Norsk tittel: Hardyguttene og alligatorangrepet

Tagline:
A danger-filled swamp, a town with a secret: Can the Hardys solve this perplexing puzzle?

Handling:
Dødstrusselen mot professor Pierce, en venn av Fenton Hardy, fører Hardy-guttene og Chet Morton til Big Thicket, de ugjestmilde og ugjennomtrengelige sumpene i det sydøstre Texas. Professoren prøver å beskytte området mot oljeutvinning, men har altså skaffet seg farlige fiender i arbeidet.

Sporene fører guttene inn i de farlige sumpområdene hvor alligatorene er herrer og truer alle som forsøker å trenge seg inn i områdene.

En serie merkelige hendelser overbeviser Hardy-guttene om at det er mer under overflaten enn det som møter dem ved første øyekast. Det virker som om de må grave i stedets historie for å finne ut av hva bandittene egentlig er ute etter.

I tillegg er området blitt hjemsøkt av en rekordstor alligator. Det gjelder å vokte seg for både mennesker og dyr for å beholde livet og forsøke å oppklare mysteriet!

   "Hey, guys!" he exclaimed, "I think we're in the wrong century!"
   "If we are," Chet sighed, "I'm staying."
   Half the cafe's tables were occupied by girls in their late teens, each one wearing an old- fashioned billowing gown of the 1860s. As the boys sat down, they all looked up and cheered.
   "Wow," Frank said, "I never saw so many pretty girls in all my life!"
   "Must have something to do with the celebration," Joe grinned. "I don't imagine they do this everyday."

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Vurdering:
Den blir litt rotete, denne handlingen, og det blir vanskelig å holde styr på de mange karakterene som guttene støter på i Texas. Samtidig er det en god fortelling, og man lever seg virkelig inn i utfordringene som lokalsamfunnet står overfor i møte med oljebransjen. Også eventyrene i sumpene byr på gode beskrivelser, og alt i alt ender det opp som en meget godkjent bok. Litt typisk for denne perioden i serien, med andre ord.

Forsider:

USA, 1985.
Richard Williams.
UK, 1986.
Ukjent.
USA, 1989.
Paul Bachem.


Har du lest 'The Swamp Monster' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!