The Blackwing Puzzle<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 82
Utgitt: 1984
Sider: 205
Skrevet av: James D. Lawrence
Synopsis: James D. Lawrence
Forsideillustrasjon: Derek James
Norsk tittel: Hardyguttene og det onde varsel

Tagline:
A ghost holds the key to a high-tech mystery.

Handling:
Et svartvinget spøkelse flyr over Blackwing-huset og terroriserer de som bor der. Huset er en vakkert restaurert bygning med ornamenter og tårn. Over porten henger en gallionsfigur med et vingespenn på fire meter nøyaktig maken til spøkelset som flyr over huset om natten.

Gjennom huset lyder nattestider den hule stemmen til den tidligere eieren av huset - en slavehandler. Frank og Joe Hardy blir selv forfulgt av spøkelset midt på lyse dagen. De svever også i livsfare da en hjemmelaget bombe eksploderer i båten deres.

Hva skjuler seg i Blackwing-huset og hvorfor må Hardyguttene hindres i å undersøke saken? I det de begynner å undersøke kjelleren og faktisk finner slavehandlerens skatt gjemt der nede, dukker bandittene opp og setter hele kjellerrommet i brann.

Hardyguttene kjemper desperat for å komme levende fra overfallet.

   As they returned his keenly suspicious stare, Joe seemed to detect a twinkle in the old salt's steel-blue eyes.
   "C'mon in then, lads. Don't jest stand there like bollards on a dock."
   McGee shut the door behind them. Then, as he turned to face the Hardys again, both boys' mouths dropped open in gasps of surprise.
   "D - D - Dad!" Frank exclaimed.
   Their spare, stoop-shouldered host had suddenly straightened to his full, vigorous height and removed the pipe from his mouth, which was spread in a wide, friendly grin.

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Vurdering:
Det tar aldri helt av her. Plottet virker spennende nok, men stemningen og atmosfæren i boken er nokså fraværende. Selv om det er få karakterer med, føles det vanskelig å skille dem fra hverandre - og det er et dårlig tegn. Også denne boken er verdt å lese, men ikke en av dem som brenner seg fast i hukommelsen. En sterk 3'er, men en 3'er.

Forsider:

USA, 1984.
Derek James.
UK, 1986.
Ukjent.
USA, 1987.
Gary Lang.
USA, 1990.
Paul Bachem.


Har du lest 'The Blackwing Puzzle' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!