Revenge of the Desert Phantom<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 84
Utgitt: 1985
Sider: 157
Skrevet av: Ukjent
Forsideillustrasjon: Richard Williams
Norsk tittel: Hardyguttene - Midt i skuddlinjen

Tagline:
A race against time in the jungles of Africa pits Frank and Joe against the toughest odds they've ever faced!

Handling:
Når Hardyguttene blir spurt om å finne en forsvunnet, afrikansk jente, aner de lite om at de nettopp er blitt involvert i en av deres farligste saker noensinne.

Jenta de skal finne er Niki Jerusa, datter av en drept president i den lille, afrikanske staten Zebwa. Dersom guttene kan finne Niki og bringe henne tilbake til hennes fødeland, kan det være med å inspirere befolkningen til å ta makten fra en hensynsløs opprørergruppe som nå styrer.

Det er lettere sagt enn gjort.

Jakten fører guttene først til Paris, før de drar tilbake til Bayport. Når de endelig finner Niki, er saken langt fra over - ettersom Frank, Joe og Chet blir med til Afrika for å føre presidentdatteren trygt tilbake til sitt folk.

Men det lille landet er gjennomsyret av korrupsjon og egoisme. I Zebwa er det umulig å vite hvem som er venn og hvem som er fiende, og de tre amerikanske guttene får merke den brennhete, afrikanske solen tett på huden.

   "Hey, look! A tribal village!" Chet exclaimed. "Where's my camera?"
   A line of mud huts with thatched roofs appeared, and Chet eagerly cocked his camera for some shots of the colorfully costumed natives he expected to see. But when they arrived at the village, the enthusiasm drained from his face as quickly as it had come. Instead of the brightly dressed Africans, a scene of horror greeted him.
   "Oh!" He shuddered, dropping the camera in his lap.
   Children with blank faces and skeletal bodies came to the side of the road, their arms as thin as twigs and their stomachs distended – a sign of acute starvation. The youngsters were too weak from hunger to even hold out their little hands to beg. They just stood, staring like zombies at the Land-rover.

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Vurdering:
Ørkenfantomets revansje er absolutt godkjent. Boken er actionfylt - til tider er det kanskje litt vel mye action - og eventyret i Afrika er definitivt spennende. Samtidig er det noen elementer som kunne vært spart, blant annet virker hele turen til Paris litt meningsløs. Det er også i overkant tilfeldig at jenta som Hardyguttene leter etter tilfeldigvis blir med på en missekonkurranse i - ja, du gjettet riktig - Bayport. Et annet minus er at nasjonen Zebwa selvsagt er oppdiktet - jeg liker det bedre når det brukes virkelige steder. Men det er vanskelig å bruke et ekte land som scene for et militærregime, jeg ser det.

Forsider:

USA, 1985.
Richard Williams.
UK, 1987.
Ukjent.
USA, 1989.
Paul Bachem.


Har du lest 'Revenge of the Desert Phantom' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!