Tic-Tac-Terror<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 74
Utgitt: 1982
Sider: 201
Skrevet av: James D. Lawrence
Synopsis: James D. Lawrence
Forsideillustrasjon: Derek James
Norsk tittel: Hardyguttene og smaragdmysteriet

Tagline:
The Hardys face intrigue and deceit in a high-stakes game of international espionage.

Handling:
En mann er forsvunnet etter en tur i Sør-Amerika, og søsteren er så bekymret for ham at hun ber Hardy-guttene om hjelp til å spore ham opp. Det siste hun hørte fra ham var nemlig at han hadde truffet mesterdetektiven Fenton Hardy i Colombia, og nå håper søsteren at Hardy-guttene har hørt fra faren deres og vet noe om mannens skjebne.

Men herr Hardy selv har ikke gitt lyd fra seg på lenge, og både Hardy-guttene og medhjelperen Sam Radley – som selv er i Sør-Amerika for å lete etter detektiven – er bekymret.

Det tar ikke lang tid før de finner ut at faren har vært på sporet av en livsfarlig spionorganisasjon, og at en av spionene deres vil selge opplysninger om organisasjonen til den amerikanske etterretningen.

Men den mystiske spionen krever betaling i form av en smaragd. Guttene får ansvaret for å skaffe smaragden, men den blir stjålet før de får overrukket den til etterretningen. Spørsmålet er hvorfor spionen er så bestemt på å få en smaragd som betaling, og ikke minst – hvem han er.

Kan sporene etter den forsvunne mannen og hans kontakt med Fenton Hardy hjelpe dem til å slå kloa i den farlige spionorganisasjonen?

   "The hood's not latched tight," Frank said in a tense voice.
   "What do you mean?"
   "I mean it was shut tight when we went inside the building!" Frank's face had suddenly taken on a look of frantic anxiety. "Joe, I think the car's been tampered with! Come on! Get away from it as fast as you can!"
   As he spoke, Frank took off at a sprint. Joe did likewise. In his nervous haste, Joe gave the door a careless shove with one hand to close it as he darted back toward the building.
   It slammed shut an instant later. There was a loud boom! as the fuel tank exploded. The whole car was suddenly engulfed in an orange ball of flames!

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Vurdering:
Denne fortellingen driver godt, og er helt klart over snittet. Det blir ikke noen klassiker i mine øyne, men mysteriet er spennende, persongalleriet er enkelt å forholde seg til, og leseren drives godt fremover i handlingen. Min største utsettelse på boken er at jeg ikke synes trådene blir løst helt godt nok opp. Det er litt vanskelig å skjønne hva spionorganisasjonen egentlig vil, og hva motivene for de ulike karakterene egentlig er. Men altså absolutt ikke noen bok å hoppe over.

Forsider:

USA, 1982.
Derek James.
UK, 1983.
Peter Archer.
UK, 1984.
Ukjent.
USA, 1988.
Paul Bachem.


Har du lest 'Tic-Tac-Terror' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!