Mystery With a Dangerous Beat<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 124
Utgitt: 1994
Sider: 160
Skrevet av: Frances Lantz
Forsideillustrasjon: Brian Kotsky
Norsk tittel: Ikke utgitt på norsk

Tagline:
The Hardys take the lead in a deadly rock 'n' roll jam!

Handling:
«The Funky Four» er navnet på et av klodens aller mest populære popband for øyeblikket, og vokalisten Brian Beat er den største stjernen av dem alle. Hardy-guttene er heldige nok til å få oppleve bandet live mens de er på ferie i Los Angeles med familien, og blir vitne til at superstjernen nesten blir skadet når et av scenelysene faller ned og holder på å treffe ham.

Tilfeldighetene vil ha det til at guttene senere støter på nettopp Brian Beat igjen, og røper at flere uhell har forfulgt ham den siste tiden. Guttene melder seg derfor frivillig til å undersøke om det er noen som har til hensikt å skade Brian.

Det skal ta dem med på mange farefulle ferder langs California-kysten. For mens noen av uhellene virker uskyldige nok, er andre livsfarlige.

At Brian og resten av bandet spiller inn en musikkvideo med flere farlige stunts gjør ikke saken noe bedre. Det er tydelig at noen forsøker å kvitte seg med musikkidolet for godt, men hvem har motiv? Når så Brian blir meldt kidnappet, er det Hardy-guttene selv som må passe seg - før både de og superstjernen har sunget sine siste toner.

   Fifteen minutes later, Brian and the Hardys were driving through downtown Los Angeles. Brian let Frank use the car phone to leave a message at the hotel for their parents that they wouldn't be back until later.
   "Aunt Gertrude sure will be shocked," Joe said with a smile, "when she finds out we're helping you out, Brian."
   "Not to mention the kids back home," Frank added.
   "And appearing in a video," Brian said, laughing. "Maybe it'll be the start of a big career."
   Frank pulled up at the back of an elegant old theater. The sign above the stage door said The Rialto.
   "The video we're making is for our new single, 'Can't Catch Me,'" Brian explained. "In it the Funky Four play spies being chased by a female villain and her henchmen."

Trivia:
// I denne boken spiller Joe Hardy videospillet «Hack Attack» - det samme spillet som han konkurrerer i under en landsdekkende konkurranse tilbake i «Attack of the Video Villains», for tre år og 18 titler siden.

Hovedkarakterer:
Frank Hardy
Joe Hardy

Andre faste karakterer:
Fenton Hardy | Laura Hardy | Tante Gertrude

Sentrale gjestekarakterer:
Brian «Beat» Bettencourt | Jason McDermott | J.T. Eckert | Terry Solinsky | Marcus Malone | Pico Hernandez | Suzi B. | Fru Bettencourt

Locations:
Los Angeles, California | Palm Springs, California | Ositos, California

Vurdering:
Det er mye som ikke er bra med denne boken. Starten er grusom, og jeg var fristet til å lukke boken før jeg omtrent hadde begynt. Den er full av klisjéer. Kan vi finne én - bare én? - journalist i Hardy-universet som ikke er en komplett drittsekk og ikke gjør alt for å få en såkalt story? Tåpelige sammentreff. Verdens største rockestjerne treffer Hardy-guttene inne på en videospillsjappe, like etter at han er rammet av en sabotasje? Virkelig? Og ikke minst er det veldig enkelt å gjette hvem skurken(e) er. Likevel er det noe i denne som jeg liker, spesielt sett opp imot de forrige titlene. Det er et visst tempo her, sceneskifter, miljøskifter. Ekte livsfare også, for guttene, det er deilig. Og i denne perioden, med så mange svake bøker, er den derfor en aldri så liten opptur.

Forsider:

USA, 1994.
Brian Kotzky.


Har du lest 'Mystery With a Dangerous Beat' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!