The Robot's Revenge<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 123
Utgitt: 1993
Sider: 160
Skrevet av: Ukjent
Forsideillustrasjon: Daniel Horne
Norsk tittel: Ikke utgitt på norsk

Tagline:
Danger is unleashed -- and the Hardys are targeted for attack!

Handling:
Frank Hardy og Phil Cohen har meldt seg på en konkurranse for unge oppfinnere i Chicago. Med seg har de Joe, som er en ivrig støttespiller i kampen om å sikre seg storartede premier i konkurranse med noen av de gløggeste oppfinnerhjernene blant amerikansk ungdom.

Men konkurransen blir til blodig alvor når oppfinnelser blir stjålet fra lokalene der arrangementet går av stabelen. Frank og Phils robot, som de selv har utviklet og skrudd sammen, er en av oppfinnelsene som plutselig er borte.

Snart viser det seg at dette er et dødelig spill. Under et cruise på Lake Michigan, stelt i stand som en del av arrangementet, blir en av lederne for konkurransen skutt på og faller ut i den iskalde sjøen. Kun snarrådig innsats fra Joe hindrer ham fra å drukne.

Samtidig er det spesielt én oppfinnelse som kjeltringen - eller kjeltringene - ser ut til å være spesielt interessert i, nemlig et helt nytt og revolusjonerende hundehalsbånd. Jenta som har laget halsbåndet, er imidlertid en av dem som guttene mistenker kan stå bak forbrytelsene.

Er det hele et spill for galleriet, eller snakker jenta sant når hun påstår at noen er ute etter å ramme henne alvorlig?

   "He'll freeze to death if someone doesn't get to him immediately!" Frank yelled as he leapt over some fallen chairs. The Hardys plowed their way through a group of anxious inventors.
   "He's drowning!" a plump boy shouted.
   "Where is he? I don't see him," another voice yelled into the frosty air.
   Frank turned to Zorba, who was wringing his hands. "Get the emergency crew!" Frank ordered.
   Joe ripped one of the heat lamps off its post and held it over the water. In the pink haze he could just make out Makowski's still form.
   "There he is!" Joe cried, dropping the light to the deck. Taking off his coat, he ran up the steps to the platform and dived over the rail into the icy water.

Trivia:
// Dette er første gang Hardy-guttene faktisk besøker storbyen Chicago. De andre gangene guttene har vært innom byen har alle vært stopp på reisen med tog (én gang) og fly (tre ganger).

Hovedkarakterer:
Frank Hardy
Joe Hardy
Phil Cohen

Andre faste karakterer:
Ingen.

Sentrale gjestekarakterer:
Ari Zorba | Nicholas Makowski | Megan Sweetwater | Byron Paige | Tanya Zane | Yueh Chu

Locations:
Chicago, Illinois

Vurdering:
Jeg grudde meg nesten til å lese denne, for tittelen høres ut som en av de typiske stryk-kandidatene i denne æraen. Men så overrasker den positivt, og jeg heller nesten mot en firer, men det er det i anstendighetens navn ikke. Men her er det mer enn bare svirring rundt inne i et lokale; guttene besøker andre deler av Chicago, og man føler historien går litt dypere enn det vi har blitt vant til på dette stadiet av serien.

Forsider:

USA, 1993.
Daniel Horne.


Har du lest 'The Robot's Revenge' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!