Laura Hardy


Laura HardyFullt navn: Laura Hardy
Alder:
Sivil status: Gift med Fenton
Bosted: Bayport
Yrke: Husmor
Beskrivelse: Liten og spinkel, med lyst hår og blå øyne
Første opptreden: «Hardyguttene og skatten i tårnet»

Ektemann: Fenton Hardy
Barn: Frank Hardy og Joe Hardy
Svigerinne: Gertrude Hardy

Laura Hardy er gift med den kjente privatdetektiven Fenton, og mor til Frank og Joe. Sammen med familien flyttet hun til Bayport fra New York da mannen bestemte seg for å slå seg ned som privatdetektiv i byen(1).

Hun omtales som «fru Hardy» i starten av serien, og det er først i forbindelse med jakten på falskmynterne at vi får vite fornavnet hennes(3). Ved visse anledninger blir hun også kalt «Mildred» av tante Gertrude(20). Hun er en liten og spinkel dame, med lyst hår og store, blå øyne(34). Hennes oldefar var en av pionerene da nytt land ble oppdaget i Rocky Mountains i USA(54).

   Dagen etter var lørdag, og straks etter frokost spurte Hardy-guttene om moren ville lage i stand litt niste til dem, for de hadde tenkt å dra på skogstur sammen med noen av kameratene.
   Fru Hardy laget en stor pakke smørbrød, og hun glemte heller ikke å sende med en porsjon av guttenes yndlingskake. Så dro guttene avsted i solskinnet. De hadde en lang fridag foran seg.

–– Hardyguttene og skatten i tårnet

Varter opp sønnene
Laura er en snill mor. Hun lager gjerne i stand niste for guttene, og er ikke fremmed for å varte opp med en kake(1). Hun legger imidlertid ikke skjul på at hun helst ønsker at sønnene ikke skal velge detektivyrket, men i stedet bli sakfører og lege(2) - som hun mener er mindre farlige og mer innbringende yrker(3).

Etter hvert som guttene viser at de har arvet farens egenskaper, begynner hun imidlertid så smått å vende seg til tanken om at det er detektiver de kommer til å bli(4), og hun har etter hvert blitt til stor hjelp i mannen og sønnenes detektivvirksomhet på sin egen måte - kanskje mest ved sin rolige og omtenksomme oppførsel(25). Hun kan dessuten bli med mannen og kombinere hans jobb med ferie, for eksempel når de drar til steder som Karibien(51) og Paris(103) sammen.

Spansktalende
Laura går, sammen med familien, i kirken på søndager(2), og er kasserer i klubben hun er medlem i(23). Hun snakker spansk, og tar et kurs i voksen alder for å friske opp det hun lærte på skolen som ung(43). Hun sitter også i bibliotekstyret i Bayport(65). Hun har flere venninner, og stiller for eksempel opp for Ethel Radley når mannen hennes ligger alvorlig såret på sykehus(81). Hjemme har hun en gartner ansatt for å holde stell i hagen(34), mens hun og mannen spiller tennis én gang i uken(96).

Hun er vant til at mannen ellers kommer og går som han vil, og lar seg ikke lenger overraske av noe(2). Hun er imidlertid alltid litt nervøs når mannen jager noen av landets mest hensynsløse forbrytere(4), og når Joe forsvinner sporløst fra Morton-gården etter en fest blir moren så fortvilet at hun setter i et gråteanfall så snart ingen ser henne(10). Etter hvert lærer hun seg å forholde seg rolig, men er fortsatt svært engstelig når hun innser at sønnene hennes utsetter seg for fare(81).

Gir fra seg kommandoen
Når tante Gertrude kommer på visitt til Hardyenes hjem, overlater Laura mye av kommandoen til henne. Likevel kan hun ikke fri seg helt fra å vise hvem som er husets egentlig herre - spesielt når Fenton er borte - som når hun lar guttene dra til Slangeøya for å lete etter de savnede vennene, til tante Gertrudes enorme bestyrtelse(4). Det virker ikke som om fru Hardy har noen fast jobb, men ved én anledning tar hun deltidsjobb som scriptgirl - damen med ansvar for manuskriptkopiene - i en Hollywood-produksjon som spilles inn på en vingård i California(61).

Hun har dessuten stor tro på guttene sine, og kommer ikke med spørsmål når de sier at det finnes en bestemt grunn bak deres av og til merkelige påfunn(6). Hun viser dessuten at beholder roen når det er innbruddstyver i huset, langt mer enn sin svigerinne - selv om tante Gertrude gjerne kan finne på å si at det er Laura som trenger å roe seg ned(23). Om hun havner i kamp med banditter vet hun godt å slå fra seg, og kan overmanne kjeltringer på egen hånd(61).

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons