The Vanishing Game<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 3
Utgitt: 2013
Sider: 144
Skrevet av: Ukjent
Forsideillustrasjon: Kevin Keele
Norsk tittel: Ikke utgitt på norsk

Handling:
Den nye eieren av en gammel fornøyelsespark i Bayport, Funspot, har satset alt på at den nye attraksjonen G-Force skal lokke nye kunder til parken. Storsatsingen ser ut til å lykkes, for på fornøyelsesparkens åpningsdag for sesongen er køene lange. Det virker som om hele Bayport har møtt opp for å teste ut den spektakulære attraksjonen.

Så skjer det utenkelige: Under den første turen med attraksjonen forsvinner en ung jente sporløst. Det er som om hun har forduftet i løse luften.

Eieren av fornøyelsesparken er også far til Joes nye flamme, Daisy, og guttene starter å etterforske forsvinningen for å hjelpe både den forsvunne jentas familie og Daisys far, som har satset all sin formue på relanseringen av fornøyelsesparken.

Samtidig ønsker mennene bak den spektakulære karusellen, Piperato-brødrene, å utnytte blesten rundt forsvinningsnummeret til å lokke flere kunder til parken.

Frank og Joe må grave i både fortid og nåtid for å finne ut av hemmelighetene som skjuler seg i fornøyelsesparken, og hvem som står bak forsvinningsnummeret.

   “Well, well, well,” Luke smirked. “If it isn’t Daisy and her new boyfriend, Sherlock Holmes.”
   “You came back to ride the ride,” I replied flatly. “Are you feeling braver today?”
   A flutter of annoyance passed across Luke’s face. “You talked to Jamie, then? She told you the truth?”
   Daisy was looking back and forth between Luke, Joe, and me, like she didn’t understand what was going on. She pulled her dainty eyebrows together, a deep crease forming in the middle. Was she upset?
   “What are you guys talking about?” she asked.
   Joe turned to her. “It’s nothing.” Then he looked back at Luke. “Yeah, Jamie backed up your story,” he said, sounding not so happy about it. “You got too scared to ride the ride, and you had to pee. Thanks for being honest with us.”
   Luke glared at him, but any reply he might have made was cut off by Daisy putting up her hand and leaning forward.
   “Hold on,” she said, looking from me to Joe. “Did you two go question Luke about G-Force or something?”
   Luke let out a caustic laugh. “Yeah, they thought I kidnapped Kelly to get back at you. Sounds totally reasonable, right?”
   Daisy made a face like she smelled something terrible. “Seriously?” she asked, looking at Joe.

Hovedkarakterer:
Frank Hardy
Joe Hardy

Andre faste karakterer:
Nelson Olaf | Tante Trudy (omtales bare)

Sentrale gjestekarakterer:
Hector Rodriguez | Daisy Rodriguez | Piperato-brødrene | Luke Costigan | Cal Nevins | Kelly Keohane | Julie Keohane | Penelope Chung | Jamie King | Doug Spencer

Locations:
Bayport

Liams vurdering:
Det er et lite hakk opp fra forrige bok, dette, men det er fortsatt ikke helt overbevisende. Mysteriet er i utgangspunktet litt pirrende, med en forsvinning som tilsynelatende ikke skal være mulig, men løsningen som til slutt kommer for dagen føles som et lite anti-klimaks. Guttenes etterforskning underveis er også ganske lite engasjerende. Men en cliff-hanger som avslutning på fortellingen kommer veldig uventet, og sørger for at man får lyst til å lese neste bok i serien. Så da gir jeg det en sjanse til.

Har du lest 'The Vanishing Game' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!