Phil Cohen


Phil CohenFullt navn: Phil Cohen
Alder: 15-17
Sivil status: Singel
Bosted: Bayport
Yrke: Skoleelev
Beskrivelse: Liten og svartlugget
Første opptreden: «Hardyguttene og skatten i tårnet»

Foreldre: Fru Cohen

Phil Cohen er en av guttenes beste venner, og går på Den høyere skole i Bayport(1). Han er en liten og svartlugget gutt(3), som er slank og smidig(45). Phil er kjent for sine modige - for ikke å si dumdristige - eventyr(2).

Planen er at Phil Cohen skal begynne på «et eller annet» universitet når han er ferdig på gymnasiet(9). Han viser svært talent for tegning og maling(45), og liker godt å sette seg ned og tegne det han ser(45). Generelt er han flink på skolen, og for øvrig Chet Mortons rake motsetning(52). Han er kanskje en lesehest(70), men er uansett stillferdig, kvikk i oppfattelsen og en nyttig venn å ha for hånden i farens stund(52).

I spillsammenheng foretrekker han et slag biljard fremfor pingpong(45), og han kan finne på å invitere hele vennegjengen til fest hjemme hos foreldrene(52). Han er en lettvekter, men kjapp som en katt(62). I motsetning til de fleste av de andre vennene er han ikke med på skolens fotballag, men han er kretsmester i tennis(62). Han er også glad i sykling, og drar sågar på sykkelferie med kompisen Chet Morton til Irland(64). En annen hobby han driver sammen med vennene er å bygge superlette fly ute på Bayport flyplass(95).

På den musikalske fronten kan Phil spille hammondorgel, og er med i bandet Ekvator(57). Han driver også med fekting på fritiden(61), i likhet med vennene. Phil jobbet en gang på museum, der han restaurerte gamle kunstgjenstander(62), og har også hatt jobb ved fornøyelsesparken Ville Verden(70) og som billettmann på sirkus(83).

Med dataalderens inntog blir Phil et datageni, og regnes som Bayport Høyskoles herskende høytekniske ener(2i1, 1a). Han vet alt som er å vite om datamaskiner og elektronisk utstyr, og ferdighetene hans gjør at han blir tilbudt en jobb i politiet – som han dog takker nei til(US 90). Hans kunnskaper om elektronikk gjør at han ofte stiller seg til disposisjon for å hjelpe Hardy-guttene i deres detektivarbeid(US 98), og det er Phil som blir kontaktet med en kryptert beskjed når guttene er i fare(2i1, 4a).

¨ Men datakunnskapene leder ham også opp i trøbbel. Når han får en datajobb ved den zoologiske hagen i Bayport, blir han nemlig anklaget for mordforsøk på sin egen sjef(2i1, 1a), og må ha Hardy-guttenes hjelp for å bli renvasket.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons