Nye Hardyguttene

Ekstrem fare2005 var et spennende år i USA hva Hardy-bøker angikk.

Det året sluttet man å utgi Digest-serien, som var en forlengelse av den originale serien, og startet i stedet opp med en ny serie: Undercover Brothers.

I disse bøkene er Frank og Joe mer moderne enn noen gang; de er medlemmer av organisasjonen ATAK (American Teens Against Crime), de forsøker så godt de kan å skjule at de fortsatt holder på med detektivarbeid, mens tante Gertrude enkelt og greit blir kalt tante Trudy.

Iola Morton og Callie Shaw dukker sporadisk opp i bøkene, men beskrives ikke lengre guttenes kjærester. I stedet er Frank og Joe stadig på jentejakt, og spesielt Joe sier ikke nei takk til en liten flørt. Guttene eier også en papegøye de kaller «Playback».

På skråplanetDen største forandringen fra de tidligere seriene er imidlertid at historien blir fortalt fra Frank og Joes perspektiver, der de i annethvert kapittel skifter på å fortelle handlingen i førstepersons synsvinkel.

Det tok ikke mer enn tre år før serien kom til Norge, da forlaget Vigmostad & Bjørke startet å gi ut bøkene i 2008. I likhet med den originale serien valgte man å utgi bøkene i amerikansk, kronologisk rekkefølge.

22 bøker ble utgitt over sju år, men siden tidlig i 2015 er det ikke blitt gitt ut nye bøker. Dermed ser det ut til at serien er avsluttet i Norge, med «Forsakelsens hus» som siste bok.

Liste over Nye Hardyguttene:
# 01 Ekstrem fare
Panikk på tivoli# 02 Grønn terror
# 03 Smykketyvene
# 04 Panikk på tivoli
# 05 På villspor
# 06 Musikkpiratene
# 07 Villmarksleiren
# 08 Popstjerne i fare
# 09 Karateskolen
# 10 Bombetrussel
# 11 Falsk alarm
# 12 Sjørøverskatten
Mumiens forbannelse# 13 Mumiens forbannelse
# 14 Ildprøven
# 15 Bloddiamantene
# 16 Farlig farvann
# 17 Dobbeltspill
# 18 På skråplanet
# 19 Skittent spill
# 20 Siste måltid
# 21 Tegneseriesvindelen
# 22 Forsakelsens hus

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons