Ekstrem fare2005 var et spennende år i USA hva Hardy-bøker angikk.

Det året sluttet man å utgi Digest-serien, som var en forlengelse av den originale serien, og startet i stedet opp med en ny serie: Undercover Brothers.

I disse bøkene er Frank og Joe mer moderne enn noen gang; de er medlemmer av organisasjonen ATAK (American Teens Against Crime), de forsøker så godt de kan å skjule at de fortsatt holder på med detektivarbeid, mens tante Gertrude enkelt og greit blir kalt tante Trudy.

Iola Morton og Callie Shaw dukker sporadisk opp i bøkene, men beskrives ikke lengre guttenes kjærester. I stedet er Frank og Joe stadig på jentejakt, og spesielt Joe sier ikke nei takk til en liten flørt. Guttene eier også en papegøye de kaller «Playback».

Forsakelsens husDen største forandringen fra de tidligere seriene er imidlertid at historien blir fortalt fra Frank og Joes perspektiver, der de i annethvert kapittel skifter på å fortelle handlingen i førstepersons synsvinkel.

Det tok ikke mer enn tre år før serien kom til Norge, da forlaget Vigmostad & Bjørke startet å gi ut bøkene i 2008. I likhet med den originale serien valgte man å utgi bøkene i amerikansk, kronologisk rekkefølge.

22 bøker ble utgitt over sju år, men tidlig i 2015 var det slutt. «Forsakelsens hus» ble dermed siste bok ut - en bok som for øvrig var første del av en trilogi i den amerikanske serien. Fortsettelsen fikk vi dermed aldri lest på norsk.

Liste over Nye Hardyguttene:
# 01 Ekstrem fare
Panikk på tivoli# 02 Grønn terror
# 03 Smykketyvene
# 04 Panikk på tivoli
# 05 På villspor
# 06 Musikkpiratene
# 07 Villmarksleiren
# 08 Popstjerne i fare
# 09 Karateskolen
# 10 Bombetrussel
# 11 Falsk alarm
# 12 Sjørøverskatten
Mumiens forbannelse# 13 Mumiens forbannelse
# 14 Ildprøven
# 15 Bloddiamantene
# 16 Farlig farvann
# 17 Dobbeltspill
# 18 På skråplanet
# 19 Skittent spill
# 20 Siste måltid
# 21 Tegneseriesvindelen
# 22 Forsakelsens hus