Tricks of the Trade<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 104
Utgitt: 1990
Sider: 160
Skrevet av: Ukjent
Forsideillustrasjon: Paul Bachem
Norsk tittel: Ikke utgitt på norsk

Tagline:
Can the boys catch a crook in the act – before their case goes up in smoke?

Handling:
Hardy-guttene og vennen Chet Morton har reist til New York for å se den utrolige tryllekunstneren Lorenzos serie med fantastiske hotellforestillinger med deres egne øyne, men blir raskt innblandet i et nytt mysterium når showet blir rammet av merkelige tyverier.

En av hotellgjestenes diamantarmbånd forsvinner nemlig under den første forestillingen. Senere blir en av de andre gjestene frastjålet sine dyre øreringer. Det virker som om smykkene har forsvunnet på rent magisk vis, mens gjestene er opptatt av å følge med på forestillingen.

Når guttene oppdager en ansatt på hotellet med det stjålne armbåndet i hånden, virker det som om de har avslørt mannen bak tyveriene. Men den ansatte forsvinner sporløst, og når forestillingen utsettes for alvorlige sabotasjeforsøk virker det som om noen er ute etter å ødelegge for trylleshowet.

Det er ikke bare mynter og kaniner som forsvinner i løse luften i dette tryllemysteriet. Om guttene ikke løser saken, kan de også forsvinne – for godt!

   "For example," Larissa said. "You think you see lights all over Manhattan. You see them every night - "
   "But what if they were to disappear?" Lorenzo asked the crowd.
   "Impossible," a man yelled from the crowd. The audience laughed.
   "Nothing is impossible," Lorenzo quipped. "I want all of you to concentrate," he told the audience. "Close your eyes. Imagine the city has gone to sleep. There isn't a single light visible for miles around."
   Frank decided to go along with the trick. He nudged Joe to shut his eyes, too.
   "Now open your eyes," Lorenzo urged.
   Frank was stunned by what he saw. Where there had been thousands of lights before, now there were none!

Trivia:
// OBS: Spoiler-alarm! Det kan virke som om den godeste Franklin W. Dixon har et horn i siden til tryllekunstnere. I hvert fall kan vi slå fast at de tryllekunstnerne Frank og Joe har støtt på, har vist seg å ha lite rent mel i posen. Både Den utrolige Hexton fra «Spionen på flyrute 101» og Zandro den Store fra «Presidenten som ble kidnappet» var skurker, og nok en gang viser en tryllekunstner seg å ha skumle hensikter i denne boken.

Hovedkarakterer:
Frank Hardy
Joe Hardy
Chet Morton

Andre faste karakterer:
Ingen.

Sentrale gjestekarakterer:
Lorenzo the Magnificent | The Mysterious Larissa | Irene Sampson | Mike Sampson | Katherine Hammond | Nina Bern | Nat Dietrich | Clyde Spector

Locations:
New York City, New York

Vurdering:
Jeg var egentlig svært skeptisk til denne boken, og tenkte at et tryllemysterium har vi sett nok av i serien allerede. Og det er i og for seg riktig, men det er noe ved denne fortellingen som klarer å holde på spenningen. Det finnes ganske mange gode kandidater til hvem som er kjeltringen(e) her, og det fungerer også godt å legge handlingen stort sett til et hotell i New York. Jeg gir den absolutt godkjent, og synes det er en klar forbedring fra tidligere bøker i denne æraen som ikke er blitt oversatt til norsk.

Forsider:

USA, 1990.
Paul Bachem.


Har du lest 'Tricks of the Trade' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!