The Million-Dollar Nightmare<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 103
Utgitt: 1990
Sider: 160
Skrevet av: Ukjent
Forsideillustrasjon: Paul Bachem
Norsk tittel: Hestetyvene avsløres

Tagline:
The boys take to the saddle - and rustle up plenty of enemies!

Handling:
«Nightmare», en veddeløpshest verdt flere millioner dollar, og Julian Ardyce, mannen som er anklaget for å stjele den, har ikke blitt sett på tre år. Men mens Frank og Joe er på ferie i San Francisco, får guttene øye på Ardyce på gaten.

De bestemmer seg for at tiden er inne for å finne en løsning på mysteriet, men oppdager snart at en veddeløpshest verdt så mye penger byr på nok av trøbbel.

De bratte trikkebanene i San Francisco og det iskalde vannet ved Alacatraz er bare noen av elementene guttene støter på, i jakten på å spore opp hesten. Det viser seg at det er lettere å samle en flokk med ville hester enn å avdekke sannheten bak «Nightmare»-tyveriet.

   Almost immediately the floor began to shake-a little at first, then more, until Frank felt the floor actually roll under his feet like a roller coaster. Instinctively he grabbed the edge of the table and held on, but the dishes rattled and glasses crashed to the floor.
   "Get down! Get under the tables!" several people shouted.
   A hard pounding lump formed in Frank's chest as he realized all at once what was happening. It was an earthquake! Quickly, almost automatically, people jumped out of their seats, crawled under the tables, and crouched on the floor on their hands and knees.
   Frank and Joe quickly did the same. The table shook above them, and some soup spilled, dripping over the edge onto the floor.

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Vurdering:
I likhet med den andre «boka i boka», Tigerslangen, er dette en skuffelse. Det er ikke så lett å sette fingeren på hva som er galt, men det hele blir rett og slett kjedelig. Personlig liker jeg det ofte bedre når flere av de kjente karakterene er med, og her er det bare guttenes far som er med i en mindre rolle. Selve mysteriet, som omhandler en hest som har forsvunnet for flere år siden, er heller ikke så mye å rope hurra for.

Forsider:

USA, 1990.
Paul Bachem.


Har du lest 'The Million-Dollar Nightmare' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!