The Smoke Screen Mystery<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 105
Utgitt: 1990
Sider: 151
Skrevet av: Ukjent
Forsideillustrasjon: Paul Bachem
Norsk tittel: Ikke utgitt på norsk

Tagline:
The Hardys are caught in a cage of fire!

Handling:
Bayport er rammet av en serie branner, og alle ser ut til å ramme utleiekongen Donald Pierce. Og mens brannvesenet mener at brannene skyldes dårlig vedlikehold, mener eiendomsmagnaten selv at brannene er påsatt, og ber Hardy-guttene om å etterforske saken.

Og det mangler ikke på mistenkte som har motiver for å gjøre livet surt for Pierce. Han går for å være en av de verste utleierne i byen, og flere av hans leietakere har lite til overs for ham. Samtidig har en venn av guttene fått sparken av Pierce for kort tid siden, og på toppen av det hele er en nyhetsjournalist ute etter å gjøre sin antipati overfor Pierce kjent for allmennheten.

Beleilig nok har Hardy-guttene den siste tiden deltatt i det frivillige brannkorpset, og kommer dermed raskt til scenen når nye branner oppstår.Det er en farlig beskjeftigelse, for det er ikke lenger bare eiendomsmagnaten som blir truet av ilden.

Noen er ute etter å gjøre livet hett for guttene også. De må løse mysteriet før tilværelsen deres går opp i røyk!

   When Joe walked into the kitchen the next morning, Frank was eating French toast and reading the Sunday Examiner.
   "It's on the front page," Frank told him.
   Joe sat down at the table and reached for a glass of orange juice. "What is?" he asked. "The fire and how the heroic Hardys saved the day? The night, I mean."
   "The fire is featured," Frank said, looking at him over the top of the paper. "And so is Donald Pierce. Listen to this headline: 'Homeless, Angry Tenants Blame Loser Landlord.'"
   Joe laughed. "That should grab the readers' attention. What does the article say?"
   Frank read silently, then looked up, a puzzled expression on his face. "You know, it's weird. Maguire used only one short paragraph to describe the fire. The rest of the article talks about Pierce and what a crooked character he is."

Hovedkarakterer:
Frank Hardy
Joe Hardy

Andre faste karakterer:
Callie Shaw | Iola Morton | Tante Gertrude | Laura Hardy | Fenton Hardy | Con Riley

Sentrale gjestekarakterer:
Donald Pierce | Sam Dawson | Mark Maguire | Kevin Thomas | Scott Malone | Chief Sullivan | Jen Buckley

Locations:
Bayport

Vurdering:
Det er noe som irriterer meg. Hvorfor disse latterlige «tilfeldighetene»? Som her. Frank og Joe har gått inn som frivillige brannmenn. Slukker branner, lærer å bli menn. Greit nok. Inntil Bayport tilfeldigvis rammes av en brannstifter, etter at guttene har hatt et 16-ukers intensivkurs i brannslukking. Det er dette som er så typisk for denne æraen med Hardy-bøker, og som blir en liten parodi. Ellers er det egentlig en spennende bok, med en ganske intrikat løsning på mysteriet. Man bare irriterer seg så mye underveis.

Forsider:

USA, 1990.
Paul Bachem.


Har du lest 'The Smoke Screen Mystery' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!