The Crimson Flame<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 77
Utgitt: 1983
Sider: 206
Skrevet av: Vincent Buranelli
Synopsis: Vincent Buranelli
Forsideillustrasjon: Derek James
Norsk tittel: Hardyguttene - Fanget i jungelen

Tagline:
Frank and Joe ride into trouble on the trail of a gang of jewel thieves.

Handling:
På undergrunnsstasjonen i New York blir Frank og Joe Hardy vitne til at en mann blir slått ned og forsøkt ranet. Det er vel bare det at Frank og Joe blander seg inn i basketaket som gjør at mannen ikke blir frastjålet en kjempe-rubin som han nettopp har kjøpt på en auksjon i byen.

Ettersom Frank og Joe aldri nøler med å handle når situasjonen krever det, befinner de seg plutselig midt i et nytt mysterium.

Det var en mektig ranch-eier fra Arizona som ble slått ned. Frank og Joe følger med til ranchen der resten av edelstensamlingen ligger forsvarlig nedlåst i et hvelv. Men er det så tyverisikkert der som man tror? Den nye rubinen blir stjålet rett ut av hvelvet i kjelleren på ranchen.

Sporene fører Hardyguttene til Thailand. Til tross for at de i første omgang sperres inne i et tigerbur og dernest etterlates dypt inne i jungelen i et hemmelig rom under et eldgammelt tempel, greier Frank og Joe å snu spillet og selv fange kjeltringene i jungelen.

   A sudden snarl made their blood freeze. Looking up, they saw a tiger poised on the top of one cliff! It snarled again and sprang at them!
   On a reflex action, the Hardys hit the ground. The big cat flew over them, crashed into the rocky wall of the opposite cliff, and fell to the ground. It lay there stunned by the impact.
   Frank and Joe lost no time scrambling through the pass. They ran as fast and as far as they could. At last they stopped to catch their breath.
   "I thought there were no man-eating tigers in Thailand!" Frank panted, leaning over with his hands on his knees.
   "This one must have missed his dinner last night," Joe quipped. "When he spotted us, he figured we'd make a good meal. Hardy hamburger!"

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Vurdering:
Dette er egentlig en god bok. Tempoet er drivende, og selv om man tidlig skjønner hvem som er noen av skurkene, er det også overraskende elementer med mot slutten. Den største innvendingen jeg har, er at en del av handlingen virker litt for konstruert. Aldri i livet om Oscar Tamm og Nick Summers ville snakket detaljert om hvordan de har forsøkt å lure Hardyguttene fra starten av, detaljer de begge altså er fullt klar over, mens guttene «tilfeldigvis» gjemmer seg i nærheten og hører på. Det er også, som nevnt, litt for avslørende ting som skjer litt for tidlig i boka. Men den kvalifiserer til en mer enn godkjent bok, likevel. Og reiser til fjerne strøk er alltid velkomne.

Forsider:

USA, 1983.
Derek James.
UK, 1984.
Peter Archer.
UK, 1984.
Ukjent.
USA, 1987.
Mark Skolsky.
USA, 1992.
Daniel Horne.


Har du lest 'The Crimson Flame' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!