The Viking Symbol Mystery<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 42
Utgitt: 1963
Sider: 175
Skrevet av: Alistair M. Hunter
Synopsis: Andrew E. Svenson
Forsideillustrasjon: Rudy Nappi
Norsk tittel: Hardyguttene og runesteinmysteriet

Handling:
Sam Radley etterforsker en serie plyndringer av jakt- og fiskerhytter i Canada, og trenger hjelp. Fenton Hardy sender imidlertid Biff Hooper og Tony Prito for å assistere Radley, ettersom han har en annen oppgave for Frank, Joe og Chet.

En uvurdelig runestein fra vikingtiden er nemlig stjålet fra et museum, også det i Canada, og dermed blir de tre guttene sendt for å spore opp steinen.

Allerede før guttene forlater Bayport er det noen som prøver å stoppe dem, og skurken - som selv blir skadet i angrepet - forsvinner fra sykehuset før Hardyene får avhørt ham.

På plass i Canada setter guttene ut på en eventyrlig jakt etter runesteinen og kjeltringene som har stjålet dem. Sammen med en pelsjeger som kalles Caribou må de bjørner, bøfler, ulver og farlige skurker på jakt etter det endelige beviset for at det var nordmennene som i sin tid oppdaget Amerika.

   When they landed at Fort Smith, Frank went to the terminal and telephoned Corporal Fergus.
   "The lodge gang seems to be operating near the Yellowknife area," the Mountie reported. "Two lodges there have been robbed, but the thieves have eluded us."
   "Yellowknife?" Joe repeated in surprise, when his brother relayed Corporal Fergus's message. "That's way up on the other side of Great Slave Lake-the gang is back in that area! Why?"
   "You think we've been wrong about there being just one gang?" Sam asked.
   Mr. Hardy frowned. "Perhaps. But it could also be a manuever on their part to split our forces."
   "I see what you mean, sir," Chet put in. "Now we don't know whether to go to Yellowknife or to Wood Buffalo Park."

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Vurdering:
Trenden med gode bøker fortsetter, for «The Viking Symbol Mystery» er en perle. Blant Canadas mange sjøer blir jakten på den gamle vikingsteinen og kjeltringene som stjal den en spennende affære, og de hyppige miljøforandringene blir bare til gode avvekslinger. Samtidig er det herlig når hele kameratgjengen er såpass involvert i historien som de er. Pierre «Caribou» er dessuten en morsom karakter som løfter boka ytterligere opp. God lesning!

Forsider:

USA, 1963.
Rudy Nappi.
UK, 1974.
Peter Archer.
UK, 1983.
Ukjent.
UK, 1993.
David Browne.


Har du lest 'The Viking Symbol Mystery' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!