The Case of the Cosmic Kidnapping<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 120
Utgitt: 1993
Sider: 160
Skrevet av: Chris Lampton
Forsideillustrasjon: Daniel Horne
Norsk tittel: Hardyguttene og den store UFO-svindelen

Tagline:
A Hardy boys hangout is suddenly serving UFOs to go!

Handling:
Chets sjef på fastfood-restauranten Happy Burger blir tilsynelatende kidnappet - av romvesener i en UFO.

Åstedet for kidnappingen, parkeringsplassen utenfor restauranten, blir umiddelbart rent ned av nysgjerrige tilskuere og innbitte UFO-tilhengere, som ønsker å få et glimt av det utenomjordiske.

Samtidig sender en TV-stasjon direkte fra åstedet, i et forsøk på å få seertallene til å skyte i været. Det er tilsynelatende bare Hardyguttene som mistenker at det kan være menneskelige årsaker til forsvinningen.

   "I think Chet's suggesting that that thing we just saw was a UFO," Frank said.
   "That's crazy!" Joe scoffed.
   "What else could it be?" Chet asked. "You guys saw it. The flashing lights. The whining noise. They don't make airplanes like that. This must be what the flying saucer freaks call a 'close encounter of the third kind.' That's when somebody actually gets taken inside a flying saucer. In this case, my boss!"

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Liams vurdering:
Jeg ga først en ener for denne, og mente det var et lavmål med UFO-kidnapping i Bayport. Men i en ny gjennomlesning noen år senere blir jeg litt mer positivt overrasket. Selve historien kan føles litt meningsløs en stund, men den tar seg litt opp mot slutten. Og det er ikke så enkelt å gjette seg til løsningen på mysteriet som man først kan tro. Men starten blir som sagt ganske tung, og jeg klarer aldri å omfavne helt alle UFO-spekulasjonene. Det blir litt for sci-fi.

Forsider:

USA, 1993.
Daniel Horne.


Har du lest 'The Case of the Cosmic Kidnapping' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!