The Mystery in the Old Mine<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 121
Utgitt: 1993
Sider: 149
Skrevet av: Ukjent
Forsideillustrasjon: Daniel Horne
Norsk tittel: Krise for Hardyguttene

Tagline:
A search for truth leads Frank and Joe into a tunnel of toxic terrors!

Handling:
Når Garth Trimmer oppdager at leiligheten hans er blitt ransaket uten at noe verdifullt er stjålet, ber han Hardy-guttene om hjelp til å løse gåten. Mens guttene funderer over hva som er skjedd, mottar Garth et brev om at søsteren hans i den lille byen Ridge City i Pennsylvania er blitt kidnappet.

De tre guttene drar avgårde til Garths hjemsted for å spore opp søsteren. Garth skal møte kidnapperne på en gammel bro, der han skal levere en notisblokk mot at søsteren slippes fri.

Problemet er bare at Garth ikke har noen anelse om hva slags notisblokk det er snakk om.

Når overleveringen slår feil, må guttene sette seg nærmere inn i problemene som lokalsamfunnet står ovenfor, og som Garths søster engasjerte seg i.

Er det tilfeldig at det er mange som er likeglade over at Garths søster er forsvunnet? Og er hun kidnappet, eller har hun forsvunnet av egen vilje?

   "That's David Handler," Garth said, half rising out of his seat. "He's my sister's boyfriend."
   "He sure looks upset," Joe remarked.
   Handler's eyes had a wild look to them. His sandy brown hair was a mess, and his clothes were soaking wet.
   "Angela!" he cried, spotting the waitress. He looked around the diner and saw the sheriff, too. "Sheriff Radford! Both of you, come quick. You've got to help."
   "Whoa," the sheriff said, standing up. "Calm down, son. What's going on?"
   "It's Liz! I found her car. And I think ... " Handler dropped his face into his hands. "I think ... " he tried again, looking up in desperation. "I think she's drowned!"

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Liams vurdering:
I denne perioden av Digest-serien var det nokså tilfeldig hvilke bøker som ble oversatt til norsk, og jeg kan ikke begripe at dette var en av dem man valgte å utgi her til lands. Historien er uengasjerende, selv om man til en viss grad lurer på hva som er skjedd med Garths søster. Letingen i de underjordiske gruvegangene er mer klaustrofobiske enn nervepirrende.

Forsider:

USA, 1993.
Daniel Horne.


Har du lest 'The Mystery in the Old Mine' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!