Fullt navn: Vanessa Bender
Alder: 17 år
Sivil status: Kjæreste med Joe Hardy
Bosted: Like utenfor Bayport
Yrke:
Beskrivelse: Ganske høy, med langt, askeblondt hår og grå-blå øyne
Første opptreden: «På livet løs» (på norsk)

Foreldre: Andrea Bender og Harry Bender

Når Joes kjæreste Iola blir drept av terrorister i den første Casefiles-boken, sørger Joe lenge over henne. Etter hvert treffer han imidlertid Vanessa Bender, en 17 år gammel pike som bor på en gård utenfor Bayport sammen med moren sin(CF 79). De to begynner å date, og etter hvert blir de et par.

Vanessas far døde da hun selv var liten(CF 79), og hun er enebarn. Hun og moren bor i et våningshus på gården utenfor Bayport(CF 79).

   - Der kan du se hva du har igjen for ikke å ville snakke med meg i telefonen igår kveld, sa Vanessa. - Jeg forklarte din bror alt sammen.
   - Beklager. Nærkamp over London var på TV, og jeg kunne ikke la være å se på. For en film!
   Frank trakk på skuldrene. - Film er OK, men dette er virkelighet. Vi skal som de første få se et fly som kan gjøre over firehundreogfemti miles i timen!

I Norge dukker Vanessa Bender opp i en eneste bok, nemlig «På livet løs», som er en del av 2i1-serien. På dette tidspunktet har ikke de norske leserne fått servert historien om Iola Mortons død, og derfor kan det bli trøblete å få til en skikkelig kronologi på norsk. I den aktuelle boken blir Vanessa imidlertid kun omtalt som Joes venninne, og det går derfor an å tenke at de to først utvikler en romanse på et senere tidspunkt.

I den amerikanske Casefiles-serien blir Vanessa etter hvert en viktig støttespiller for Hardy-guttene i deres forbryterjakt, ofte sammen med Callie Shaw. Callie og Vanessa blir da også gode venninner, som gjerne drar på ferie sammen(CF 81). Mot slutten av serien ser imidlertid forholdet mellom henne og Joe ut til å kjølne noe, ettersom Joe lett flørter med andre jenter(CF 127).