Sabotage at Sports City<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 115
Utgitt: 1992
Sider: 160
Skrevet av: Ukjent
Forsideillustrasjon: Daniel Horne
Norsk tittel: Ikke utgitt på norsk

Tagline:
Frank and Joe swing into action - to save the Summer Olympics!

Handling:
Chet Morton har skaffet billetter til Sommer-OL som arrangeres i USA, og de tre guttene er på plass for å se Chets irske fetter, Sean O'Malley, konkurrere i OL-maratonen. Men allerede under åpningsseremonien får guttene greie på at det er trøbbel i sikte.

En mystisk trussel er nemlig blitt sendt til OL-arrangørene. Noen truer med å drepe 53 idrettsutøvere under OL. Og Hardy-guttene innser fort at det truslene er rettet mot maratonløperne, ettersom det er 53 av dem som er meldt på i OL-konkurransen.

Snart mottar de flere trusler. Maratonløperne skal drepes én etter én - og det er gullvinneren som skal miste livet først, etterfulgt av sølv- og bronsevinneren. De forferdelige truslene setter en stor demper på entusiasmen blant deltakerne.

Snart rammes de olympiske lekene av flere sabotasjeforsøk. Svømmekonkurransen blir avlyst når svømmehallen blir angrepet. En turner blir skadet når noen tukler med gymnastikkapparatene. Og Seans romkamerat får OL-drømmen ødelagt når han blir påkjørt av en bilfører.

Hardy-guttene tar saken, og risikerer livet for å stoppe en ny OL-rekord - i antall drap.

   "Who was that?" Chet asked. "And what's her problem?"
   "Sigrid Randers-Perhson," Sean explained. "She's a swimmer from Norway. I got to know her four years ago. Things didn't go so well for her at the last Olympics."
   "Why not?" Frank asked.
   "She entered the four-hundred-meter freestyle event and came in last," Sean explained. "Sigrid claimed that it wasn't her fault. She said the girl in the next lane interfered with her during the race."
   "How?" Chet asked. "By splashing water in her face?"
   "No," Sean said, laughing. "She claimed that the other athlete came too close to her lane and kicked her on one of the turns. The videotapes of the event didn't back her up."

Trivia:
// For første gang i Hardy-serien er en norsk karakter med i handlingen. Svømmeren Sigrid Randers-Perhson er en av de mistenkte bak massedrapstruslene, og hvorvidt hun er skyldig kan jeg ikke røpe her. Det får du imidlertid vite ved å trykke på navnet hennes i persongalleriet under.

// Sommer-OL i 1992, året da boken ble gitt ut, ble arrangert i Barcelona i Spania. I denne boken blir ikke arrangørbyen navngitt, men det er tydelig at det er i USA. Sports City beskrives å ligge 1000 miles unna Bayport, og det passer omtrentlig med Atlanta, der Sommer-OL i 1996 ble arrangert, og som ligger omtrent 900 miles unna New York City.

// OL i Atlanta ble da også rammet av et terrorangrep, da en bombe tok livet av to tilskuere under et arrangement under de olympiske lekene.

Hovedkarakterer:
Frank Hardy
Joe Hardy
Chet Morton

Andre faste karakterer:
Fenton Hardy (omtales)

Sentrale gjestekarakterer:
Sean O'Malley | Bryan Dorset | Maddox «Mad Dog» Pomerau | Sigrid Randers-Perhson | Adam Conner | Cory Conner | Charles «Chili Pepper» Morgan | Cathleen Barton | Kyung Chin | Vinnie Perlman | Agent McCracken | Antonio Morreale

Locations:
Sports City, Georgia

Vurdering:
Jeg innrømmer at det er mye som er urealistisk her. At to tenåringer helt fritt får herje rundt på et olympisk område og etterforske en ekstrem terroristtrussel, bare for å nevne noe. Men du, så deilig det er med litt mer alvorlige trusler enn sirkussabotasje, joggesko-forfalskninger og skateboarding. For en sportsentusiast blir dette også mer engasjerende, og helt subjektivt er det også selvfølgelig gøy med en norsk karakter innblandet. Plottet er i bunn og grunn litt banalt, men det er hele tiden spennende, og det er det viktigste. En liten opptur, dette her, helt klart!

Forsider:

USA, 1992.
Daniel Horne.


Har du lest 'Sabotage at Sports City' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!