Danger on Vampire Trail<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 50
Utgitt: 1971
Sider: 175
Skrevet av: Andrew E. Svenson
Synopsis: Andrew E. Svenson
Forsideillustrasjon: Rudy Nappi
Norsk tittel: Hardyguttene og vampyrmysteriet

Handling:
Fenton Hardy ber sønnene sine om å etterforske en serie med frekke tyverier. En kjeltringbande forfalsker nemlig såkalte «Magnacard», kredittkort som millionærer bruker til å betale med, og der det ikke stilles spørsmål ved innkjøp eller utlån inntil ti tusen dollar.

Ettersom tyvene opererer mest i Rocky Mountains, beslutter faren å sende guttene på telttur sammen med kameratene i de berømte fjellene, i håp om at de skal finne sporet av kjeltringene der.

Men teltturen innebærer flere farer. Guttene møter nemlig på en motorsykkelgjeng som både saboterer og forsøker å skade dem, samtidig som også kredittkortforfalskerne ønsker guttene av veien.

Jakten fører de fire guttene opp til Rocky Mountains, der de får et ublidt møte med noen sjeldne vampyrflaggermus.

   It was after dusk when a car pulled up beside the boys' camper. A trail bike was lashed to the top. Out stepped Fritz Burger. He walked around to the other door, opened it, and helped Biff to his feet.
   "Biff! Fritz! What's the matter?" Frank exclaimed.
   "Your friend was attacked on Vampire Trail," Burger said.
   Biff shook his head groggily, and Chet noticed a red welt on his neck.
   "A vampire bite!" Chet moaned.

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Vurdering:
Det er noe med stemningen i denne boken som jeg elsker. Fire gutter på tur, fjellene i Rocky Mountains, vampyrflaggermus. Det er enkelt å leve seg inn i handlingen, samtidig som det også er litt uvant - og morsomt - å følge Biff et helt kapittel, der han prøver å haike tilbake til kameratene sammen med Sherlock. Det eneste negative med boken, er at det kan være vanskelig å holde styr på de ulike bandene som opererer. Men meget god lesning, og et aldri så lite høydepunkt i serien!

Forsider:

USA, 1971.
Rudy Nappi.
UK, 1977.
Peter Archer.
UK, 1987.
Ukjent.


Har du lest 'Danger on Vampire Trail' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!