The Alaskan Adventure<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 138
Utgitt: 1996
Sider: 160
Skrevet av: Ukjent
Forsideillustrasjon: Lee MacLeod
Norsk tittel: Ikke utgitt på norsk

Tagline:
A small town is under siege, and Frank and Joe are going to the wolves!

Handling:
Frank og Joe er i den lille byen Glitter i Alaska for å støtte sin venn David, som skal konkurrere i det berømte hundesledeløpet Iditarod. Men mens de er i det kalde nord, blir den lille byen angrepet av en sabotør som tilsynelatende forsøker å ødelegge for stedets innbyggere.

Først blir hjemmet til Davids onkel og tante brent ned kort tid etter at Hardy-guttene ankommer stedet, og ikke lenge etterpå fortsetter «uhellene» å hjemsøke hytta til Davids foreldre, der onkelen og tanten nå har søkt ly.

Dette er imidlertid bare noen av en rekke ødeleggelser i byen. Noe er åpenbart galt fatt, og innbyggerne selv har ingen idé om hvem som står bak.

Hardy-guttene tar naturligvis saken i egne hender, og setter i gang jakten på den skyldige. Kan brannbombene ha noe å gjøre med rivaleriet mellom David og hans tidligere venn Gregg? Eller er det en sammenheng med selskapet som ønsker å gjøre Glitter om til en eneste stor utstillingsby?

   "David?" Frank said. "Has that guy Gregg ever given you any trouble?"
   David looked over his shoulder and said, "Not really. His bark's worse than his bite."
   Joe grinned. "Maybe that's a good thing for a dog-sled driver," he cracked.
   David grinned back. "Gregg wants to be first in everything," he said. "But life's not like that."
   "Has he ever beaten you in a race?" Frank asked.
   "He's come pretty close," David replied.
   "Yeah, but close only counts in horseshoes and hand grenades," Joe said, quoting one of his father's favorite sayings.

Trivia:
// Tilfeldighetene vil ha det til at Hardy-guttene vender tilbake til Alaska nøyaktig 100 titler etter at de sist var i delstaten, nemlig i «The Mystery at Devil's Paw». Eventyret er ikke like spennende som det var den gangen, etter min mening, men det skal da også noe til for å oppnå.

Hovedkarakterer:
Frank Hardy
Joe Hardy

Andre faste karakterer:
Fenton Hardy | Laura Hardy (omtales) | Tante Gertrude (omtales)

Sentrale gjestekarakterer:
David Natik | Peter Windman | Mona Windman | Justine Windman | Gregg Anderson | Curt Stone | Lucky Moeller | Jake Ferguson

Locations:
Glitter, Alaska

Liams vurdering:
Det er noen logiske brister her. Det gir for eksempel ingen mening at et selskap ønsker å gjøre en øde by i Alaska til en fornøyelsespark, flere hundre mil unna all annen sivilisasjon. Jeg er spent på hvor de besøkende skal komme fra, for å si det sånn. Men logiske brister er en del av Hardy-universet, og alt i alt er dette en ganske spennende bok. Atmosfæren i den iskalde villmarken er ålreit, og mysteriet er også helt åpent frem til slutten av boken. Så dette er godkjent og vel så det.

Forsider:

USA, 1996.
Lee MacLeod.


Har du lest 'The Alaskan Adventure' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!