High-Speed Showdown<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 137
Utgitt: 1996
Sider: 160
Skrevet av: Ukjent
Forsideillustrasjon: Lee MacLeod
Norsk tittel: Ikke utgitt på norsk

Tagline:
It's full speed ahead as the Hardys look to snatch some powerboat saboteurs!

Handling:
Det regionale båtmesterskapet har ankommet Bayport, med noen av de raskeste og kraftigste racerbåtene i verden med i showet. Vinneren stikker av gårde med 100.000 dollar i premiepenger, men her er det langt mer enn penger som står på spill.

Noen forsøker nemlig å sabotere båtene og konkurransen - og ingen av racerførerne ser ut til å være trygge.

Hardy-guttene nekter å kun være tilskuere til at noen ødelegger den spektakulære konkurransen. De setter i gang med etterforskningen, og håper å forårsake bølger i vannet for skurkene.

Og når nevene flyr i luften og båter eksploderer i flammehav, er guttene midt oppi det hele. Konkurransen hardner til, og Hardyene står klare for å blåse kjeltringene ut av vannet og opp på land!

   As Frank pushed his chair back from the table, Aunt Gertrude appeared in the doorway.
   "Not so fast," she said. "You boys aren't going anywhere until I've seen you eat a good lunch. There are chicken sandwiches with my special peach chutney all ready for you."
   Frank and Joe exchanged a look. They knew better than to cross Aunt Gertrude when she was set on feeding them. She was perfectly capable of hiding the keys to the van to keep them home.
   "Uh... thanks, Aunt Gertrude," Joe said.
   "That sounds great," Frank added. As the words left his mouth, he realized that he meant them.

Trivia:
// Barmet-bukten blir aldri nevnt i denne historien, men med handlingen som utspiller seg i Bayports farvann er det selvfølgelig der det hele skjer. Og det som virkelig blir nevnt, er «Sporhund». Guttenes båt blir flittig brukt i historien, og er til og med avbildet på forsidecoveret. Gledelig!

Hovedkarakterer:
Frank Hardy
Joe Hardy

Andre faste karakterer:
Tante Gertrude | Laura Hardy | Fenton Hardy

Sentrale gjestekarakterer:
Gerald Magnusson | Barry Batten | Dennis Shire | Susan Shire | Dave Hayman | Carl Newcastle | Connie Fernandez | Angelo Losordo

Locations:
Bayport (Barmet-bukten)

Liams vurdering:
Dette føles på mange måter som en reprise av «Wipeout», eller «Hardyguttene og dobbeltmysteriet», der Sør-Frankrike er byttet ut med Bayport og surfekonkurranse er byttet ut med speedbåter. Ellers er det mye likt, og mye av den samme atmosfæren, og det tar aldri helt av. På den positive siden får vi et solid gjensyn med «Sporhund», der guttene tilbringer mye tid i den gode, gamle båten deres. Og det er lenge vanskelig å gjette hvem som er skurken(e) i fortellingen. Men det hele blir litt platt, og slutten på historien gir ikke helt mening. Den klarer ikke å løse trådene helt, og det hele bærer preg av bråhast med å avslutte boken.

Forsider:

USA, 1996.
Lee MacLeod.


Har du lest 'High-Speed Showdown' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!