Racing to Disaster<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 126
Utgitt: 1994
Sider: 160
Skrevet av: Ukjent
Forsideillustrasjon: Vince Natale
Norsk tittel: Ikke utgitt på norsk

Tagline:
Wheels are turning ... bikes are flying ... and the Hardys are spinning out of control!

Handling:
Joe Hardy har utmerket seg i terrengsykling, og har muligheten til å kvalifisere seg til et nasjonalt mesterskap i fjellene utenfor Los Angeles i California. Det viser seg imidlertid fort at konkurransen er blodig alvor for enkelte av deltakerne.

I jakten på en seier er noen av syklistene tydeligvis villig til å bruke alle skitne knep i boken for å kvitte seg med konkurrentene. Spørsmålet er bare hvem som står bak; blant deltakerne finnes det flere kandidater. At flere av dem ligger i en feide med hverandre, gjør ikke spenningen noe mindre.

Dermed må Hardy-guttene og kompisen deres, Chet Morton, bruke oppholdet i California på å finne ut av hvem som står bak de alvorlige tjuvtriksene. Det betyr at de utsetter seg selv for fare.

For rutene oppe i California-fjellene er skumle nok for syklister på jakt etter heder og ære. Med en forbryter inne i bildet, kan utfallet rett og slett være dødelig.

   Joe put his hand on Frank's arm. "Look," he whispered.
   At that moment, Frank heard a rustling sound in the trees to his right. He turned to see the same flash of tan Chet had noticed before.
   "Tha - a - a - t's - " Chet sputtered, standing still in his tracks.
   "Not a person," Joe confirmed.
   Out of the woods crept a huge mountain lion. Frank caught his breath and motioned to Brett to stop. He had to keep the racer from stepping into the lion's path.
   But the cat wasn't interested in Brett. It took a long look at Frank, Joe, and Chet and readied itself to leap - right at them.

Hovedkarakterer:
Frank Hardy
Joe Hardy
Chet Morton

Andre faste karakterer:
Con Riley

Sentrale gjestekarakterer:
Mauro Moreno | Rich Alexander | Brett Baldwin | Carly Springer | Mike Baldwin | Trace Heller | Don Jackson | Julia Alvarado

Locations:
Los Angeles, California | Wolf Mountain, California

Vurdering:
I starten liker jeg faktisk denne boken svært godt. Det er (relativt) gode skildringer, synes jeg, og handlingen er både variert og fargerik. Jeg liker også scenen for mysteriet, med et vintersportsted som nå under en varmere årstid er omgjort til et terrengsykkel-eldorado. Men etter hvert går boken inn i den samme trallen, med ganske fantasiløse sabotasjeforsøk. Det blir også ganske opplagt hvem som er skurken(e), selv om boken byr på et par tvister. Så til slutt ender det med at terningen triller en sum helt på det jevne.

Forsider:

USA, 1994.
Vince Natale.


Har du lest 'Racing to Disaster' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!