Con Riley


Con RileyFullt navn: Con Riley
Alder:
Sivil status: Gift
Bosted: Bayport
Yrke: Politibetjent
Beskrivelse: Liten og tykkfallen
Første opptreden: «Hardyguttene og skatten i tårnet»

Con Riley er en trofast betjent ved Bayport-politiet, som utfører sine oppdrag med lojalitet uten å stille spørsmål høyt(1). Han er liten og tykkfallen, med en langt større selvsikkerhet enn hjerne(5), og nærsynt(24). Con Riley har kone og barn, og når resten av familien er bortreist på landet føler han seg tilfreds og ser lyst på tilværelsen(3). Han er en iherdig mann som tar seg selv alt for høytidelig. Det uheldige faktum at han er tykkhodet, har mang en gang fått hans overordnede til å fortvile(12).

Han liker å sove lenge om morgenen(25), og for denne mannen er magen det viktigste ved hele tilværelsen. Han elsker mat. Når Con Riley snakker, har han for vane å stå og klappe seg på magen, noe som vitner om den enorme matlysten(25).

Han liker bedre å patruljere enn å høre til trafikkpolitiet, for da må han stå ute i all slags vær(3). Det verste med patruljeringen, er imidlertid at han risikerer å møte på Hardy-guttene og deres gjeng.

Forsømmelser i tjenesten
Con Riley er nemlig ikke særlig glad i Hardy-guttene. Han synes de er litt for smarte, og spesielt misliker han Chet Morton - en fyr Riley mener burde være hengt(3). Hardy-guttene på sin side er han rett og slett redd for, fordi de ved flere anledninger både frivillig og ufrivillig har kommet til å gjøre ham til latter(26). De dårlige følelsene er gjensidige; Con Riley betegnes som ungdommens svorne fiende i Bayport(5).

Senere forbedrer forholdet til guttene seg, og Con Riley blir etter hvert en god hjelper i deres detektivvirksomhet. Dersom Frank og Joe havner i trøbbel, kan en telefon til Con Riley redde dem ut fra vanskelige situasjoner(US 97), og guttene omtaler ham som deres nærmeste venn innenfor politiet(US 98). Politimester Collig er imidlertid lite begeistret for deres stadig oftere besøk innom stasjonen(US 98).

Riley var en gang i patruljetjeneste på strekningen utenfor byen, men da en lommetyv hadde klart å stjele håndjernene fra ham hadde han blitt overført til trafikktjenesten – der ingen kunne stjele fra ham noen ting. En dag hadde han imidlertid vært så ivrig i tjenesten at han hadde gitt borgermesteren sertifikat uten at denne fortjente det. Borgermesteren hadde tatt opp saken med inspektøren, og dermed hadde Riley blitt forflyttet til kaia, der det ble antatt at han ikke kunne gjøre den minste skade(12). Han får senere en skrape fordi han lar seg rundstjele av en tyv han har fanget(25).

Født søvnig
Riley er ikke særlig interessert i å rydde opp i saker. Dersom noen havner i trøbbel i en telefonboks på venterommet ved kaiområdet, for eksempel, bekymrer Riley seg om han får bråk med enten telefonsentralen eller kystrederiet – eller begge deler(12).

Han er egentlig født søvnig, men har for lengst lært seg å se lys våken ut mens han egentlig tar seg en blund(3). Lik de fleste litt eldre mennesker som har glemt sin egen barndom, mener Con Riley at enhver form for fornøyelse er syndig, og at unge mennesker alltid pønsker ut noe galt(5). Selv har han alltid hatt lyst på en campingvogn. Da vil han ta med seg en stabel med videofilmer og være borte i månedsvis(96)

Det er en kjent sak at Con Riley alltid omtaler hele Bayports politistyrke som «vi». På den måten høres det alltid ut som om han er med på det meste av politiets arbeid, til tross for at han som regel er å finne i nærheten av skolen, der han patruljerer i gatene(6). Riley har tydelige ambisjoner om å nå lengre opp i jobben, og han har forsøkt å sette seg inn i fingeravtrykkteknikk under kurser på politistasjonen, men har ikke bestått prøvene(25).

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons