Oppdagelsesbetjent Smuff


Oscar SmuffFullt navn: Oscar Smuff
Alder:
Sivil status:
Bosted: Bayport
Yrke: Oppdagelsesbetjent
Beskrivelse:
Første opptreden: «Hardyguttene og skatten i tårnet»

Detektiv Smuff er oppdagelsesbetjent ved Bayport-politiet, og politimester Colligs nestkommanderende(2). Han lar seg lett kue av Collig, som han dessuten lett lar seg imponere over, og er svært lojal overfor(1).

Han er en mann med stor verdighet, men han hører ikke nettopp til hjernetrusten, og de resultatene han har oppnådd som detektiv skyldes mer en slags trekkdyraktig utholdenhet enn virkelige evner og anlegg(6). Han står ikke særlig høyt i kurs hos guttene, men er verken uhøflig eller ondskapsfull(6).

   «Vel,» sa politimesteren og klødde seg bak øret, «jeg gir meg.»
   Han så på Smuff.
   «Da får vel jeg gi meg, jeg og,» sa Smuff.
   «Dette avgjør saken,» sa politimesteren.
   «Det gjør det,» sa betjenten.
   «Hold munn,» sa politimesteren ergerlig. «Hvem er det som har spurt deg om hva du mener?»
   «Ingen.»
   «Nå, så kan du tie stille. Du er sannelig en fin detektiv. Hvorfor tenkte du ikke på den løsningen? Det gamle tårnet. Selvfølgelig mente han det gamle vanntårnet. Hva annet skulle han vel mene? Men du tenkte naturligvis ikke på sånt. Ikke om du ble hundre år ville det falle deg inn. Hva slags detektiv er du egentlig? Her var en sak som var like enkel som ABC'en, men du sto naturligvis fast. Du lot deg sette ut av spillet av et par guttunger.»
   Det var tydelig at Smuff skammet seg, men han kjempet samtidig med lysten til å spørre hvorfor politimesteren selv ikke hadde tenkt på tårnet. Men han behersket seg og sparte dermed politimesteren for bryet med å avskjedige ham for manglende disiplin i arbeidet.»

–– Hardyguttene og skatten i tårnet

I starten av serien har heller ikke Fenton Hardy meget til overs for verken Smuff eller politimester Collig, ettersom de kommer til ham bare når de ikke ser noen annen utvei – og liker å ta æren når han hjelper dem med å løse en sak(1). Spesielt Smuff er ikke redd for å skryte av det til Hardyene dersom han mener at han har oppklart en sak(11).

Chet Morton pleier å si at «hvis vi legger hjernen til Collig sammen med hjernen til Smuff, så vil de fylle halvparten av en vanlig hjernekasse»(2).

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons