Hurd Applegate


Hurd ApplegateFullt navn: Hurd Applegate
Alder: Omtrent 60
Sivil status: Singel
Bosted: Bayport
Yrke:
Beskrivelse: Høy og lut
Første opptreden: «Hardyguttene og skatten i tårnet»

Søsken: Adelia Applegate
Far: Major Applegate

Hurd Applegate, en mann på omtrent 60 år og høy og lut, er på mange måter en merkelig kar. Han holder til i det berømte Tårnhuset sammen med sin søster, Adelia(1). Den berømte bygningen ble bygget av hans far(100). Hurd er en rolig mann, og hans mange merkelige innfall og meninger er alltid helt harmløse(11).

Hurd Applegate har viet det meste av sitt liv til å samle frimerker. Han er en sjelden kjenner på området, og har ingen andre interesser som kommer opp mot dette. De få gjestene han tar imot i Tårnhuset, er som regel filatelister fra New York eller kjennere som kommer for å beundre et sjeldent merke som Applegate har skaffet seg(1).

Enormt rik
Ved siden av å ha samlet seg frimerker, har Hurd Applegate også bygget et nytt tårn til Tårnhuset – noe som ikke er lenger siden enn at Hardyguttene lett kan huske det(1). Senere velger han å selge Tårnhuset til en entrepenør som vil gjøre det om til et leilighetskompleks(100). Hurd beholder sin leilighet i det gamle tårnet, mens søsteren blir boende i sin leilighet i det nye tårnet(100).

Han har ord på seg for å være enormt rik, men lever likevel enkelt og sparsommelig(1). At han er rik, levnes det ingen tvil om når han blir frastjålet en verdipapirer og juveler til en verdi av 40.000 dollar(1).

Pnger ut for guttene
Herr Applegate kan virke som en spiss og småsint mann i starten av serien, men tonen forandres brått etter at Hardyguttene finner skatten som ble stjålet fra ham. Fra da av setter han pris på guttene, og er tilbøyelig til å stille opp dersom de er i vanskeligheter.

Det viser han ikke minst når han betaler 25.000 dollar i kausjon for å få guttene ut av fengslet, når de ved en anledning er anklaget for en alvorlig forbrytelse(9). Ved en senere anledning redder han guttene fra den sikre død i et mystisk, gammelt hus ved Strandveien(11).

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons