Her er oversikten over de byene og stedene utenfor USA som Frank og Joe besøker i bøkene. Nummeret bak beskrivelsen angir gjeldende bok i den amerikanske kronologien.

OT: Original tekst.
RT: Revidert tekst.



Nassau, Bahamas: Hardy-guttene og Nancy Drew har vært på ferie her, og blant annet dykket i de krystallklare korallene i øygruppa. De er på vei hjem når flyet de sitter i opplever problemer, og en internasjonalt beryktet terrorist får plass bak spakene.
Annet: Jul med detektiv Nancy Drew og Hardyguttene

Banff, Canada: En liten by i Alberta, Canada, beliggende ved Rocky Mountains. Hardy-guttene flyr hit for en ukes langrennsferie, og går videre på ski til byen Evergreen der de løser et mysterium før de vender tilbake til Banff.
Original serie: 134

Bjørne-elven, Hudson-bukten, Canada: En elv ved Hudson-bukten der guttene oppsporer en gjeng med savnede vitenskapsmenn, og samtidig fakker den hensynsløse forbryteren Spike Hudson.
Original serie: 24 OT

Britisk Columbia, Canada: Hardy-guttene padler kano fra Alaska og inn i den kanadiske delstaten, når de leter etter den savnede Ted Sewell og deres egen helikopterpilot, Robbie Robbins. De finner Sewell i Britisk Columbia før de vender tilbake til Alaska.
Original serie: 38 OT

Calgary, Canada: Frank, Joe og faren tar en rask flytur hit fra Edmonton og tilbake igjen til Hay River for å lure runesteinbanden til å tro at de har returnert til USA.
Original serie: 42

Edmonton, Canada: Frank, Joe og Chet drar hit for å etterforske tyveriet av en verdifull runestein som er stjålet av museumsmannen Peter Baker-Jones. Det er her de støter på Pierre «Caribou» Caron, og mye av handlingen foregår i byen.
Original serie: 42

Evergreen, Canada: En liten by i Alberta, Canada, beliggende ved Rocky Mountains. Byen ligger omtrent midt mellom Banff og Lake Louise, og guttene går på ski hit fra Banff. Planen er å gå videre til Lake Louise, men i Evergreen blir de innblandet i et mysterium og blir værende på stedet. Der renvasker de en mann som er mistenkt for et bankran i byen. Mens de er der rekker de å stå på både slalåm og snowboard i noen av stedets fantastiske alpintløyper.
Original serie: 134

Fort Smith, Canada: En by ved Slave-elven, som renner nordover og ut i Store Slavesjø. Frank, Joe, Chet og «Caribou» Caron drar hit fra Edmonton for å følge et spor etter tyveribanden som Sam Radley etterforsker, som har plyndret området. De forlater byen med kano ned Slave-elven mot Wood Buffalo National Park.
Original serie: 42

Fundy-bukten, Canada: Guttene følger etter en utenlandsk agent i båt fra Halifax i Nova Scotia, og sørover langs kysten til de kommer inn i Fundy-bukten. Selv om skurken fortsetter nordover igjen, må guttene innom Saint John for å fylle drivstoff, og følger etter ham inn i Saint John-elven.
Original serie: 81

Halifax, Canada: Frank og Joe flyr til den største byen i Nova Scotia fra Montreal, etter at faren deres har gitt dem beskjed om å komme seg dit. Derfra følger de etter en agent for en fremmed makt videre til Saint John og innover i landet.
Original serie: 81

Hay River, Canada: En liten by omtrent 100 kilometer vest for utløpet til Slave-elven. Sam Radley, Tony Prito og Biff Hooper har fulgt sporet av en hyttetyveribande dit, og ber om guttenes hjelp til å finne kjeltringene.
Original serie: 42

Little Cove, Canada: En by i nærheten av Woodsville, der guttene finner sporet av Pierre Pierre og kommer seg ombord på skuta «Den Sorte Papegøye».
Original serie: 18 OT

Montreal, Canada: Når Frank og Joe tar toget fra Vermont til Canada, stopper toget her i Montreal. De må imidlertid følge med en kjeltring videre på togturen, men senere vender de tilbake og loser en kidnappet gutt som de har befridd på toget tilbake til Burlington i Vermont.
Original serie: 81

Saint John, Canada: En havneby i New Brunswick i Canada som guttene tar toget til fra Bayport, på jakt etter en skute som inneholder smuglere. Senere er de tilbake i byen mens de forfølger en utenlandsk agent som samarbeider med en amerikansk vitenskapsmann på feil side av loven. Byen feilstaves som St. Johns i en av de norske oversettelsene.
Original serie: 18 OT / 81

Saint John-elven, Canada: Elven som går innover landet fra byen Saint John og Fundy-bukten i Canada. Siden bukt en har enorme tidevannsforskjeller, enkelte ganger 13 meter mellom høyvann og lavvann, blir elvemunningen ved lavvann til en foss som ikke noe fartøy kan passere. Derfor kan den kalles en elv som renner begge veier. Guttene følger etter en kjeltring oppover elven, og ender opp i de nordlige delene av New Brunswick.
Original serie: 81

Saskatoon, Canada: Frank, Joe og Chet må lande her på vei til Edmonton, på grunn av dårlig vær og urolig luft over ankommelsesstedet.
Original serie: 42

Store Slavesjø, Canada: Det er i området rundt denne innsjøen at Sam Radley jakter etter en bande som driver med hyttetyverier, og som det viser seg også har stjålet en verdifull runestein. Radley får hjelp av Biff Hooper og Tony Prito til å etterforske tyveriene, og etter hvert slår de seg i lag med Hardy-guttene og Chet Morton.
Original serie: 42

Scrub Oak, Canada: Nabolandsbyen til Woodsville i utkanten av tømmerdistriktet i Canada. Rammes av en skogbrann som nesten tar livet av Hardy-guttene og faren deres.
Original serie: 18 OT

Sligo Tressel, Canada: Et lite sted i den nordlige delen av New Brunswick i Canada, der det finnes en liten togstasjon. Stedet er et yndet mål for tømmerhuggere på jakt etter arbeid, ettersom Sligo Tressel ligger rett ved de dype, kanadiske skogene. Guttene hindrer en kidnappet gutt i å bli fraktet hit, men i jakten etter kidnapperne kommer de seg likevel til stedet før de fortsetter inn i skogene.
Original serie: 81

Timberville, Canada: Et sted i Canada der guttene hopper av toget, etter å ha funnet en kidnappet gutt i lastevognen.
Original serie: 81

Williamsburgh, Canada: Hovedkvarteret for Det ridende kanadiske politi i Woodsville-distriktet, der Jim Hoskin jr. og Slim Wetzel holdes fengslet. I virkeligheten heter stedet nå South Dundas.
Original serie: 18 OT

Wood Buffalo National Park, Canada: Guttene besøker nasjonalparken med kano, på vei fra Fort Smith. Senere kommer de tilbake for å lete etter runesteinbanden, som har sitt tilholdssted i nasjonalparken, like ved Shag-sjøen inne i parken. Parken er full av bøfler, som er en vandrende trussel – spesielt på den tiden av året når Hardy-guttene besøker parken, da de er stadig urolige. Guttene støter på dyrene idet de kniper banden.
Original serie: 42

Woodsville, Canada: En liten by i utkanten av tømmerdistriktet i Canada, en åtte timers togtur fra Saint John, som guttene besøker i jakten etter smuglerne fra skuta «Den Sorte Papegøye». Byen rammes nesten – men bare nesten – av en skogbrann som nesten tar livet av Hardy-guttene og faren deres.
Original serie: 18 OT

Yellowknife, Canada: I jakten etter runesteinbanden splitter detektivene opp: Sam Radley, Biff Hooper og Tony Prito hit til Yellowknife, mens Frank, Joe og Chet beveger seg inn i Wood Buffalo National Park.
Original serie: 42

Camagüey, Cuba: Guttene lander her på vei til Puerto Rico, etter å ha fått en falsk beskjed fra moren om å svinge innom stedet. Der havner de midt oppi et opprørsforsøk, bare noen få år før den virkelige revolusjonen på Cuba i 1959.
Original serie: 37 OT

Guatemala City, Guatemala: Frank, Joe, Chet og Tony drar hit for å lete etter en forsvunnen skatt, etter ledetrådene i arven etter Tonys avdøde onkel Roberto. På tur videre inn i landet opplever guttene blant annet et vulkanutbrudd, som de så vidt slipper unna med livet i behold.
Original serie: 35 OT

Kingston, Jamaica: Frank og Joe drar på en tidagers vinterferie hit sammen med Chet, Biff, Tony og Phil. Under oppholdet finner Joe en mystisk dødsmaske på stranden, som skaffer dem store problemer ettersom noen farlige skattejegere også er ute etter masken. Ettersom annet ikke er nevnt, kan vi regne med at guttene besøker den jamaicanske hovedstaden, om ikke annet for flyturen på vei hjem.
Original serie: 54

Bolsón de Mapimí, Mexico: En ørken i Mexico som guttene besøker under deres første utenlandsopphold. Det var en gang en stor innsjø. Skjeletter av mastodonter og andre dyr som levde for millioner av år siden, er funnet der. Det er i nærheten av denne ørkenen at familien Marcheta holder til.
Original serie: 13 OT

Chichen Itza, Mexico: Frank og Joe besøker turistattraksjonen på Yucatan-halvøya sammen med Chet, Biff og Tony, og beundrer ruinene av templer og pyramider fra Maya-kulturen. I jungelen like ved turistattraksjonen finner de selv en gammel, tapt mayapyramide.
Original serie: 56

Chihuahua-landene, Mexico: Et område i Mexico, i nærheten av Pedro Vincenzos hovedkvarter, der Frank og Joe tas til fange.
Original serie: 13 OT

Janitzio, Mexico: En øy i Patzcuaro-sjøen, der Frank, Joe og Chet oppsporer og befrir den kidnappede Maxli Tatloc.
Original serie: 43

Los Algodones, Mexico: Guttene tar seg hit som blindpassasjerer på et tog gjennom Sonora. Hardy-guttene blir kjørt hit fra Mexicali av det meksikanske politiet, får igjen båten sin som de har kjørt ned Colorado-elven, og fortsetter tilbake til USA.
Original serie: 40

Merida, Mexico: Frank og Joe flyr hit fra Mexico City sammen med Chet, Biff og Tony for å lete etter gullgjenstander som er stjålet i USA. Herfra drar de videre til den arkeologiske turistattraksjonen Chichen Itza.
Original serie: 56

Mexicali, Mexico: Guttene tar seg hit som blindpassasjerer på et tog gjennom Sonora. I Mexicali blir de hevet av toget og ført til politiet, som imidlertid løslater dem på etter ordre fra Fenton Hardy, og guttene drar tilbake over grensen til USA.
Original serie: 40

Mexico City, Mexico: Guttene har visstnok så vidt vært innom Mexico City tidligere, men første gang vi hører om deres besøk der er på jakten etter den mystiske aztekerkrigeren. Senere er de også innom byen sammen med Chet, Biff og Tony for å følge sporet etter ulike gullgjenstander som er stjålet fra både et myntverk og et museum i USA.
Original serie: 43 / #56

Mitla-ruinene, Mexico: En viktig arkeologisk plass i Mexico, med utgravninger fra Zapotec-kulturen, som Frank, Joe og Chet besøker på leting etter Roberto Hermosa.
Original serie: 43

Monte Alban, Mexico: Et arkeologisk felt på utsiden av byen Oaxaca i Mexico, der det skal ha blitt gjort et nytt, arkeologisk funn. Frank, Joe og Chet drar ut hit, og Chet blir slått ned mens Hardy-guttene blir forsøkt overfalt i de gamle ruinene.
Original serie: 43

Patzcuaro, Mexico: Et sted der Frank mistenker at lokale vaqueroer holder Maxli Tatloc fanget. Byen ligger ved Patzcuaro-sjøen.
Original serie: 43

Oaxaca City, Mexico: Frank, Joe og Chet leier en bil og kjører hit fra Mexico City. De tar inn på hotell i byen, og bruker stedet som base på vei videre mot arkeologfeltet Monte Alban.
Original serie: 43

Sonora, Mexico: Delstaten i Mexico som Frank og Joe kjører inn i langs Colorado-elven, på jakt etter den savnede Willard Crafton. De reiser rundt i delstaten med en eldgammel bil de får låne, før de sniker seg om bord i et tog som blindpassasjerer.
Original serie: 40

Taxco, Mexico: Frank, Joe og Chet er innom byen på vei til Patzcuaro.
Original serie: 43

Teotihuacan, Mexico: Turistattraksjonen utenfor Mexico City, som byr på både Solpyramiden, Månepyramiden og De dødes aveny. Frank, Joe og Chet besøker alle attraksjonene mens de leter etter en mystisk arkeolog, senor Maxli Tatloc.
Original serie: 43

Tule-treet, Mexico: Frank, Joe og Chet besøker det som skal være det eldste levende tre på det amerikanske kontinent. Tule-treet ligger utenfor byen Oaxaca.
Original serie: 43

Calypso Island, Puerto Rico: Øya der millionæren Durling Hamilton holder til. Det finnes innfødte indianere på øya, som er innbitte motstandere av den nyinnflyttede millionæren.
Original serie: 37 OT

Fort William, Puerto Rico: En havneby på en av Puerto Ricos øyer der cruiseskipet Colombe d’Or ankrer opp mens en gjeng med tenåringsdetektiver er i land på øya. Den gamle bydelen er svært pittoresk. En stor vulkan, Mount Orange, ligger på den samme øya.
Original serie: 154

Galleon Bay, Puerto Rico: En havneby på øya St. Mark som Hardy-guttene besøker mens de er på et cruise for unge tenåringsdetektiver. Byen er bygd på tre sider av den vide bukta den ligger ved, og bukta er stappet av seibåter og motorbåter.
Original serie: 154

Manati, Puerto Rico: Hjemmet til Juan Delgado, og et sted som er rikt på ananasplantasjer.
Original serie: 37 OT

San Juan, Puerto Rico: Første gang guttene er i Puerto Rico, sporer de opp en revolusjonær gruppe som har som mål å utføre et kupp på Cuba. Da beskrives stedet som den vakre øya i Det karibiske hav, som fra luften tar seg ut som et lite paradis i smaragdgrønt. Hvite sandstrender med viftende palmer trekker kystlinjen tydelig opp. Lengre inne stiger kjølige, blå fjell opp fra slettene ved kysten. Guttene er innom både San Cristobal-festningen og Plaza Colon, med statuen av Christopher Colombus. Guttene mellomlander også her på vei til Cayenne i Fransk Guyana.
Original serie: 12 RT / 37 OT / 154

St. Hilda, Puerto Rico: Øya der cruiset der Amerikas beste tenåringsdetektiv skal kåres seiler ut ifra. Deltakerne fraktes til øya via fly fra hovedstaden San Juan.
Original serie: 154

Soufriere, St. Lucia: En liten by som guttene besøker mens de leier en bungalow på St. Lucia sammen med kameraten Jamal Hawkins. Bungalowen ligger et par kilometere utenfor byen. Mens Soufriere er en virkelig by på St. Lucia, er La Soufriere, vulkanen som i boka ligger rett ved byen, i virkeligheten en vulkan i St. Vincent & Grenadinene. Men i likhet med denne Soufriere ligger også St. Lucias Soufriere ved noen massive vulkaner.
Original serie: 144

Atlantic-øya: En liten øynasjon i Atlanterhavet, i nærheten av Bahamas. Myndighetene på øya er korrupte, og samarbeider med en tyvebande om å frakte stjålet uran ut til naboøya Pirate’s Port. Guttene ankommer øya som blindpassasjerer om bord i bandens skip, og oppdager at de ikke kan stole på noen her. På naboøya Pirate’s Port er det imidlertid mer lovlydige tilstander. Øya kalles også Atlantic Island.
Original serie: 75

Barracuda-øya: En øy uten kjent plassering, et sted i Det karibiske hav, som er dekket av palmetrær. Dette er et lite paradis. Her finnes det apekatter og svermer av fugler i de mest fantastiske farger. Husene på øya ligner svært på vanlige, amerikanske hus, men er konstruert for et varmere klima. Men paradiset er også et fengsel: med unntak av Kongen av Barracuda og hans offiserer og høyere embetsmenn, er det ingen som får lov til å forlate øya. Hovedstaden er den mest fantastiske og mest maleriske by som Hardy-guttene noen gang har sett, der Joe føler seg «som Alladin i Bagdad». Slottet, kongens bolig, er en veldig, tårnhøy bygning som kneiser på en høyde i enden av byen. Smuglerimperiet som drives av kongen på øya går i grus når Hardy-guttene sniker seg i land og avslører svindelen.
Original serie: 18 OT

Hammerlock-øya: En privat øy i Karibien som eies av en tidligere oberst som nå rekrutterer ungdommer til hans egne, private hær. Han driver rekrutteringen på øya, der det finnes et gammelt fort som fungerer helt etter hans hensikt. Resten av øya er dekket av jungel, og det finnes livsfarlig kvikksand her. Inne i fortet har obersten fengselsceller der han plasserer ungdommer som ikke er villige til å gå inn i hæren hans.
Casefiles: 07

Inkognito-ranchen: En hemmelig og bortgjemt ranch i det mellomamerikanske høylandet, i utkanten av jungelen ikke langt fra den karibiske kysten. Guttene kommer seg til ranchen under dekke av å ville arbeide her, uten å ane hva de går til. Ingen slipper nemlig vekk fra ranchen med mindre de betaler flere millioner dollar, og i utgangspunktet er minstetiden på ranchen to år. Kriminelle forretningsmenn som vil rømme fra myndighetene betaler i dyre dommer for å komme hit, men aner ikke at stedet i virkeligheten best kan sammenlignes som en straffekoloni. Sjefen på stedet er en mann som er gal i hodet, og som liker å torturere sine gjester for å pumpe dem for både penger og opplysninger. Hvilket land i Mellom-Amerika stedet ligger i, blir aldri røpet. Landet har imidlertid både jungel og høyland i nærheten av sin østkyst, og er en to døgn lang båtreise fra Florida. Det finnes også opprørere i området. Et kvalifisert gjett vil være Honduras.
Casefiles: 12

La Mer: En ubebodd øy langt ute i Det karibiske hav, bestående av tett jungelvegetasjon.
Original serie: 09 RT

Pirate's Port: En naboøy av Atlantic Island. I motsetning til Atlantic-øya er dette en øy der lovlydigheten råder, og man kan stole på politiet. Likevel holder en kriminell professor til her, og bygger sitt lager av atomvåpen som skal samle verdensmakt til en bande med forbrytere. Corsair City er den eneste byen av noen særlig størrelse på øya.
Original serie: 75





Belem, Brasil: Frank og Joe drar til den brasilianske byen for å spore opp Graham Retson, den savnede sønnen til forretningsmannen J.G. Retson. De følger sporene videre herfra til Manaus, men returnerer snart til Belem igjen. Turen til Brasil er imidlertid resultatløs, og guttene drar hjem til USA så raskt de kan.
Original serie: 51

Manaus, Brasil: En by ved Amazonas-elvens bredder. Guttene drar hit fra Belem for å følge sporene etter den forsvunne sønnen av en amerikansk forretningsmann. De havner i elven og må leve av frukt og bær fra Amazonas-jungelen før de returnerer tilbake til Belem.
Original serie: 51

Andesfjellene, Chile: Etter at en stjålet stengud er funnet og deretter stjålet igjen, leder jakten guttene opp til en landsby i Andesfjellene. De er høyt oppe i høyden og havner i farer på de smale veiene opp i fjellene. På veien sover de over i en fjellandsby, og får være med på en tradisjonell høytidsfest.
Original serie: 65

Punta Arenas, Chile: En liten havneby i Tierra del Fuego som guttene flyr til fra Santiago for å reise videre til Antarktis. Senere vender de tilbake til byen for å jakte etter en forbryter som har forsvunnet herfra, og reiser videre til Påskeøya.
Original serie: 65

Påskeøya, Chile: Ferden går hit fra Punta Arenas i Chile, på jakten etter tyven av en gudestatue som stammer fra øya. På flyturen setter Frank seg inn i Thor Heyerdahls bøker om Påskeøya, mens Joe leser om de gigantiske statuene på øya. De bor i hovedstaden Hanga Roa, og besøker blant annet den store vulkanen Rano Raraku – omgitt av de berømte steinskulpturene – og ruinene Orongo mens de er på øya, og er også over på naboøya Motunui.
Original serie: 65

Santiago, Chile: Frank og Joe drar til det søramerikanske landet for å forsøke å finne en forsvunnen stengud. Jakten fortsetter opp i Andesfjellene, men guttene bruker først litt tid i hovedstaden.
Original serie: 65

Cayenne, Fransk Guyana: Hovedstaden i Fransk Guyana, som guttene besøker sammen med Chet og Jack Wayne for å løse spionmysteriet ved Micro-Eye-fabrikken. Det foregår en rekke bagasjetyverier i byen, som viser seg å være et ledd i spionasjemysteriet. Skurkene plasserer nemlig filmruller i bagasjen til turistene, som deretter blir frastjålet sine eiendeler fremme i Cayenne. Også tante Gertrude har vært innom byen.
Original serie: 12 RT

Huellaøyene: En øygruppe utenfor kysten av Fransk Guyana i Sør-Amerika. Den største av øyene, Baredo, har vært i søkelyset etter at diktatoren Juan Posada har gått hardt frem mot sitt folk. Fotografering er ulovlig på øya, og turister får ikke oppholde seg der mer enn en dag. Hovedstaden Baredo er preget av flotte, offentlige bygninger ved siden av skurlignende hus - som resten av byen så å si består av. En motstandsbevegelse jobber for å sette øya fri.
Original serie: 12 RT





Eagleton Green, England: En fiktiv håndverkerlandsby i Øst-Anglia som er nærmeste nabolandsby til Griffinmoor. Håndverkere i landsbyen har vært hjemsøkt av småtyver og ildpåsettere.
Original serie: 55

Griffinmoor, England: En liten, fiktiv landsby i engelske Øst-Anglia, like i nærheten av Norwich, der Frank og Joe bor under deres første besøk i England. Det lille samfunnet er preget av overtro og mystikk, og har blant annet en heksemester som våker over området. Det er ikke så rart, ettersom Øst-Anglia er Englands heksedistrikt.
Original serie: 55

Isle of Man: Guttene tar ferje til øya mellom Storbritannia og Irland, som strengt tatt er et selvstyrt område under den britiske kronen, fra Dublin for å etterforske heksemysteriet de er innblandet i. På ferjeturen blir båten imidlertid truffet av en svær bølge, og skipet synker. De blir fraktet i land i Douglas, hovedstaden på øya.
Original serie: 55

London, England: Frank og Joe drar hit for å hjelpe Fenton Hardys gamle venn, Chauncey Rowbotham, i en trollmannssak i Griffinmoor i Øst-Anglia. De lander i London, og drar tilbake til metropolen for å undersøke ulike spor i trollmannssaken, blant annet i bydelen Soho Square. De drar tilbake til byen for å spore opp en terroristgruppe, i et slags motvillig samarbeid med etterretningstjenesten Nettverket. Da blir de med på et raid mot terrorcellen i den utsatte, fattige og innvandringsrike bydelen Brixton.
Original serie: 55
Casefiles: 01

Portsmouth, England: Flyet fra Bayport til London som Hardy-guttene er med i landet ved en RAF-base i Portsmouth, etter at en flykapring av terrorgruppe Snikmorderne er blitt avverget. For å forsøke å lure resten av terroristene ankommer ikke flyet London, men lander altså i Portsmouth.
Casefiles: 01

Stonehenge, England: Frank og Joe drar hit sammen med professor Chauncey Rowbotham for å forfølge et spor i trolldomsmysteriet de etterforsker i England. Ved den merkverdige turistattraksjonen med «de hengende stenene» blir de to guttene slått ned av druidelignende skikkelser, før professoren forsvinner og de må haike tilbake til Griffinmoor.
Original serie: 55

Almanarre, Frankrike: Et sted ved Giens-halvøya langs Middelhavskysten i Sør-Frankrike, der det hvert år avholdes en surfekonkurranse. Selve byen består av nærmest labyrintiske gater, belagt med brostein, og det ligger et gammelt slott på en liten høyde der. Guttene drar hit for å finne ut av hvem som forsøker å sabotere surfekonkurransen. Almanarre-stranden på Giens-halvøya finnes i virkeligheten, selv om den ikke har noen egen Wikipedia-side, og ganske korrekt er den populær blant surfere.
Original serie: 96

Bayeux, Frankrike: En liten by i Normandie i Nord-Frankrike, helt oppe ved den engelske kanal. Det er i nærheten av denne byen at Paul Reynard har sitt gods, hvor han avler fram den unike Percheron-hesten og for øvrig styrer ulovlighetene som hans firma bedriver. Hardy-guttene rømmer med tog fra Paris til Bayeux, fordi de tror at godseieren er uskyldig og vil hjelpe guttene. Han er langt ifra uskyldig, men ved strendene i Normandie blir han overmannet av guttene og overlatt til politiet.
Casefiles: 02

Paris, Frankrike: Guttene drar til den franske hovedstaden i jakten på en afrikansk presidentdatter som har levd i landflyktighet etter at faren hennes ble drept av militante opprørere i hjemlandet for to år siden. Sporet i Paris viser seg å være falskt, og guttene utsetter seg for stor fare mens de hele tiden jakter på en annen pike enn den de er ute etter. Til slutt reiser de tilbake til Bayport, uten resultater i jakten sin. Senere vender de tilbake under dekke av å være kriminelle terrorister, for å infiltrere en ring med våpensmuglere. Da bor de blant annet i en leilighet ved Bois de Boulogne, den fineste parken i byen. Bråket de involveres i mens de er der sender dem nordover til Bayeux.
Original serie: 84
Casefiles: 02

Narsarsuaq, Grønland: Chet Morton og en amerikansk astronaut blir forsøkt kidnappet hit, og Hardy-guttene følger etter sammen med det amerikanske flyvåpenet. Før landing på Grønland klarer imidlertid astronauten og Chet Morton å overmanne kidnapperne, og vel på plass på flybasen på Grønland arresteres bandittene. Staves «Narssarssuaq» i boka.
Original serie: 48

Athen, Hellas: Guttene drar hit for å spore opp en verdifull, gammel hjelm som har vært forsvunnet i mange år, og som forbrytere nå har stjålet fra den rettmessige eieren. De besøker blant annet severdigheten Hadrian-porten.
Original serie: 52

Delphi, Hellas: Guttene drar til den gamle ruinbyen for å lete etter Chet, som har blitt kidnappet av greske og amerikanske banditter.
Original serie: 52

Korfu, Hellas: Etter å ha reddet Chet fra kidnappere, drar guttene til den greske øya utenfor kysten av Albania for å pågripe kjeltringene. De besøker blant annet byen Kassiopi.
Original serie: 52

Dublin, Irland: Guttene flyr hit for å forfølge sporene under deres etterforskning i Griffinmoor i England, og fortsetter videre til Isle of Man med ferge.
Original serie: 55

Akureyri, Island: Guttene flyr hit fra Reykjavik for å overlevere en arv til Rex Hallbjørnsson. Under flyturen blir de forsøkt kidnappet, og etterlates på en isbre, men blir reddet av redningstjenesten og flyr med helikopter videre til den lille byen. Mann som utgir seg for å være Hallbjørnsson er imidlertid en svindler, og guttene blir i stedet slått ned i byen.
Original serie: 48

Reykjavik, Island: Frank, Joe, Chet og Biff drar til sagaøya for å oppspore Rex Hallbjørnsson, slik at han kan motta en arv på 50.000 dollar. I Reykjavik bor de på Saga Hotell. Mens de er der forsvinner en amerikansk astronaut på øya, og guttene settes i livsfare mens de forsøker å spore opp den forsvunne mannen. De reiser med skip utenfor den islandske kysten, og er også på flere turer i området rundt hovedstaden.
Original serie: 48

Snæfellsjökull, Island: Guttene drar til denne isbrebelagte fjelltoppen sammen med kaptein Rex Mar for å forsøke å avsløre Felix Musselman og samtidig finne Chet Morton og Biff Hooper, som er kidnappet. Staves «Snæfelljøkul» i boka.
Original serie: 48

Nicosia, Kypros: Guttene drar til middelhavsøya fra Rubassa for å bli med lasteskipet «Admiral Halsey» videre til Alexandria.
Original serie: 63

Edinburgh, Skottland: Frank, Joe og Chet flyr hit for å stoppe Den Utrolige Hexton og banden hans fra å stjele en nyoppdaget juvelsamling fra Nairn Loch Manor-slottet.
Original serie: 46

Glasgow, Skottland: Guttene lander på Prestwick International Airport utenfor byen første gang de besøker Skottland, i jakten på et spionnettverk.
Original serie: 46

Ianburg, Skottland: Et sted en times biltur fra Prestwick-flyplassen i Glasgow, der guttene møter inspektør Clyde fra Scotland Yard. Guttene har base her mens de avslører Den Utrolige Hextons spionring ved slottet hans lengre nord i landet.
Original serie: 46

Stornoway, Hebridene, Skottland: Aaron McHugh tar med Frank, Joe og Chet hit på en flytur etter at de har spionert på Den Utrolige Hextons gamle slott fra luften.
Original serie: 46

Zürich, Sveits: Guttene besøker byen i forbindelse med tyveriet av gullbarrer fra et myntverk i Wakefield. Samtidig kan de også etterforske tyveriet av en gullgjenstand fra et museum i New York som de dumper borti. De bor på Wilhelm Tell-hotellet i byen, og besøker blant annet bydelen Niederdorf.
Original serie: 56

Bad Waldsee, Tyskland: Den gamle borgermesterfamilien Altenberg har et sommerhus i denne alpelandsbyen, og det er her de verdifulle maleriene fra Glocken er blitt gjemt nede i en innsjø i nærheten kalt Bjørnesjøen. En bande med kjeltringer stjeler en miniubåt for å forsøke å hente opp maleriene, men blir stanset av Hardy-guttene.
Original serie: 68

Düsseldorf, Tyskland: Guttene drar opp til byen fra Glocken på vegne av kriminalreporteren Gerhard Stolz, for å snuse rundt på firmaet Lemberg Werke, som har vist interesse for oppfinneren Alfred Wagners ubåt.
Original serie: 68

Frankfurt am Main, Tyskland: Guttene besøker storbyen og en myntsamler der, mens de jobber med en sak i Glocken, en liten by i nærheten av Frankfurt.
Original serie: 68

Glocken, Tyskland: En mindre by ved Rhinen i nærheten av Frankfurt i Tyskland. Under andre verdenskrig ble en rekke uvurderlige malerier gjemt i byen, men da krigen var over visste ingen hvor de var blitt av. Nå skal maleriene være funnet, men gjemmestedet viser seg å være tomt. Gerhard Stolz blir spurt om å hjelpe til med å finne maleriene, og han overlater saken til Hardy-guttene. Dermed kommer de opp fra München og dykker dypere inn i den spennende krigshistorien som byen har å by på.
Original serie: 68

München, Tyskland: Frank og Joe tilbringer en sommerferie hos farens gamle venn, kriminalreporteren Gerhard Stolz, i den vesttyske byen. Når en ubåt blir stjålet fra et verksted i byen, sporer de den opp i Bad Waldsee lenger syd, etter først å ha etterforsket et annet mysterium i byen Glocken.
Original serie: 68

Rubassa: En øy i den østre delen av Middelhavet, mellom de greske øyene og Kypros. Den var en del av det britiske imperiet, men har nå fått sin uavhengighet. Folk snakker engelsk der, og det bor også en del amerikanere på øya. Hovedstaden på øya heter Loma. Guttene blir brakt til øya for å hjelpe til med å stanse en bande med opprørere som vil gjennomføre et militærkupp på øya. Banden blir pågrepet med guttenes hjelp, før de drar videre til Nicosia.
Original serie: 63





Alexandria, Egypt: Frank, Joe, Chet og Biff drar hit for å overrekke en gammel mumie til det egyptiske folket. Mens Frank og Joe drar videre til Kairo, har Chet og Biff fått hyre på lasteskipet de kom hit med, og drar ut på sjøen igjen.
Original serie: 63

Kairo, Egypt: Guttene ankommer den egyptiske hovedstaden for å overrekke en gammel mumie til byens Egyptiske Museum. De tilbringer mye tid ved museet, men er også innom Kairo-basaren og titter. De blir kidnappet i byen, og brakt videre til Luxor.
Original serie: 63

Luxor, Egypt: Når guttene blir tatt til fange i Kairo, blir de fraktet til denne oldtidsplassen lengre syd i Egypt. De kommer seg løs, og under oppholdet besøker de både templene i Luxor og gravkammerne i Kongenes Dal på den andre siden av Nilen.
Original serie: 63

Nairobi, Kenya: Frank, Joe og Chet drar hit sammen med datteren av en tidligere president i nabolandet Zebwa, for å hjelpe henne tilbake til det lille landet. De flyr til Nairobi, og chartrer deretter et propellfly som tar dem lenger inn i Kenya. Derfra kjører de en Land Rover mot grensen til Zebwa. På veien kjører de gjennom en landsby som er rammet av sult, og treffer mange sulteforede barn.
Original serie: 84

Atlas-fjellene, Marokko: Frank, Joe, Chet og William Ellis leier kjøretøy og drar opp i de marokkanske fjellene for å lete etter en forsvunnen skatt.
Original serie: 54

Casablanca, Marokko: Guttene besøker millionbyen i Marokko sammen med Chet og vennen William Ellis, på jakt etter en flybillettbande. Samtidig forsøker de å oppspore en eldgammel skatt. De bor på Hotell Marhaba mens de er i byen, og spiser på restauranten Al Mounia.
Original serie: 54

Marrakesh, Marokko: Guttene tar toget hit fra Casablanca i jakten på en internasjonal flybillettbande. De bor på Hotell Manzur i byen, i nærheten av en gammel venn av faren, og blir godt kjent i Marrakesh før de drar videre til Atlas-fjellene.
Original serie: 54

Rissani, Marokko: Guttene passerer byen like ved grensen til Algerie underveis på deres leting etter en eldgammel skatt i Atlas-fjellene.
Original serie: 54

Zebwa: Et lite land i Afrika, og et av nabolandene til Kenya. Guttene drar hit for å hjelpe datteren til en avdød president med å gjenvinne makten for sitt folk. Presidenten ble drept i et kupp av militante styrker som deretter har hersket i landet med jernhånd. Geografisk er landet delt av en fjellkjede på midten. På den ene siden er det jungel, og på siden som vender mot Kenya er det ørken.
Original serie: 84





Hong Kong, Kina: Guttene besøker millionbyen sammen med Chet i forbindelse med tyveriet av en verdifull sjakkbrikke som fraktes til forretningsbyen. De bor i Kowloon-distriktet mens de er i byen, og får hjelp av en lokal gutt til å fakke bandittene de er ute etter.
Original serie: 53

Bangkok, Thailand: Frank og Joe drar hit med to ærender; spore opp en juveltyv som har ranet en rik ranch-eier i Arizona, og samtidig forsøke å kjøpe opp en verdifull rubin for den samme ranch-eieren. De lander på Don Muang-flyplassen i byen, og besøker blant annet «Tyvenes marked». Vi får rike beskrivelser av Bangkok mens guttene besøker den thailandske byen. Senere drar de sydøstover i landet, til rubindistriktet To Kor.
Original serie: 77

To Kor, Thailand: Et rubindistrikt i jungelen sydøst i Thailand, en mangfoldige timer lang bilreise fra hovedstaden Bangkok. Guttene drar hit i jakten etter to rubintyver, og samtidig for å forsøke å kjøpe en rubin for en amerikansk samler.
Original serie: 77





Adelaide, Australia: Guttene flyr hit sammen med rakettforskeren Adrian Jenson etter at de har reddet ham fra kidnappernes klør, før de drar videre til Woomera.
Original serie: 57

Alice Springs, Australia: Byen midt i Australias ødemark. Guttene drar hit i jakten etter den forsvunne rakettforskeren Adrian Jenson, som er blitt ført hit av sine kidnappere. De er på rodeo i byen, og drar videre til en ranch utenfor byen der det er blitt ryktet at Jenson kan befinne seg.
Original serie: 57

Port Augusta, Australia: Guttene drar hit for å slippe unna en kidnapperbande, som imidlertid klarer å fange dem likevel. De blir reddet av faren og en venn av ham, og avslører bandens hovedmann.
Original serie: 57

Sydney, Australia: Guttene drar «down under» sammen med Chet for å følge sporene etter den forsvunne rakettforskeren Adrian Jenson. De oppsøker flere kjente steder og bydeler i byen, og blir også utsatt for mordforsøk like utenfor St. Andrews-katedralen. Sporene leder dem videre til Alice Springs.
Original serie: 57

Woomera, Australia: En militærbase i Sør-Australia som guttene besøker sammen med rakettforskeren Adrian Jenson.
Original serie: 57





Byrd-basen, Antarktis: Guttene flyr inn hit for å bistå faren med å etterforske tyverier av viktig materiell ved den amerikanske forskningsbasen på stedet. På veien flyr de over Amundsen-Scott-stasjonen på selve Sydpolen-punktet og slipper ned forsyninger til forskerne der. Ved selve basen blir Joe nesten angrepet av en pingvin, men slipper greit fra det. Senere havner guttene i kjempetrøbbel når de kjører seg vill i isødet på vei til en utpost fra Byrd-basen, men klarer å redde seg inn til utposten.
Original serie: 65





Verdensrommet: Ikke bare har Hardy-guttene besøkt alle verdens kontinenter, inkludert Antarktis. Nei, de får også muligheten til å bli med en romferge opp i verdensrommet. NASA har nemlig noen nye retningslinjer som gjør at sivilt personell, som lærere og studenter, skal få være med på romfergeturene, og når de opprinnelige passasjerene trekker seg, står muligheten åpen for Frank, Joe og Chet ettersom guttene allerede etterforsker sabotasje ved Kennedy Space Center.
Original serie: 85