Shield of Fear<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 91
Utgitt: 1988
Sider: 160
Skrevet av: Ukjent
Forsideillustrasjon: Paul Bachem
Norsk tittel: Jaget

Tagline:
Big-city cops... Big-city crime... Big-city heat...

Handling:
Hardy-guttene har alltid drømt om å bli en del av politiet, og drømmen kommer ett steg nærmere virkelighet når de blir rekruttert til Politihøyskolen i Philadelphia.

Politimesteren i byen er nemlig bekymret for barnebarnet sitt, som er student ved høyskolen, men som virker å bli trakassert av noen av de andre studentene. Han engasjerer Hardy-guttene til å utgi seg for å være politistudenter, slik at de kan finne ut av hva som egentlig foregår innenfor klasserommene.

Samtidig arbeider Fenton Hardy med å slå kloa i en beryktet mafialeder som er i ferd med å flytte virksomheten sin til Philadelphia. Og det er ikke umulig at bandelederen kan ha innflytelse også innenfor Politihøyskolens vegger.

Når Hardy senior blir alvorlig skadet i en bilulykke, forstår guttene at dette langt ifra er en lek.

Men kanskje et slag Monopol kan hjelpe dem med å finne løsningen på mysteriet?

   Frank approached the table; he saw that someone had been playing a game of Monopoly. The board and pieces looked very old.
   This game has got to be a first edition, Frank thought.
   He saw a small orange card lying on the floor. He picked it up. It was the Get Out of Jail Free card from the game.
   Frank turned the card over, but it was blank.
   Frank looked on the floor but could find no more Monopoly cards. The rest of the cards were stacked neatly on top of the game board. "I wonder if someone dropped that card deliberately," he muttered.
   He left the room to tell Joe about his discovery, but when he got back to the basement, his brother was gone.

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Liams vurdering:
Jeg klarer ikke helt å bli solgt av dette. Spesielt starten på boken er ganske tung, og jeg finner miljøet inne på Politihøyskolen i Philadelphia som ganske kjedelig. Handlingen tar seg litt opp etter hvert, uten at det tar helt av, og uten at alt gir like mye mening. Det går litt for fort, liksom. Til slutt sitter man igjen med følelsen av å ha lest en litt blek kopi av de noe eldre Hardy-klassikerne, og det holder bare ikke.

Forsider:

USA, 1988.
Paul Bachem.


Har du lest 'Shield of Fear' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!