Program for Destruction<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 87
Utgitt: 1987
Sider: 180
Skrevet av: Ukjent
Forsideillustrasjon: Mark Skolsky
Norsk tittel: Hardyguttene avslører datasabotasjen

Tagline:
Frank and Joe face a factory full of crazed computers!

Handling:
Innehaveren av CompuCar, Arnold Stockard, tror noen vil ødelegge produksjonen av den elegante, datastyrte sportsbilen CC-2000, for det er stadig mystiske uhell og merkelige mangler ved produksjonsutstyret.

Men Stockard selv er omstridt. Hans overtakelse av fabrikken fra to tidligere eiere foregikk, etter ryktene å dømme, på kanten av loven.

En av de datastyrte bilene blir stilt til disposisjon for Hardyguttene. De gleder seg til å få kjøre en så avansert bil. Her er målere og tallskiver med blinkende lys og digitale angivelser, dashbordet ligner på det i et fly.

Men bilen begynner å oppføre seg merkelig så snart guttene får den. Ingen av kommandoene virker. Dørene låses og bremsene virker ikke. Det er tydeligvis noen som forsøker å drepe dem.

Joe og Frank kommer seg tilbake til fabrikken. Men der er robotene blitt rene ødeleggelsesmaskiner - bildører blir revet av, metallbiter og glassplinter fyker rundt i produksjonshallen. Det er livsfarlig å oppholde seg der.

Guttene kaster seg inn i alt oppstyret. Hvem er det som har programmert robotene til å lage disse ødeleggelsene?

   "How about testing our new super wheels," Joe suggested. "Let's turn on the radio."
   "Good idea." Frank punched the button on the steering wheel and said, "We want the radio turned on to the strongest FM rock 'n' roll station that's playing a song. Skip any station that's on a commercial."
   As soon as Frank finished speaking, the radio flipped on, and a hit song poured out of the car's front and rear speakers.
   "You don't happen to have a lot of extra money lying around I can borrow?" asked Joe. "This car is fantastic!"

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Vurdering:
Jeg vet ikke helt hva som ikke stemmer med denne boka, for den er forsåvidt spennende. Kanskje er problemet at teknologien er i overkant avansert for en 80-tallsbil? Guttenes leiebil har en rekke funksjoner som fortsatt, langt inn i det nye årtusenet, bare er å drømme om. Men hovedproblemet er nok likevel at alt går litt for fort. Boka er over på et blunk, uten at det egentlig har skjedd så mye. Hvor ble det av de lange og gode undersøkelsene som trengs for å løse et mysterium? Her er saken over nesten før Hardyguttene har rukket å tenke over den.

Forsider:

USA, 1987.
Mark Skolsky.
UK, 1991.
Ukjent.
USA, 1992.
Daniel Horne.


Har du lest 'Program for Destruction' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!